Άγ. Όρoς: Μία ολόκληρη Μονή κόλλησε «Χριστό» και μπήκε σε Ιερά Καραντίνα (VIDEO)

από Αύγουστος Μπλανκί
Δεν ήταν τελικά επιδημία γρίπης (σημ.: η γρίπη είναι του Σατανά), όπως αρχικά είχε ανακοινώσει ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Παύλου στον Άθω, το κακό που έχει ενσκήψει στο Μοναστήρι από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα Ιερά Δειγματοληπτικά Τεστ δεν άφησαν καμία αμφιβολία περί τούτου: και οι οκτώ μοναχοί που παρουσίασαν συμπτώματα έχουν «Χριστό». Κόλλησαν Χριστό. Ευχάριστα λοιπόν τα νέα και από τον Άθω.

Εν τω μεταξύ η κατάσταση της υγείας του ενός εκ των οκτώ μοναχών που βρέθηκαν θετικοί στον «Χριστό» είναι, όπως πληροφορούμαστε, αρκετά σοβαρή. Ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, έπειτα από ισχυρά συμπτώματα που ανέπτυξε εν όσω βρισκόταν στη μονή. Είναι 85 ετών και πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, ως εκ τούτου διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Τα επόμενα 24ωρα αξιολογούνται ως ιδιαίτερα κρίσιμα για την υγεία του.

Το tip ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας αυτοπροσώπως (σημ.: συγκίνησις) επέδειξε, όπως μαθαίνουμε από τοπικά μέσα της συμπρωτεύουσας, μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του ηλικιωμένου μοναχού. Ο Εθνικός Λοιμωξιολόγος και έγκριτος Χειριστής Πλάγιων & Βαρέων Ήχων έχει ήδη επικοινωνήσει αρκετές φορές με τη διεύθυνση του «Παπανικολάου» προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το θέμα. Είναι γνωστή τοις πάσι άλλωστε η ευαισθησία του κυρίου καθηγητή για τους ηλικιωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά, η Μονή είχε εκδώσει μια ανακοίνωση ότι «διακόπτεται η φιλοξενία της» διότι το Μοναστήρι πλήττεται από «έκτακτη επιδημία γρίπης». Ωστόσο τα Ιερά Μοριακά Τεστ έδειξαν άλλα, όπως ενημερωθήκαμε (https://www.protothema.gr/greece/article/1046592/koronoios-toulahiston-okto-krousmata-sto-agio-oros/).

Εδώ, η αρχική ανακοίνωση του Ηγούμενου, ο οποίος, ως καταλαβαίνετε, επλανήθη. Η Μονή δεν είχε γρίπη. Είχε Χριστό. Και ο Χριστός, ως είναι φυσικόν, προτιμά τους Ιερείς και εν γένει τους Ιερωμένους.

Και εδώ το βίντεο με τις τότε δηλώσεις του Ηγουμένου της Μονής, Πατρός Παρθενίου. Έχει ένα ενδιαφέρον, διότι εις το βίντεον ο Πατήρ Παρθένιος παρεκάλει τότε, ως ώφειλε, να ανοίξει ο κόσμος και οι ιερείς τας εκκλησίας, ίνα διασωθώμεν εκ του πονηρού κορωνοϊού, προτρέπων εις ενεργόν αντίστασιν έναντι της ψευδούς υγειονομικής κρίσεως.

Τέλος καλό, όλα καλά, όμως: δεν ήταν γρίπη (του Διαβόλου). Δεν ήταν. Είναι Χριστός.

Βοήθειά μας.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα