ΕΚΤΑΚΤΟ: 935 τα φρέσκα κρούσματα – Στα 1.000 κληρώνει

από Αύγουστος Μπλανκί
Ένα μόλις βήμα πριν από το να αρχίσουμε να μετράμε τριψήφια νούμερα φρέσκων μολύνσεων, και η κυβέρνηση Μωυσή-Τσώρτσιλ-Κένεντι, αντί να λάβει κανένα σοβαρό μέτρο (ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών, ενίσχυση ΜΜΜ, κλείσιμο εκκλησιών κλπ), διακόπτει την (ούτως ή άλλως ανύπαρκτη) κυκλοφορία μετά τη 1.00 το βράδυ, και προσπαθεί να αποδώσει όλη την (ατομική) ευθύνη στις (έρημες μετά τα μεσάνυχτα) πλατείες και στο… Εφετείο.

Τριψήφια τα κρούσματα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ο ΕΟΔΥ, με 935 φρέσκες μολύνσεις και με τα στοιχεία πλέον να προκαλούν πανικό, ιδιαίτερα αυτά στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη οι κακές γλώσσες στο τουίτερ λένε ότι στα 200 κρούσματα έφυγε ο Τσιόδρας, στα 1.000 θα την κάνει και ο Χαρδαλιάς, ενώ στα 2.000 αναμένεται να φύγει και ο Μαγιορκίνης και θα μείνουν οι άδειες καρέκλες. Ή θα βάλουν τον Αδώνιδα να λέει τα κρούσματα, που έχει κι ένα ταλέντο σ’ αυτά (ένα στασίδι παραπάνω, ένα παρακάτω, στα εφοπλιστοκάναλα δεν είναι κούραση). 😛

Επιπλέον, ενενήντα ένας είναι οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Η μέση ηλικία τους κυμαίνεται στα 66 χρόνια, το 33,0% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,4%, των διασωληνωμένων έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Έτσι λένε, κι εμείς δεν έχουμε παρά να τους πιστέψουμε. Μπορεί να κρύβουν και τίποτε, λένε οι κακές οι γλώσσες, αλλά μη βάζουμε το κακό με το νου μας. Όχι αρνητικές σκέψεις.

Οι συνολικοί νεκροί από την πανδημία είναι μέχρι στιγμής 564, ενώ σήμερα είχαμε άλλους 5 νεκρούς.

Η κατάσταση, λέει ο ΕΟΔΥ, είναι κρίσιμη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τριψήφια τα κρούσματα

Σχολεία

Στα σχολεία (των 27-30 σαρδελοποιημένων ανά τάξη μαθητών) είναι υποχρεωτική η χρήση αλεξιπτώτ…, ε, σόρι μάσκας ακόμη και στα διαλείμματα σε όσες περιφερειακές ενότητες έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο. Η μάσκα μπορεί να σώσει σαρδέλες. Μπορεί να σώσει σαρδέλες.

Τριψήφια τα κρούσματα

Διασκέδαση και εστίαση

Τώρα, στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η ζωντανή μουσική, και η διασκέδαση θα γίνεται αποκλειστικά με καθιστούς και με πληρότητα 30% των πελατών που αναγράφει η άδεια λειτουργίας. Παράλληλα στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική μέχρι τριών ατόμων χωρίς μικροφωνική. Υποχρεωτικά όμως όλοι οι πελάτες θα κάθονται. Για μουσικές πάντως είμαστε τώρα. 😛 Τι του λείπει του ψωριάρη κλπ. κλπ.

Στα νέα μέτρα εντάχτηκε και η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού (καλό είναι αυτό), αλλά μέχρι στιγμής καμία νέα ΜΕΘ και καμιά πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν προαναγγέλθηκε από την κυβέρνηση Κένεντι.

Τριψήφια τα κρούσματα

Συνελήφθη ψεκασμένη καθηγήτρια που αρνούνταν να φορέσει μάσκα

Σε άλλα νέα, antifa autonome (λέμε τώρα) εκπαιδευτικός «που έχει δική της άποψη για τον κορωνοϊό» συνελήφθη διότι αρνούνταν να φορέσει μάσκα. Δυστυχώς τα ψεκαστικά αεροσκάφη πλέον φτάνουν μέχρι και στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου, όσο να ‘ναι, υπάρχει ένα επίπεδο. Την ψεκασμένη έδωσαν στεγνά οι ίδιοι οι καταληψίες αλήτ…, ε, σόρι, οι μαθητές, αφού έκαναν πρώτα μερικές φιλότιμες προσπάθειες να την πείσουν να φορέσει μάσκα. Εκείνη όμως ανένδοτη.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι, εκτός από τους τριψήφιους αριθμούς σε Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η καταγραφή διψήφιου αριθμού νέων μολύνσεων σε άλλες 15 περιοχές, μεταξύ των οποίων η Κοζάνη και η Καστοριά. Ανάμεσα στις περιοχές που καταγράφουν υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων είναι τα Γιάννενα, η Λάρισα και οι Σέρρες, που βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των Αρχών πάντως στρέφεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά του ιού (το Εφετείο φταίει). Σημειωτέον ότι ακόμη και ο κάπως μετρημένος και λελογισμένος Γκίκας δήλωσε ότι είναι σαφής η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στα βόρεια. Το Εφετείο φταίει. Βρωμάει κιόλας. Το είπε ο παλαίμαχος των γηπέδων.

******

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πάνω από 200 νέες μολύνσεις (συγκεκριμένα 217), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της. 

Μεγάλο αγκάθι, παράλληλα, αποτελούν τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, πολλά εκ των οποίων, σύμφωνα με γιατρούς που έχουν αποκλειστεί από την τηλεόραση και από τη Νέα Λίστα Πέτσα, οφείλονται ξεκάθαρα στο άνοιγμα του τουρισμού (το Εφετείο φταίει). Δείτε στην παρακάτω φωτό (σας την έχουμε ξαναβάλει) τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Τριψήφια τα κρούσματα

**********

Παράλληλα η σαρδελοποίηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολειά της Καμερέως συνεχίζεται αδιάλειπτα, σύμφωνα με καταγγελίες των γιατρών της ΟΕΝΓΕ αλλά και άλλων γιατρών αποκλεισμένων από τη Νέα Λίστα Πέτσα.

Τριψήφια τα κρούσματα

Πάντως ο Κώστας Καραμανλής Γ΄ δεν πολυανησυχεί. Δεν πολυανησυχεί.

Εξ ου και δήλωσε ότι καλύτερα τα λεωφορεία να είναι παστωμένα και να φοράνε όλοι μάσκες, παρά να είναι άδεια και να μη φοράει κανείς. 😛

Τριψήφια τα κρούσματα

******

Και τι να τα κάνουμε άλλωστε τα λεωφορεία; Βόλτα στο Σύνταγμα, όπως αναρωτήθηκε και η υπουργάρα της καρδιάς μας;

Τριψήφια τα κρούσματα

********

Το καθολικό lockdown πλησιάζει(;)

Κατά τα άλλα, ήδη οι κακές γλώσσες λένε ότι το καθολικό lockdown δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο (ωπ! ελαφρύ δάγκωμα γλώσσας) να αποφευχθεί. Ειδικά μάλιστα μετά τα τελευταία μέτρα τύπου «απαγόρευση κυκλοφορίας στις ήδη άδειες πλατείες», με τα οποία, όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, δεν πρόκειται να βελτιωθεί και πολύ η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο, ίδωμεν.

Και αφού η κυβέρνηση Μωυσή (ακόμη) δεν τολμά να βάλει χέρι στο παπαδαρ, ε, σόρι, στην Εκκλησία (δες επίσης εδώ, εδώ και εδώ) ώστε να κοπεί μαχαίρι η Θεία Μετάληψη, σε περίπτωση ανάγκης ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες (κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάνουν τίποτα, μπορούν όμως να σας τονώσουν κάπως την αυτοπεποίθηση):

Τριψήφια τα κρούσματα

********

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ, ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, Ε. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ 1.00. ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα