Σ. Τσιόδρας: Επιστρέφω πανηγυρικά για να πούμε όλοι μαζί ένα «ΟΧΙ» στον COVID-19!

από Αύγουστος Μπλανκί
Τσιόδρας
Η παραμονή της εφετινής επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου συνέπεσε με ένα απίστευτα χαρμόσυνο γεγονός. Ο Υπερήρωας, ο Ημίθεος, ο Υπέρτατος επέστρεψε! Όχι, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν μας εγκατέλειψε. Δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Απλώς περίμενε μια συμβολική ημέρα, μια σημαδιακή ημερομηνία, για να επιστρέψει ηρωικά και λεβέντικα προκειμένου να πει ένα νέο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στον κορωνοϊό. ΑΕΕΕΕΕΕΕΡΑΑΑΑΑΑ!

επιστροφή Τσιόδρα

Τέτοια μέρα, που πριν ακριβώς από 80 χρόνια ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ηρωικό «ΓΙΑΤΙ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΕΤΣΙ, ΡΕ ΜΠΕΝΙΤΟ; ΘΑ ΦΑΡΜΑΚΩΘΩ», εεεεε, σόρι, το ηρωικό ΟΧΙ στον ιταλό κατακτητή (και λίγους μήνες μετά πέθανε από… αμυγδαλές, καθότι έτρωγε, φαίνεται, πολλά παγωτά χειμωνιάτικα), επέλεξε να κάνει την ηρωική του επιστροφή και ο Εθνικός μας Λοιμωξιολόγος.

Και όχι μόνο γύρισε, αλλά παρότρυνε μάλιστα να γίνουμε όλοι εμείς σαν τους ήρωες του έπους του ’40. Να πούμε ένα νέο ΟΧΙ, αυτήν τη φορά στον SARS-CoV-2.

(Απαλλοτριωμένο από το twitter, αγνώστου δημιουργού.)

Ποιος (1-0) είπε το ΟΧΙ

Ότι το ΟΧΙ το είπε ο ίδιος ο Μεταξάς, και κανένας Ζαχαριάδης ή ο… λαός όπως διαδίδουν οι εαμοκομμουνιστές, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο και τεκμηριωμένο. Υπάρχουν αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία. Να, εδώ, λ.χ., όπου στο περίφημο ημερολόγιό του ο ίδιος ο Μεταξάς μάς περιγράφει πόσο πολύ αντιπαθούσε τα φασιστικά καθεστώτα του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Πόσο πολύ ήθελε να πει ένα βροντερό ΟΧΙ στον ναζισμό και τον φασισμό. Και το είπε.

Στο ίδιο αυτό Ημερολόγιο, το θρυλικό, ο Ιωάννης Μεταξάς εκμυστηρεύεται επίσης ότι ήταν φανατικά υπέρ της… αυτοργάνωσης (ειδικά το μεσημεράκι), αλλά ένιωθε ενοχές για αυτά τα αυτόνομα, αμεσοδημοκρατικά και ελευθεριακά του φρονήματα. Ένιωθε (χριστιανικές) ενοχές.

Επίσης σε κάποιο άλλο σημείο του Ημερολογίου γράφει ότι θέλει να πιει… αίμα δημοκρατικό. Εκτός από αναρχοαυτόνομος, και gothic λοιπόν ο Εθνικός μας Κυβερνήτης. Προχώ και underground καταστάσεις, και δεν του το ‘χαμε.

Το νέο ΟΧΙ

Ας μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα. Όπως σας προείπαμε, η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στις οθόνες μας την παραμονή της επετείου για το έπος του ΟΧΙ είναι γεγονός.

Και ήταν αυτός ο Σωτήρης που αγαπήσαμε, που λατρέψαμε. Δεν άλλαξε καθόλου. Ήρθε και τάραξε για άλλη μια φορά τα λιμνάζοντα ύδατα.

Με ποιον τρόπο; Αυτή τη φορά με τις συγκοινωνιολογικές γνώσεις του.

Θυμάστε που ο Σωτήρης, λίγο προτού αρχίσει η θερινή σεζόν, δάκρυζε και στενοχωριόταν που «κάθονταν τα καημένα τα αεροπλάνα και δεν δουλεύουν»; Θυμάστε; Τελικά τα αεροπλάνα σηκώθηκαν. Και ο τουρισμός άνοιξε (με τα γνωστά αποτελέσματα, φωτ.).

Μετά τα αεροπλάνα σειρά έχουν τα λεωφορεία

Αυτή τη φορά για τον Σωτήρη σειρά είχαν τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, τα τρένα και το μετρό. Ο Εθνικός μας Λοιμωξιολόγος δήλωσε χθες ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά ανάπτυξη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν γίνεται, δεν είναι εφικτό, δεν προτείνεται, πηγαίνετε και λίγο με το πόδι. Εγώ έκοψα τον καφέ και κοιμάμαι μόνο δυο ώρες τη μέρα για να σας φυλάω από τον κορωνοϊό. Εσείς δεν μπορείτε να κόψετε ένα-δυο-τρία-τέσσερα λεωφορεία τη μέρα;».

Θα τα κόψουμε, Σωτήρη. Όλα θα τα κόψουμε. Και τα ΜΜΜ και τη δουλειά και το φαγητό και όλα. Μη μας στενοχωριέσαι.

Το δεύτερο κύμα

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «το περιμέναμε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας θα ήταν χειρότερο. Το περιμέναμε». Αυτό θα πει προβλεπτικότητα. Να τα δούνε αυτά μερικοί Γκίκες, που πριονίζουν καρέκλες Εθνικών Λοιμωξιολόγων για να γίνουν εκείνοι χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη…

επιστροφή Τσιόδρα

Παράλληλα ο Σωτήρης εκμυστηρεύτηκε ότι έχει να πάει για καφέ, για φαγητό κλπ από τον… Φεβρουάριο. Εμείς έχουμε κάθε λόγο να τον πιστέψουμε. Γιατί να μην τον πιστέψουμε; Έχει πει ποτέ ανακρίβειες;

Παρ’ όλα αυτά όμως αναρωτιόμαστε: ολόκληρος Εθνικός Λοιμωξιολόγος και έκοψε τον καφέ του για πάρτη μας. Εμείς δεν μπορούμε να κόψουμε ένα λεωφορείο και να το πάμε λίγο πόδι; Έλεος δηλαδή. Εξάλλου το είχε προτείνει και η κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου.

Κατά τα άλλα, ο Σωτήρης επισήμανε ότι συνεχίζονται αμείωτα τα τεστ, αλλά δεν θα μας βγουν σε καλό, εσείς όμως φαγωθήκατε, για αυτό τώρα μην γκρινιάζετε. Να τα τα κακά μαντάτα σήμερα: 1.547 κρούσματα. Το lockdown (μάλλον) έρχεται.

Η ατομική ευθύνη

Και συνέχισε τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε ανεύθυνοι, είπε, και κάπου εκεί καταλάβαμε γιατί έκλεισε ο «Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη.

επιστροφή Τσιόδρα

Παράλληλα αποκάλυψε ότι «οι κανόνες δεν είναι εδώ για να μας δεσμεύουν, αλλά για να αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι». ΒΑΘΥ. ΒΑΘΥ. Πάουλο Τσορδέλιο.

(Από το twitter, αγνώστου δημιουργού.)

Και πρόσθεσε: «Φορέστε τη μάσκα σας, να τη φοράτε καλά, μια στιγμή να σας δείξω, να, έτσι, και όσο μπορείτε αποφεύγετε τα λεωφορεία και γενικώς τα ΜΜΜ».

επιστροφή Τσιόδρα

επιστροφή Τσιόδρα

Επίσης πρότεινε ως πρόσθετο μέτρο να χαμηλώσει η μουσική στα μπαρ, στα εστιατόρια και στα μεζεδοπωλεία. Καλό ακούγεται. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο κορωνοϊός ενοχλείται από την πολύ δυνατή μουσική (προτιμά τσιλ άουτ και ψαλμωδίες), ενώ, αφετέρου, ίσως βελτιωθεί κάπως και η ανυπόφορη κατάσταση με την ηχορρύπανση σε κάποιες περιοχές.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τον περάσουμε τον κάβο. Ίσως βέβαια να χρειαστεί λίγους μήνες, αλλά θα τον περάσουμε. Ας κάνουμε λίγους μήνες υπομονή.

επιστροφή Τσιόδρα

Και, τέλος, συνέστησε τη μάσκα να τη βγάζουμε ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ τρώμε. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ.

Μάλιστα. Τώρα εξηγείται γιατί ο Κυριάκος και οι κουστωδίες των παρατρεχάμενών του δεν φοράνε ποτέ μάσκα. Τρώνε συνεχώς. Δεν θέλουν να διακόψουν το φαγητό.

Και, τέλος, τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές». Έτσι ακριβώς το είπε. Έτσι ακριβώς, δεν σας κοροϊδεύω.

Είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν ότι ο Σώτος, εκτός από λάτρης του μυρωδάτου μοσχάτου της Θείας Κοινωνίας, είναι ταυτόχρονα και Αμστελάκιας. Και φυσικά Θεμαδαμαντιδικός. Ας τον καλέσει λοιπόν ένα βραδάκι πριν τις 12.30 (με μάσκα) στην εκπομπή του ο Εθνικός Παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος, να ρίξει μια γυροβολιά με τον Θέμη ύστερα από ένα σφηνάκι νάμα.

Το χάος στο τουίτερ

Εν τω μεταξύ από τις δηλώσεις του Εθνικού Λοιμωξιολόγου προκλήθηκε χθες στο τουίτερ ένα χάος αντιδράσεων (από τους γνωστούς εαμοκομμουνιστές). Κάποιες μάλιστα πολύ κακές γλώσσες είπαν ότι η επιστροφή Τσιόδρα είναι η κλασική κίνηση της ΠΑΕ που δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα και φέρνει κάποιον «παλιό» που γνωρίζει τα αποδυτήρια. Ότι ο Τσιόδρας είναι ο Λεμονής των επιδημιολόγων! Έλεος δηλαδή κάπου.

Εμείς πάντως δεν θα σας βάλουμε κανένα αρνητικό σχόλιο. Κανένα.

Θα σας βάλουμε ΜΟΝΟ τα θετικά. Σκεφθείτε θετικά. Να σκέφτεστε θετικά.

Ένα από τα καλύτερα λοιπόν, που άφησε αμέσως εποχή με το ξεχωριστό στίγμα του, είναι ετούτο εδώ.

Και ακόμη ένα, που απέσπασε πολλά βραβεία, είναι αυτό εδώ.

Το τελευταίο μάλιστα θυμίζει λίγο ετούτον εδώ. Φέρνει λίγο, έτσι; Ή μου φαίνεται;

επιστροφή Τσιόδρα

Αυτά, Πληβείοι μου. Ας αναφωνήσουμε τώρα όλοι μαζί: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ΣΩΤΟΣ-ΓΚΙΚΑΣ-ΝΙΚΧΑΡΝΤ! ΚΑΤΩ Ο ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΣ COVID-19!

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα