Autonome antifa: Δεν θέλουμε μάσκες ούτε και στολές, στρατιωτικές και ιατρικές!

από Αύγουστος Μπλανκί
Αριστεροί ψεκασμένοι - τρολλιά αφίσα
Εκτός από δεξιούς, υπάρχουν και… αριστεροί ψεκασμένοι; Δεν ξέρουμε. Αυτό εσείς θα το κρίνετε. Αυτό που εμείς μπορούμε να πούμε με μια σχετική βεβαιότητα είναι ότι αν όντως υπάρχουν αριστεροί ψεκασμένοι, τότε στην κορυφή της πυραμίδας δικαιωματικά βρίσκονται οι Autonome antifa.

Δεν θέλουμε μάσκες, δεν θέλουμε στολές, ούτε στρατιωτικές (αλλά) ούτε και ιατρικές. Ούτε και… ιατρικές; Ενδιαφέρον. 😛 Αριστεροί ψεκασμένοι; Ή υποκρύπτεται κάτι βαθύτερο που εκ πρώτης όψεως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε;

Ας διαβάσουμε όμως τι λένε οι ίδιοι. Εδώ η αφίσα και πιο κάτω το κείμενο.

Αριστεροί ψεκασμένοι

Δεν θέλουμε στολές, ούτε ιατρικές, ούτε στρατιωτικές!

Ωραία ξεκινάει η χρονιά και λένε «μάσκα υποχρεωτική», γιατί «κινδυνεύουν οι γιαγιάδες». Και καπάκια φυσικά, λένε ότι όποιος δε γουστάρει μάσκα είναι «ανορθολογικός» και «οπαδός του Τραμπ» και τρέχα γύρευε.

Εν τω μεταξύ, κουβέντα οι βασιλιάδες του «ορθολογισμού» για τη μάσκα ως αυτό που είναι: αλλαγή προσώπου, μεταμφίεση κατ’ εντολή του κράτους – με λίγα λόγια μια στολή!

Αλλά οι στολές δεν φοριούνται για πλάκα αδέρφια!

Ας πούμε η αστυνομία κι ο στρατός φοράνε στολές και γουστάρουνε – οι φυλακισμένοι φοράνε άλλες στολές με το ζόρι. Κανείς απ’ αυτούς δεν το κάνει για πλάκα. Οι στολές έχουν στόχο να φαινόμαστε όλοι ίδιοι για να γινόμαστε όλοι ίδιοι. Οι στολές έχουν στόχο να πειθαρχούν αυτόν που τις φοράει και να πειθαρχούν κι αυτόν που τις κοιτάει. Οι στολές κάνουν λιγάκι πιο εύκολο να κάνεις ό,τι σου λένε. Οι στολές κάνουν λιγάκι πιο δύσκολο να ανοίξεις το στόμα σου. Οι στολές εγκαθιστούν την ιεραρχία ως εμφάνιση, συνεπώς ως φυσικό γεγονός.

Ε, το νόημα της μάσκας ως στολή, βρείτε το μόνες σας – αν και φανταζόμαστε ότι θα το ‘χετε καταλάβει ήδη στο πετσί σας.

Και όσο το ψάχνετε, σκεφτείτε και την άλλη φοβερή σύμπτωση: ότι μαζί με την υποχρεωτική μάσκα, βγήκε κι ο καλόψυχος πρωθυπουργός μας, για να πει «υποχρεωτική στράτευση στα 18». Δηλαδή ότι θα μας πάνε από στολή σε στολή, από υποταγή σε υποταγή, κι από ξεφτίλα σε ξεφτίλα, από τα 6 μέχρι τα 20!

Και από πάνω έχεις όλες τις ποικιλίες της ξεφτιλισμένης αριστεράς να λένε ότι, ενώ το κράτος προσπαθεί να μας φορέσει τις μάσκες με το ζόρι, εμείς πρέπει να ζητάμε «15 μαθητές ανά τάξη» – δηλαδή… περισσότερους καθηγητές!

Το επόμενο είναι, εκεί που το κράτος μάς λέει «υποχρεωτική στράτευση στα 18», να μας βάλουν οι αριστεροί να ζητήσουμε… περισσότερους λοχίες!

Ε, ξέρετε τι; Είμαστε πολλοί που δεν θέλουμε στολές! Ούτε ιατρικές, ούτε στρατιωτικές!

Και ευτυχώς, στο κάτω κάτω της γραφής ξέρουμε κι από μόνοι μας πώς να ντυθούμε!

Χμ. Μάλιστα. Εκ πρώτης όψεως, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι τα θεμέλια αυτής της ανάλυσης σχετίζονται με μια θεώρηση που έχει αναπτυχθεί τώρα τελευταία από διάσημους αριστερούς ψεκασμένους, ε, σόρι, από διανοητές του ευρύτερου ρεύματος της αυτονομίας. Υπήρχε όμως και από (πολύ) παλιά.

Ότι γενικά καταστάσεις εκτάκτων αναγκών μαθηματικά παράγουν πολιτικές ακραίου ελέγχου του κράτους καθώς και παρακολουθήσεις και εποπτείες «Μεγάλου Αδελφού».

Αριστεροί ψεκασμένοι

Και ότι ειδικά ο SARS-CoV-2 εξ αρχής ήταν ένας ιός συνηθισμένης επικινδυνότητας (μια γριπούλα). Ωστόσο προωθήθηκε τεχνητά από την κυρίαρχη ιδεολογία (ΜΜΕ και κυβερνήσεις) σαν «φονική επιδημία». Απώτερος σκοπός ο ολοκληρωτικός περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων και η διαμόρφωση μιας νέας, επίπλαστης κανονικότητας, μέσω της οποίας, με πρόφαση και αφορμή την προστασία της δημόσιας υγείας, επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί άτεγκτη και αμείλικτη επιτήρηση των κρατών σε όλον τον πληθυσμό. Ταυτόχρονα σε όλον τον πλανήτη. 😛

Η περίπτωση Αγκάμπεν

Άλλωστε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς για τους αριστερούς ψεκασμένους, ε, σόρι, για τους αυτόνομους, ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν έχει δηλώσει για το θέμα πολλά και διάφορα. Ένα από αυτά είναι ότι «η ακρότητα των μέτρων είναι εξόφθαλμη αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για κάτι ανάλογο με τη γρίπη και για μια νόσο όχι και πολύ διαφορετική από αυτές που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο. Θα έλεγε κανείς ότι αφού εξαντλήθηκε η τρομοκρατία ως δικαιολογία για την επιβολή έκτακτων μέτρων, η επινόηση μιας επιδημίας μπορεί να παράσχει την ιδανική δικαιολογία ώστε αυτά τα μέτρα να επεκταθούν πέρα από κάθε όριο».

Και αυτό μάλιστα από όλα τα κράτη ταυτοχρόνως. Δηλαδή κάπου θα υπάρχει κι ένα κέντρο λήψης κεντρικών συλλογικών αποφάσεων. Από όλους τους παίκτες του καπιταλισμού μαζί. 😛 Και είναι και πολλοί, πανάθεμά τους.

Αριστεροί ψεκασμένοι

Πάντως οι αριστεροί ψεκασμένοι, ε, σόρι, οι αυτόνομοι προτείνουν πλήρη ανυπακοή σε όλα τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και γενικότερα σε όλα τα προστατευτικά μέτρα, αλλά ακόμη και σε αυτή την ίδια τη χρήση μάσκας. Οι δε γιατροί προβάλλονται ως «χειρότεροι και από μπάτσους»! Και αυτό γιατί οι γιατροί δεν αποτελούν και οι ίδιοι τμήμα της εργατικής τάξης, αλλά είναι το εργαλείο της άρχουσας τάξης εναντίον του κόσμου της εργασίας. 😛

Κι αυτό ενδιαφέρον.

Άρα λοιπόν συνοψίζω: η άρχουσα τάξη επιδιώκει η ίδια την καραντίνα και τα μέτρα προκειμένου να εκμεταλλεύεται όλο και περισσότερο τον εργάτη.

Και άρα όταν η Ιταλία βρισκόταν στο κέντρο της πανδημίας, με… κατακόμβες νεκρών (που λέει κι ετούτος εδώ), αλλά η ιταλική κυβέρνηση αρνούνταν πεισματικά να κλείσει τα εργοστάσια και να κηρύξει αμέσως σε καραντίνα τον πληθυσμό, αυτό ήταν υπέρ του εργάτη. Υπέρ. Αντίφα ο Τζουζέπε.

Και άρα το άνοιγμα του τουρισμού από τον Μητσοτάκη (που κατά κοινή ομολογία στούμπωσε κυριολεκτικά τη χώρα με ιό) ήταν μια απόφαση κόντρα στα αφεντικά. Κόντρα. Και άρα ο Μητσοτάκης θα έπρεπε, εκτός από αντιφά, να θεωρείται ήδη και αντικαπιταλιστής. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, διότι ο σωστός ο αντίφα είναι και αντικαπιταλιστής. (Δείτε εδώ τις πρόσφατες αντιφά δράσεις της Νέας Δημοκρατίας.)

Και άρα, τώρα που αρνείται να ξανακηρύξει καραντίνα (ο Μητσοτάκης) είναι δυο φορές αντίφα (καταδίκασε και τη ΧΑ ντε!) και δυο φορές αντικαπιταλιστής. Επιτέλους βρέθηκε μιαν άκρη. Αμάν, και είχα αρχίσει πια να χαώνομαι για τα καλά…

Τώρα μπήκαν όλα στη θέση τους. Κούμπωσαν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΠΛΕΜΠΑΙΟΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΚΑ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα