Μην μπαίνετε στο Internet 9.00 με 6.00, δεν έχουμε αρκετό bandwidth, λέει το υπουργείο

από Αύγουστος Μπλανκί
Άλλο πάλι και τούτο. Πληρώνουμε ένα κάρο ευρά για ένα από τα ακριβότερα ιντερνέτια στην Ευρώπη (και εν τέλει έχουμε ένα από τα αργότερα παγκοσμίως), και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αντί να πιάσει από το αυτί τούς παρόχους (οι οποίοι, όπως λένε οι κακές γλώσσες, χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες γραμμές του ΟΤΕ για να κάνουν τη μία γραμμή… δύο και τρεις και τέσσερις), εξέδωσε χθες αυστηρή σύσταση να αποφεύγεται η χρήση του διαδικτύου από τις 09.00 ώς τις 18.00, διότι «δεν υπάρχει αρκετό bandwidth και κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα τα σχολικά μαθήματα που διενεργούνται μέσω τηλεδιασκέψεων».

Μην μπαίνετε στο internet

Τι να πει κανείς. Πληρώνετε-ουμε, όπως προείπαμε, ένα από τα ακριβότερα και αργότερα internet στην ΕΕ, και η κυβέρνηση αντί να κάνει κάτι επ’ αυτού, ζητάει εν μέσω καραντίνας να μην μπαίνετε 9.00-18.00, μπας και αντέξουν τα δίκτυα.

Φαίνεται ότι δεν έφτασε που, με βάση έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα είναι (σχεδόν) η πρωταθλήτρια της ΕΕ ανάμεσα στις χώρες με το πιο ακριβό και ταυτοχρόνως πιο αργό διαδίκτυο. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αντί να πιέσει τους παρόχους να παράσχουν επιτέλους αυτό για το οποίο αδρά πληρώνονται, καλεί τους τοξικοεξαρτημένους μισθωτούς να χρησιμοποιούν με ρέγουλα το internet.

Τι μας θυμίζει αυτό; Τι μας θυμίζει; Σας το θύμισε κι εσάς;

Μήπως σας θύμισε κι αυτό εδώ; Μήπως;

Μην μπαίνετε στο internet

Σωστά σας το θύμισε, λένε οι κακές γλώσσες. Είναι (τηρουμένων των αναλογιών) περίπου η ίδια φιλοσοφία. Ζητείται, πάλι, από τους εξαρτημένους μισθωτούς… εθελοντισμός και ατομική ευθύνη, προκειμένου να μη διαφανεί η καραμπινάτη κυβερνητική ευθύνη απέναντι σε άκρως κερδοσκοπούντες παρόχους.

Παρόχους που αμείβονται πλουσιοπάροχα και παρέχουν (τρόπος του λέγειν) ένα από τα πιο αργά ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη.

Δεν το λέμε εμείς, η Κομισιόν το λέει. (Όχι, δεν έχω βίντεο.)

Έτσι βέβαια λένε οι κακές γλώσσες. Εμείς ως Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων είμαστε άνθρωποι και καταλαβαίνουμε ότι είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να αναπτυχθεί το bandwidth. Είναι αδύνατον να αναπτυχθεί. Οι ειδικοί πιέζουν, αλλά είναι αδύνατον.

Οπότε κόψτε, Πλεμπαίοι μου, το sexting, ε, σόρι, κύριε καθηγητά, το καυλαντίζειν ήθελα να πω (δες εδώ περισσότερα).

Κόψτε το. Ή, τέλος πάντων, περιορίστε το.

Τι; Δεν κάνετε sexting; Απλώς το ίντερνετ μες στην καραντίνα είναι μια παρηγοριά; Μαθαίνετε τα νέα, τις ειδήσεις, κάνετε κανένα σχόλιο και περνάει η ώρα;

Ε, κάνε κάτι άλλο, βρε αδερφέ. Άνοιξε το ραδιόφωνο και συντονίσου στον σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και ζήτα συγχώρεση για τις διαδικτυακές αμαρτίες σου (cyber-sexting πριν τον γάμο, masturbating κλπ).

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Είναι δυνατόν να κάθονται τώρα οι εταιρείες παροχής internet και να αποταμιεύουν αχρείαστο bandwidth; Και μετά τι θα το κάνουν τόσο bandwidth; Βόλτα στο Σύνταγμα;

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Καλύτερα εξάλλου ένα περιορισμένο bandwidth και να καυλαντίζουν όλοι, παρά ένα ογκώδες bandwidth και να πηγαίνει χαμένο. Τροφή για σκέψη.

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Χώρια που με το πολύ sexting ενδέχεται να σε βαρεθεί γρήγορα το γκομενέτο. Ως γνωστόν, αν δεν πουλήσεις μούρη στο ίντερνετ, σε έχουν χεσμένο. Οπότε καλύτερα να το παίξεις λίγο δύσκολος, λείποντας από το internet. Το πολύ το bandwidth ΔΕΝ προτείνεται.

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Και κάτι άλλο. Την εκδοχή ότι, τώρα που θα ελαττωθεί το bandwidth, μπορεί και να… αυξηθεί η ταχύτητα στο internet την έχετε, αλήθεια, σκεφτεί; Αν όχι, κακώς. Είναι ένα πάρα πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Άντε μη βγάλω τα μοντέλα έξω.

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Αν πάντως τελικά ΔΕΝ αυξηθούν οι ταχύτητες, καλό είναι να μπαίνουμε με φειδώ στο ίντερνετ. Διότι υπάρχει κόσμος, σοβαρός, που ψάχνει το εμβόλιο στο Google και τον καθυστερούμε (δες και εδώ).

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Και στο κάτω κάτω, ας ψηφίζατε σωστά την ώρα που έπρεπε, ρε. Τι πήγατε και μου ψηφίσατε Τσίπρα; Τι ψηφίσατε, ρε;;;

Μην μπαίνετε στο internet

Μην μπαίνετε στο internet

Αυτά, Πλεμπαίοι μου.

Τι; Πώς; Θέλει να παρέμβει με μίνι διάγγελμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός; Πάλι;

Μην μπαίνετε στο internet

Βεβαίως και να παρέμβει.

Μην μπαίνετε στο internet

Τον χαβά του πάντως ετούτος. Το χαβά του.

**********

Κύριε Καθηγητά, επιτέλους. Ελάτε και βάλτε τα πράγματα στη θέση τους, να τελειώνουμε.


**********

Καλημέρα, Πληβείοι μου. Καλή καραντίνα, καλό κλειδαμπάρωμα, καλές πείνες, καλές μίνι καταθλιψούλες και, κυρίως, μακριά από το ίντερνετ.

Και φυσικά μην περιμένετε για τις ώρες που θα απέχετε (εθελοντικά) από το internet να σας γίνει καμιά… μείωση του λογαριασμού, ε. Είπαμε, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα