Ε. Γιαμαρέλλου: «Αν τα λεωφορεία είναι γεμάτα, πηγαίνετε με τα πόδια!»

από Αύγουστος Μπλανκί
Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι επιστήμονες που, αντί να διαμαρτύρονται, να κλαψουρίζουν και να γκρινιάζουν για τις ελλείψεις στις κρατικές υποδομές (κακά τα ψέματα, πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις στις κρατικές υποδομές), προτείνουν άμεσες, καίριες και, ενίοτε, ρηξικέλευθες λύσεις για κάθε πρόβλημα – ακόμη και για τα πιο δύσκολα.

Παράδειγμα. Σε πονάει το μάτι; Το βγάζεις αμέσως και βάζεις γυάλινο, γιατί να υποφέρεις; Τα δόντια; Το ίδιο, οι οδοντοτεχνίτες-μασελοποιοί κλέφτες θα γίνουν; Δεν έχει το κράτος χρήματα να σου χορηγήσει δωρεάν μάσκες; Φτιάξε μόνος σου, μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους.

Και στα πιο περίπλοκα προβλήματα, μπορούμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο, προσπαθώντας να μη ξεφεύγουμε από το (πολύ απλό, αλλά άκρως επιστημονικό) σκεπτικό μας. Παραδείγματος χάριν: Δεν διαθέτει κονδύλια για επιπλέον αίθουσες σχολείων η κ. Κεραμέως, ώστε να είναι τα παιδιά σου ασφαλή από τον κορωνοϊό; Μην αγκαλιάζεις τα παιδιά σου μετά το σχολείο, έχουν σίγουρα κορωνοϊό. Απλό. Πρέπει να σ’ το πει διακεκριμένος επιστήμονας στον ΣΚΑΪ δηλαδή για να το καταλάβεις;

Όπως λοιπόν βλέπουμε και μόνοι μας, τα πράγματα είναι απλά, εμείς οι άνθρωποι τα κάνουμε δύσκολα.

Εν τω μεταξύ στη νέα αυτή σχολή καινοτόμων επιστημόνων («Δράσε Ή Σκάσε») προστέθηκε χθες και η διακεκριμένη λοιμωξιολόγος-μεταληψιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία, παρεμβαίνοντας στην έγκυρη και έγκριτη ΕΡΤ, πρότεινε μια απλούστατη αλλά άκρως δημιουργική λύση για την περίπτωση που το μέσο μαζικής μεταφοράς στο οποίο θες να επιβιβαστείς είναι γεμάτο: Δεν έχει νόημα να γκρινιάζεις, ο Κων/νος Καραμανλής Γ΄ δεν θα βάλει άλλα δρομολόγια όσο και να χτυπιέσαι κάτω σαν το χταπόδι. Πήγαινε λοιπόν με τα πόδια, καλό θα σου κάνει, καίγονται τριγλυκερίδια, χοληστερόλες, CAMEL, MARLBORO, WINSTON, ΑMSTEL, ΦΟΣ-ΜΠΑ κλπ. Αν μάλιστα βρεις και καμιά εκκλησιά στον δρόμο, βγάλε τη μάσκα, φίλησε το το χέρι του ιερέως (πάνω από το μανίκι) και κοινώνησε. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Σε περίπτωση που υπάρχει Θεός, γράφεται στα συν. Στα συν. Εδώ το βίντεο:

Θεός βεβαίως υπάρχει, σε αντίθεση με τον κορωνοϊό, για τον οποίο δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Εγώ δεν είδα. Δεν είδα. Δεν είδα εγώ. Αν δεν δω, δεν πιστεύω.

Κατά τα άλλα, η Πλέμπα, ως το μόνο Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει περισυλλέξει, ως ώφειλε, μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της φρέσκιας αυτής επιστημονικής σχολής (ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ), που ασφαλώς θα τα θυμάστε κι εσείς. Είχαν κάνει πάταγο. Πάταγο.

Για πάμε.

Πρώτο μας παράδειγμα ο γνωστός καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Νίκος Σύψας: Γιατί να περιμένετε να διατεθούν περισσότερες σχολικές αίθουσες; Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν (τα τελευταία διατέθηκαν για τα ΜΜΕ). Κάντε κάτι και εσείς, μην τα περιμένετε όλα από το κράτος: Μην αγκαλιάζετε τα παιδιά μετά το σχολείο.

Ακολουθεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος έχει προσφέρει τα μάλα στη νέα αυτή επιστημονική σκέψη, δηλώνοντας: Δεν διατίθενται κονδύλια για περισσότερες σχολικές αίθουσες; Ε, και; Δεν έχω πειστεί ακόμα για το μέγεθος. Δεν έχω πειστεί. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο κορωνοϊός κολλάει πολύ περισσότερο με 17 παιδιά ανά τάξη, παρά με 25. Άντε μη σας σχεδιάσω κανένα πρωτότυπο μαθηματικό μοντέλο και πάθετε μεγάλη πλάκα με τον έξτρα μαθηματικό εγκέφαλό μου…

Και φυσικά από τη μικρή αυτή λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο (σημ.: συγκίνησις!) Εθνικός Λοιμωξιολόγος και άριστος Χειριστής Πλαγίων και Βαρέων Ήχων, σε ένα πολύ χαρακτηριστικό στιγμιότυπο – λίγο πριν το άνοιγμα εργοστασίου μασκών στη Θεσσαλία, αν θυμάστε…

Περπατήστε, ρε. Τι σας ζητάνε;

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα