Κυριάκος: «Κάτω τα ξερά σας από τον Τσιόδρα!»

από Αύγουστος Μπλανκί
Με ένα κοφτό, σκληρό αλλά δίκαιο τουίτ ο Πρωθυπουργός πρόταξε το πρωί τα στήθη του για να σώσει τον Εθνικό μας Λοιμωξιολόγο από τις άδικες επιθέσεις των μαδουραίων μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του τελευταίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (δες εδώ το ρεπορτάζ). «Κάτω τα χέρια από τον Σωτήρη μου» ανάρτησε ο Κυριάκος Τσώρτσιλ-Κένεντι και αμέσως οι μαδουραίοι έκοψαν λάσπη.

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Θυμάστε, οι παλιότεροι, όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο αείμνηστος Ανδρέας (ένας είναι ο Ανδρέας) είχε βγει και είχε δηλώσει: «Όσοι χτυπούν τη Δήμητρα θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά δεν έχουν το σθένος να το κάνουν γι’ αυτό και χτυπούν τη σύζυγό μου»; Δείτε το βίντεο οι νεότεροι (και θυμηθείτε το οι παλιότεροι).

Ε, το ίδιο περίπου κάνει τώρα και ο Κυριάκος. Απέδειξε τι σημαίνει άντρας (με Α κεφαλαίο). Βγήκε και υπερασπίστηκε σθεναρά τον Σωτήρη απέναντι στις άνανδρες επιθέσεις των μαδουραίων. Με ένα τουίτ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Ντροπή σας να χτυπάτε τον Σώτο. Αν έχετε κότσια, χτυπήστε εμένα, άνανδροι. Έτσι και ξαναπλήξετε τον κυβερνητικό μου εκπρόσωπο, τον Σωτήρη μου, θα φύγω 56ήμερο διακοπές. (Ή, μάλλον, ΔΕΝ θα ξαναφύγω ποτέ για διακοπές, θα με τρώτε στη μάπα και το Π-Σ-Κ. Χειρότερο.) Αν ξαναχτυπήσετε τον Σωτήρη μου, θα δώσω άλλα δύο μύρια στα ΜΜΕ, εεεεε, σόρι, στις ΜΕΘ.

Όποιος χτυπάει τη Μαρέβα, ε, σόρι, τον Σωτήρη, χτυπάει εμένα. Αν είναι άνδρας, ας χτυπήσει εμένα.

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Ο Σώτος, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, θα ανταποδώσει αυτή την αγάπη, με ευγνωμοσύνη.

Στην επόμενη ενημέρωση αναμένεται να υπογραμμίσει ότι ο πτωχευτικός κώδικας και το πρόσφατο αντιεργατικό νομοσχέδιο ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση για το καλό όλων μας. Για το καλό της πανδημίας.

Παράλληλα θα τονίσει ότι τα μνημόνια ήταν απαραίτητα, αναπόφευκτα, ήταν δύσκολα και σκληρά μεν, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν. Έπρεπε να τα εφαρμόσουμε από μόνοι μας. Για το καλό της πανδημίας.

Ίσως πει κάτι και για την καταραμένη ζαμπονοτυρόπιτα (δες εδώ), αυτή την οποία αγοράσαμε ανερυθρίαστα από τον φούρνο της γειτονιάς και δεν ζητήσαμε απόδειξη. Αυτή που στοίχειωσε το έθνος, που έκανε το χρέος 350 δισ. ευρώ και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τις τρόικες και τις δανειακές συμβάσεις. Ίσως πει κάτι και για τα επιτόκια, τον προϋπολογισμό, το πρωτογενές πλεόνασμα.

‘Ένας άνθρωπος είναι ο Στέλιος (Πέτσας).

Δεν τα προλαβαίνει όλα πια. Ας βοηθήσει λίγο και ο Σωτήρης. Έχει άλλωστε ταλέντο σ’ αυτό.

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

ΠΑΡΕΝΘΕΣΙΣ. Ιδέα Πλέμπας προς Κυριάκο: Μήπως να κάναμε τον Σώτο υπουργό Μεταφορών, που το κατέχει το αντικείμενο; Αυτός ο Καραμανλής ο Γ΄ δεν πολυτραβάει. Ώρες ώρες βέβαια, έχει εκλάμψεις.

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Εν τω μεταξύ το επιτελείο Κυριάκου Τσώρτσιλ-Κένεντι στέλνει διαρκώς σε όλα τα έντυπα μπιλιετάκια, κουράζοντας υπερβολικά τους διευθυντές σύνταξης, τους αρχισυντάκτες και τους υλατζήδες. Με τη σειρά τους οι τελευταίοι πιέζουν υπερβολικά τους συντάκτες, και μπορεί να γίνει κανένα λάθος. Άνθρωποι είναι και οι συντάκτες…

Ωπ! Ξέφυγε. Λίγο η κούραση, λίγο το στρες, ξέφυγε το μπιλιετάκι στον «Πρώτο Θέμο».

Ευτυχώς που το σκονάκι ήταν σοβαρό. Σκεφτείτε να έλεγε κανένα «αναδεικνύουμε κομψότητα Μαρέβας, στοπ, πολλές φωτογραφίες με διθυραμβικά σχόλια, στοπ» τι θα γινόταν ε; (Δες εδώ περισσότερα.)

Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα, τα μεγαλύτερα ρεζιλίκια (με εντολή Κυριάκου βεβαίως). Διότι αυτό τώρα το μπιλιετάκι θα το δικαιολογήσει εύκολα η διεύθυνση με ένα «είναι δικές μας οι παροτρύνσεις προς τους συντάκτες, δεν είναι εντολές άνωθεν μπλα μπλα μπλα» κλπ κλπ.

Και στο Liberal το σκονάκι!

Ωχ. Τι; Πώς; Δημοσιεύτηκε κατά λάθος ακριβώς το… ίδιο και στο Liberal; Ε τότε δεν σώζεται με τίποτα. Την πατήσαμε, συμφιλελεύθεροι.

Να λοιπόν γιατί έκλεισε ο «Φιλελεύθερος». Διότι για εξήντα-εκατό-εκατόνπενήντα-διακόσια ψωροχιλιάρικα τον είχαν φλομώσει στα μπιλιετάκια τον καημένο τον Θανάση. Ώσπου απηύδησε και τον έκλεισε. Σιχτίρ πια. Νισάφι με τα μπιλιετάκια σας.

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Ο Θάνάσης Μαυρίδης πάντως (προς τιμήν του αυτό) ζήτησε συγγνώμη για το Liberal (είπαμε, ο «Φιλελεύθερος» έκλεισε) και υποσχέθηκε με μια σεμνή ανακοίνωση ότι δεν θα επαναληφθεί.

Ήταν μάλιστα τόσο σεμνή η ανακοίνωση, ώστε συγκίνησε…

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Ευκαιρία πάντως, τώρα που είναι της μόδας τα σκονάκια, να στείλω στο τέλος του κειμένου κι εγώ ένα μπιλιετάκι στον αρχισυντάκτη μου Νοέλ, μπας και με αναδείξει λίγο, όπως μου αξίζω. Έχω κι εγώ 1 κομψότητα. Τώρα τελευταία σαν πολύ να τρέχω, και από απολαβές τίποτα. Από τηγανίτα τίποτα. Ακούτε, κύριε Νοέλ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΕΛ: Παιδί μου Μπλανκί, καταλαβαίνω ότι κουράζεσαι και ότι θες αύξηση και πρόσληψη προσωπικού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να αναπτύξουμε τα ΜΜΜ, ε, σόρι, το ΜΜΕ μας. Ευχαριστώ.

Κατά τα άλλα, για να επιστρέψουμε στο ρεπορτάζ, κάτω από το ανδρικό και λεβέντικο τουίτ του Πρωθυπουργού υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις, αλλά ο Κυριάκος Κένεντι δεν μασάει από μαδουραίους. Βάζει την Αφροδιτάρα την Εκπολιτισμένη και Εκδιαφωτισμένη (πληρώνει κανονικά ΔΕΗ, δεν χρωστάει κανέναν λογαριασμό) και καθαρίζει. Με τον πολιτισμό Της και με τα όλα Της.

Ωπ. Λάθος. Άκυρο και άσχετο με το θέμα. Αυτό ήταν για τους μη διαφωτισμένους μουσουλμάνους που δεν ασπάζονται τον πολιτισμό (της Αφροδιτάρας). Δεν έχει σχέση με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Σόρι, Πλεμπαίοι μου.

Ωπ. Να και απάντηση της Ντόρας στην Αφροδίτη, δηλαδή στον Κυριάκο. Πώς τον πετσόκοψες έτσι τον Κυριάκ…, ε, σόρι, τη Λατινοπούλου, βρε Ντόρα. Μήπως είσαι κρυφοϊσλαμολάγνα; Κρυφοκομμουνίστρια; Αδιαφώτιστη; Τι μαδουραίκα είναι αυτά;

Τέλος πάντων, συγχύστηκα. Συγγνώμη για τη μεγάλη παρένθεση, Πλεμπαίοι μου.

Ξαναγυρίζουμε στο θέμα μας. Ωπ, να άλλος ένας διαφωτισμένος. Το πρώτο boy στον διαφωτισμό (και στο Ανάκτορο Φαλήρου).

Τι έλεγα;

Α, ναι. Κάτω από το τουίτ του Πρωθυπουργού υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις μαδουραίων, αλλά ο Κένεντι δεν μασάει από κάτι τέτοια.

Κάποιος μαδουραίος τού απάντησε (του Κένεντι) ότι ο πρωθυπουργικός λογαριασμός υπάρχει για την ενημέρωση των πολιτών, και όχι για κάλυψη κυβερνητικών επιστημόνων-στελεχών ούτε για απαντήσεις σε πολιτικούς αντιπάλους.

Α, δεν πάμε καλά. Τι λέτε, ρε ΕΑΜοσυμμορίτες, που θα μας πείτε και τι θα βάλουμε στο τουίτερ ΜΑΣ. Στο τουίτερ ΜΑΣ! Το τουίτερ μας είναι δικό ΜΑΣ και όποτε θέμε του βάζουμε φωτιά και το καίμε.

Παράλληλα, άλλος μαδουραίος, διάσημος αυτός, του έγραψε «εσείς, κύριε Πρωθυπουργέ, εκθέτετε τον άξιο επιστήμονα όχι εμείς». Να, εδώ.

Πάντως τους ΣΥΡΙΖΑίους τούς παραδέχομαι, βρε παιδί μου. Μπορεί να ασκούν σκληρή κριτική, πολύ σκληρή κριτική, αλλά πάντα θα πουν τον καλό τον λόγο για τον Σωτήρη, «τον άξιο επιστήμονα». Εξάλλου έχουν ήδη εκμυστηρευτεί ότι και εκείνοι να βρίσκονταν στην κυβέρνηση, τον Σωτήρη θα επέλεγαν για τη «δουλειά». Τι; Όχι;

Αλλά εδώ έχω μια ένσταση.

Μόνο «άξιος επιστήμονας» ο Σώτος, κ. Σαραντάκε; Μόνο άξιος ο ΗΜΙΘΕΟΣ των ΗΜΙΘΕΩΝ; (Για να μην πω ΥΠΕΡΘΕΟΣ και υπερβάλω τρόπον τινά.)

Διότι ποιος άλλος θα έλεγε «στενοχωριέμαι για τα καημένα τα αεροπλάνα που κάθονται, ας τον ανοίξουμε μωρέ τον ρημάδη τον τουρισμό επιτέλους να πάει στο διάολο, να φάνε και οι αεροπορικές ψωμάκι»; Ποιος άλλος θα έλεγε «τώρα θα μιλήσουν οι καρδιές»; Ποιος; Μόνο διακεκριμένος θεατρικός ηθοποιός (υπό την πολύ στενή καθοδήγηση του Κουν και με πολλά μεροκάματα/νυχτοκάματα πάνω στο σανίδι) θα μπορούσε να το αρθρώσει αυτό το λυρικό. 😛

Προσπαθούν άλλωστε και άλλοι λοιμωξιολόγοι να του μοιάσουν του Σώτου, αλλά πού. Ο Σώτος έχει ταλέντο. Να, εδώ, λόγου χάριν, προσπάθησε λίγο ο Γώγος να τσιοδρίσει, αλλά του βγήκε κάτι σαν Γέρων Επιδημιολογίσιος ένα πράμα. 😛

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Στην πολύμηνη καριέρα του ως κυβερνητικού εκπροσώπου (σημ.: τον Σωτήρη εννοούμε, ε), μόνο ο αντικαταστάτης του, ο Στέλιος ο Πέτσας, κατάφερε κάπως να τον συναγωνιστεί. Κααααάπως. Π.χ. με αυτό εδώ, που είχε αφήσει τότε εποχή. Το θυμάστε; 😛

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Ο μόνος λοιπόν που θα μπορούσε να αναμετρηθεί στα ίσια με τον Σώτο θα ήταν ίσως ένας καλλιτέχνης.

Μόνο ένας καλλιτέχνης θα μπορούσε να τον φέρει ισοπαλία, διότι καλλιτέχνης είναι και ο ίδιος ο Σώτος, δεν είναι απλός επιδημιολόγος.

Ωπ, να ένας. Αλλά αυτός, ρε γμτ, είναι από την αντίπερα όχθη, των antifa autonome αρνητών του ιού. Φτου, ρε γμτ. Δεν μας κάνει. Είναι όμως δυνατός παίχτης ε: βγάζει βιβλίο για τον κορωνοϊό παρακαλώ. (Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.)

Ως εκ τούτου, η αντίδραση του Σώτου θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι. 😛

Αυτά για την ώρα. Θα κλείσουμε το παρόν σημείωμα με μια καταγγελία-κόλαφο.

Μόλις ενημερωθήκαμε από το κοντρόλ ότι συνελήφθη η γνωστή σύντροφος antifa autonome που χοροπήδαγε τις προάλλες πάνω στις μάσκες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΨΕΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΜΠΡΟΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΙΣΩ ΜΑΣΚΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.
Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Καλό απογευματάκι, Πλεμπαίοι μου. Να φοράτε όλοι μάσκες και να μην τις βγάζετε ποτέ. Όπως ο Γιάννης ο Λοβέρδος της καρδιάς μας, που τη φοράει ακόμη και όταν είναι μόνος στο σπίτι (μην τυχόν κολλήσει τα κάδρα και τα πόμολα). Πολύ καλά κάνει και μη με ακούτε. Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Μπράβο, Γιάννη.

Κυριάκος στηρίζει Τσιόδρα

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα