Σύψας: Μην αγκαλιάζετε και μη φιλάτε τα παιδιά μετά το σχολείο!

από Αύγουστος Μπλανκί

Μακριά από τα παιδιά, διότι μπορεί να έχουν κολλήσει τον ιό. Τι «μπορεί» δηλαδή. Σίγουρα πράγματα. Εμείς πάντως ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αραιώσουμε τις τάξεις. Δεν πρόκειται να τις αραιώσουμε (δεν έχουμε λεφτά καλέ). Αν τυχόν κολλήσετε κορωνοϊό, να ξέρετε ότι φταίγατε εσείς (ατομική ευθύνη), που ήσασταν υπέρ το δέον αγαπούληδες και αγκαλίτσες. Διότι έπρεπε να γνωρίζατε πως ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα κολλούσαν τον COVID-19 έτσι όπως τα παρκάραμε στα σχολειά της Κεραμέως (οι φροντιστηριάρχες μας κλέφτες θα γίνουν;) και τα στοιβάξαμε σαν σαρδέλες.

Συμπλεμπαίοι μου, το βλέπετε αυτό;

Δεν είναι ένα ελληνικό σχολείο. 😛 Είναι γερμανικό. Το ελληνικό σχολείο θα είναι κάπως έτσι (στην καλύτερη):

Ως εκ τούτου είναι εντελώς λάθος να αγκαλιάζετε και να φιλάτε τα παιδιά σας όταν γυρίζουν από το σχολείο. Εντελώς λάθος. Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής (της γνωστής) Νίκος Σύψας.

Να μην είστε αγκαλίτσες. Να μην είστε. Αυτό που επιβάλλεται να κάνετε είναι το εξής: ευθύς αμέσως μόλις επιστρέψουν τα παιδιά από το σχολείο (σημ.: τα μεταφέρετε από εκεί με ειδικό όχημα, κλεισμένα αεροστεγώς), τα οδηγείτε κατευθείαν, ντυμένοι με τις κατάλληλες στολές προστασίας, στο ειδικό δωμάτιο καραντίνας της οικογένειας.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα