Νέο διάγγελμα Κυριάκου: «Έρχεται το lockdown που μόλις αποφύγαμε»

από Αύγουστος Μπλανκί
Με ένα νέο, σούπερ-σπέσιαλ-έξτρα διάγγελμα (το 361ο κατά σειρά) ο διαγγελματίας Κυριάκος Τσώρτσιλ-Κένεντι αναμένεται να απευθυνθεί και πάλι (έχοντας φυσικά στο πλευρό του τον ΗΜΙΘΕΟ Σωτήρη Τσιόδρα) στον ελληνικό λαό, αύριο το πρωί.

Διαγγέλματα Κυριάκου

To Σατιρικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων κατάφερε να αποκτήσει τους βασικούς άξονες της αυριανής διαγγελματικής ομιλίας του Πρωθυπουργού και του Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία θα κυμανθεί περίπου ως εξής:

«Συμπολίτες μου, για άλλη μια φορά νικήσαμε. Αποφύγαμε το νέο lockdown που σίγουρα έρχεται».

»Και όλα αυτά χάρη σε εσάς. Όλοι μαζί νικήσαμε τον κορωνοϊό που έρχεται. Για την ακρίβεια δεν έρχεται, καλπάζει.

»Δυστυχώς, αγαπητοί μου συμπολίτες, αποδειχτήκατε κατώτεροι των περιστάσεων ως πολίτες, κατώτεροι των απαιτήσεών μου ως πρωθυπουργού.

»Ως εκ τούτου το νέο lockdown, που μόλις εμείς αποφύγαμε και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έρχεται εξαιτίας σας, θα είναι καθολικό. Αυτή τη φορά όμως θα είναι και χωρίς επιδόματα.

»Διότι, ως γνωστόν, ό,τι υπήρχε στη μαξιλαροθήκη Τσίπρα (=37 δισ. έντοκα δάνεια από τον ΕΚΤ, τα οποία μάζευε πενηντάλεπτο πενηντάλεπτο η Περιστέρα στον κουμπαρά της) χρησιμοποιήθηκε για να ενισχυθούν τα τηλεοπτικά μας κανάλια, προκειμένου να μεταδίδουν δωρεάν τηλεοπτικά μηνύματα, τα οποία, ως επίσης γνωστόν, υποχρεούνται από τον νόμο να μεταδίδουν.

»Κάτι ελάχιστα εκατομμύρια που απέμειναν τα έλαβε αφιλοκερδώς ο Σπύρος Παπαδόπουλος προκειμένου να προωθηθούν τα δωρεάν αυτά μηνύματα επικοινωνιακώς, κάτι άλλα, πολύ περισσότερα, τα έλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων για να παίξει ΜΟΝΟΠΟΛΙ με την κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, και κυρίως να βολέψει μερικούς συμφοιτητές του με σταρτ-απ πωλήσεων αγριοπιπεριάς και ουασινγκτονίας, ενώ με τα υπόλοιπα τσιμεντώσαμε την Ακρόπολη. Διότι δυστυχώς, συμπολίτες μου, είναι αλήθεια ότι δεν πατάγατε στην Ακρόπολη. Δεν πατάγατε το πόδι σας στην Ακρόπολη, για αυτό και εμείς την τσιμεντώσαμε».

Διαγγέλματα Κυριάκου

Διαγγέλματα Κυριάκου

»Τώρα όμως θα παραδώσω τον λόγο για λίγο και στον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο οποίος ως ψάλτης αποδείχτηκε ανώτερος των περιστάσεων, ενώ ως λοιμωξιολόγος έχει έρθει Χ με τις περιστάσεις, και υπάρχει μια περίπτωση οι περιστάσεις να κερδίσουν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Διαγγέλματα Κυριάκου

Η ομιλία Τσιόδρα

«Γεια σας, αγαπητοί μου δάσκαλοι. Σας λέω έτσι για να μην ξεχνάτε ότι εγώ είμαι απλώς ένας ταπεινός σας μαθητής, κι εσείς οι δάσκαλοί μου. Για αρχή σήμερα θα αφεθώ να συγκινηθώ ελαφρώς, όχι σε τραγικό σημείο.

»Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξανανοίξουν οι καρδιές, λέγοντάς σας ότι κοιμάμαι πλέον μόνο μισή ώρα τη μέρα.

»Ψαλτήρι έχω να πάω από τον Φλεβάρη. Da Capo από τον Μάρτη. Συναυλίες, Ηρώδεια και τέτοια από τον Απρίλη. Σε πολυτελές ρεστοράν από τον Μάη.

»Τόσες στερήσεις, τόσες θυσίες, αγαπητοί μου δάσκαλοι, δεν θυμάμαι να έχω ξαναπεράσει στη ζωή μου.

»Γι’ αυτό σας ζητώ να κάνετε κι εσείς, αγαπητοί μου συμπολίτες, αγαπητοί μου δάσκαλοι, μερικές, ελάχιστες παραχωρήσεις.

Διαγγέλματα Κυριάκου

Διαγγέλματα Κυριάκου

»Σας παρακαλώ εγώ προσωπικά να δεχτείτε αδιαμαρτύρητα το νέο lockdown, που μόλις αποφύγαμε, επειδή ανοίξαμε τον τουρισμό, που ανέβασε κατακόρυφα τα κρούσματα και που δεν φταίει.

»Σας θερμοπαρακαλώ, ως ταπεινός σας μαθητής, με άγγιγμα καρδιάς, με άγγιγμα ψυχής, να το δεχτείτε.

»Θέλετε μήπως, αγαπητοί μου δάσκαλοι, να παραδεχτούμε ότι κάναμε κι εμείς ένα έλασσον σφάλμα, ένα μικρό λαθάκι που ανοίξαμε τον τουρισμό, και τελικά όχι μόνο οι ξενοδόχοι μας δεν κέρδισαν σεβαστά ποσά, καθότι δεν πάτησε σχεδόν ψυχή σε σχέση με πέρυσι, αλλά και όσοι τουρίστες ανταποκρίθηκαν στο καλέσμά μας γέμισαν τη χώρα με SARS-CoV-2; Να το παραδεχτούμε κι αυτό, αν θέλετε, για να νιώσετε καλύτερα.

»Αλλά φταίτε όμως κι εσείς που γεμίσατε με μάσκες το Εφετείο. Φταίτε κι εσείς που συνωστιζόσταν μετά τις 12.00 στις έρημες πλατείες. Φταίτε κι εσείς που, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, παίρνατε συνεχώς λεωφορείο και μετρό, που ποτέ δεν πήγατε μια φορά με τα πόδια. Που δεν κάνατε κι εσείς μια θυσία, ενώ τόσες θυσίες κάναμε εμείς για εσάς…

»Αυτά από μένα, αγαπητοί μου δάσκαλοι, από τον ταπεινό σας μαθητή.

»Δίνω πάλι τον λόγο, δάσκαλοί μου, στον κύριο Πρωθυπουργό, λέγοντάς σας ότι πάλι θα σπαράξει η καρδιά μου να βλέπω τα αεροπλάνα μας να κάθονται. Αν δεν θέλετε να ξαναδείτε τα αεροπλάνα μας να κάθονται, δεχτείτε το νέο καθολικό lockdown αδιαμαρτύρητα, χωρίς να πάρετε επιδόματα. Διότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κονδύλια για πολυτέλειες, δάσκαλοί μου. Ούτε για λεωφορεία ούτε και για επιδόματα. Κι αυτό σας το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Διαγγέλματα Κυριάκου
»Κύριε πρωθυπουργέ, ο λόγος σε εσάς…».

Διαγγέλματα Κυριάκου

«Ευχαριστώ, κύριε καθηγητά. Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδειχτήκατε ανώτερος τόσο των περιστάσεων όσο και αυτού του Στέλιου του Πέτσα. Ως εκ τούτου όποιο από τα ελάχιστα τρολλ σάς ξανανενοχλήσει, θα έχει να κάνει μαζί μου.

»Αγαπητοί μου συμπολίτες, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, νομίζω ότι τα είπε όλα εξαιρετικά ο κ. καθηγητής.

»Απλώς θα ‘θελα να επισημάνω ότι το νέο λοκντάουν αυτή τη φορά ΔΕΝ θα έχει επιδόματα. Ούτε βεβαίως μπορούμε με βάση τα ισχνά οικονομικά του κράτους να βάλουμε περισσότερες γραμμές σε λεωφορεία και στο μετρό.

»Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι οι 2.000 προσλήψεις της νεοσύστατης πανεπιστημιακής μας αστυνομίας, η οποία θα συνοδεύει μαζί με την Αντιτρομοκρατική και την Ομάδα Δέλτα τον απτυχιούχο Οικονομολόγο Θάνο Τζήμερο να παραδίδει ειδικές οικονομικές διαλέξεις στην ΑΣΟΕΕ με θέμα «Γιατί η Υπεραξία είναι ένας μύθος», «Ανώτερη η Αξία Χρήσης από την Ανταλλακτική» κλπ. κλπ.

»Τα τελευταία κονδύλια το μικρό μας κράτος τα παραχωρεί στους 2.000 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς μας, οι οποίοι ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίοι. Ήταν αδήριτη ανάγκη, αγαπητοί μου συμπολίτες. Αποστολή τους, όπως είπαμε, θα είναι να φυλάσσουν μαζί με 20 διμοιρίες ΜΑΤ τον κ. Μπογδάνο να παραδίδει διαλέξεις για τον θανάσιμο ισλαμικό κίνδυνο στο Πάντειο, ενώ παράλληλα θα συνοδεύουν μαζί με τα ΕΚΑΜ και τον κ. Κυρανάκη στο Χημείο προκειμένου να παρασκευαστεί επιτέλους ένα γρήγορο και ασφαλές εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

»Οι ταμπέλες σε ανυποψίαστους νεοφιλελεύθερους πρυτάνεις έχουν περάσει αν-ε-πι-στρε-πτί.

»Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στα πανεπιστήμια, με εντολή δική μου, θα αποτελέσει παρελθόν. Δεν θα επιτρέψω την ιδεολογική ηγεμονία! Στον δε χώρο των Πανεπιστημίων δεν θα υπάρξει πια άβατο για κανέναν. Τέλος τα άβατα. Τα άβατα τέλος. Είτε στα Πανεπιστήμια είτε Εξάρχεια, είτε και στο Γαλάτσι.

»Θα ήθελα, τέλος, συμπολίτες μου, να αναφερθώ στις διαδοχικές νίκες της κυβέρνησής μας ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

»Θα ήθελα να υπογραμμίσω το προφανές: αποφύγαμε τα χειρότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο λοκντάουν στο οποίο ήδη είμαστε. Μαζί πάλι θα νικήσουμε.

»Σας αποχαιρετώ για το καθιερωμένο μου διήμερο, το επόμενο διάγγελμά μου θα είναι σε μισή ώρα από τώρα».

Διαγγέλματα Κυριάκου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα