Χούντα Κυριάκου: Το… ελληνικό εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού

από Αύγουστος Μπλανκί
Θεραπεύεται ο κορωνοϊός με το… ξύλο, τα χημικά, τις αύρες, τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και ίσως, αργότερα, και τα τανκς; Ναι, θεραπεύεται. Αυτό μάς λέει, με τον τρόπο της, η κυβέρνηση Κυριάκου Μωυσή-Τσώρτσιλ-Κένεντι και εμείς δεν έχουμε παρά να την πιστέψουμε.

Χούντα Κυριάκου

Απόδειξη; Το… άπλετο ξύλο που έριξε χθες εν ονόματι της προστασίας της δημόσιας υγείας. Τα γεγονότα ήδη τα ξέρετε και μάλλον δεν έχει νόημα να σας τα επαναλάβουμε από πλευράς ειδησεογραφικής, παρ’ όλο που είμαστε Πρακτορείο (Σατιρικών) Ειδήσεων.

Χούντα Κυριάκου

Χούντα Κυριάκου

Εμείς θα εστιάσουμε στο γιατί η κυβέρνηση εμμένει στην τόση καταστολή. Καλύτερα, Στο για ποιον λόγο έχει καταστήσει την καταστολή ως μοναδικό της αφήγημα.

Για να αναζητήσουμε ωστόσο τις αιτίες, θα πρέπει να πάμε λίγο πιο πίσω. Θα πρέπει να κάνουμε μια μίνι ανασκόπηση περίπου δύο εβδομάδων και ελπίζουμε να μη σας κουράσουμε. Είναι όμως απαραίτητη.

Χούντα Μητσοτάκη

Θυμάστε όταν πριν από 15 μέρες άρχισε να αποκαλύπτεται ολοένα και πιο καθαρά (ακόμη και από επίσημα κυβερνητικά χείλη-πλήκτρα) ότι το άνοιγμα του τουρισμού ήταν εκείνο το οποίο προκάλεσε την αιφνίδια («εκθετική») αύξηση των κρουσμάτων;

Την αρχή έκανε η Ντόρα.

Χούντα Κυριάκου

Μετά απέξω απέξω το επισήμανε και ο ίδιος ο Άδωνις, χωρίς όμως να παραδεχτεί ποτέ ότι το είπε ή, έστω, ότι το υπονόησε. Αυτό δα έλειπε εξάλλου. Τυπικός Μπουμπούκος. 😛

Χούντα Κυριάκου

Για την ακρίβεια, ο Άδωνις είπε ό,τι είπε (το είδατε στο βίντεο) και εν συνεχεία τον «έδωσε» το ίδιο το Μαρινακιστάν, η ναυαρχίδα του Μητσοτάκη, τα «Παραπολιτικά», δίχως να το θέλει. Γκάφα ολκής.

Χούντα Κυριάκου

Λίγο αργότερα το Μαρινακιστάν κατάλαβε την γκάφα και άλλαξε τους τίτλους.

Τότε κάπως το έσωσε ο Κυριάκος, τραβώντας παρασκηνιακά λίγο το αυτάκι του Αδώνιδος, όπως είπαν οι κακές γλώσσες.

Χούντα Κυριάκου

Χούντα Κυριάκου

Μετά όμως άρχισε να του ξεφεύγει και του… ίδιου του Κυριάκου. Η κατάσταση γινόταν πλέον αρκετή σοβαρή. 😛

Χούντα Κυριάκου

Τα πράγματα άρχιζαν να γίνονται ολοένα και πιο σκούρα, διότι το άνοιγμα του τουρισμού ως αιτία της έξαρσης αναδυόταν ακόμη και από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια του ΑΠΕ-ΜΠΕ(ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ).

Οι κακές γλώσσες, όχι εμείς, έλεγαν τότε, αν θυμάστε, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να αποκρυβεί ως κυρίαρχη αιτία της κρουσματικής έξαρσης το άνοιγμα του τουρισμού και να αναδειχθούν άλλες. Οποιεσδήποτε άλλες.

Σαν και αυτή εδώ ας πούμε.

Χούντα Κυριάκου

Αλλά μπα. Τζίφος. Δεν «έψηνε» αυτή η αφήγηση ως αιτιολογία της έξαρσης. Ως τούτου, προωθήθηκε ετούτη εδώ, σαν πιο αληθοφανής.

Χούντα Κυριάκου

Μπορεί να μην ήταν και τόσο αληθοφανής όσο θα ήθελαν, αλλά πάντως δεν υπήρχε άλλη, καλύτερη. Τουλάχιστον για εκείνη τη στιγμή.

Χούντα Κυριάκου

Οπότε, έχουμε και λέμε: ο ερωτισμός και η διασκέδαση των νέων ήταν για το κυβερνητικό αφήγημα οι βασικές αιτίες έξαρσης των κρουσμάτων. 😛

Στο μεταξύ διάστημα, κηρύχθηκε (αναγκαστικά), έτσι όπως κηρύχθηκε, άρπα-κόλλα, και το δεύτερο lockdown και, αν θυμάστε, είχαμε κι εκεί διάφορα ευτράπελα. (Τα οποία, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, όχι εμείς, οφείλονταν ακριβώς, μα ακριβώς, στο έλλειμμα -πειστικής- κυβερνητικής αφήγησης.)

Για την κυβέρνηση η έξαρση οφειλόταν πρωτίστως στην (ισχνή) κίνηση τις βραδινές ώρες, και όχι βεβαίως στην έλλειψη γραμμών ΜΜΜ, κάτι το οποίο προκαλούσε υπερβολικό συνωστισμό τις πρωινές. 😛

Ακριβώς από τότε άρχιζαν να προκύπτουν και τα (πολύ χοντρά πλέον) ευτράπελα.

Θα θυμάστε, π.χ. ότι δεν ήταν σίγουροι αν έπρεπε να απαγορεύσουν και το delivery μαζί με το take away. Τελικά αποφάσισαν. Αλλά και εκεί αναδύονταν αντιφάσεις. Π.χ. μπορούσες να βγεις με αφορμή τον σκύλο για… σουβλάκι, αλλά δεν μπορούσες να βγεις για να βοηθήσεις άνθρωπο ευπαθούς ομάδας, διότι έτρωγες πρόστιμο.

Κυριολεκτικά πλανιόταν στον αέρα η εντύπωση ότι δεν ήξεραν τι απαγόρευαν και τι επέτρεπαν. Κάτι που απαγόρευαν, λίγο μετά μπορεί να το επέτρεπαν, και τούμπαλιν.

Να, π.χ., άλλη μία αντινομία (καραμπινάτη) που είχε προκύψει. Τη θυμάστε;

Χούντα Κυριάκου

Τότε είχαν προκληθεί τέτοιες (δομικής φύσης) αντιφάσεις και αντινομίες στον προσδιορισμό των μέτρων προστασίας, ώστε αγανάκτησε ακόμα και ο Γιώργος ο Κύρτσος, συντηρητικός άνθρωπος, αλλά λογικός. 😛

Χούντα Κυριάκου

Θα μπορούσε βέβαια ο Γιώργος να το εκφράσει πιο πολιτικά, κάπως έτσι.

Πάλι καλά πάντως να λέμε που δεν επενέβη τότε ο ίδιος ο Κυριάκος να λύσει την αντίφαση. 😛

Ας παραμείνουμε όμως στα μέτρα. Και, εν συνεχεία, ας πάμε να θυμηθούμε τον Κυριάκο να εμμένει σε διάφορα παράδοξα αφηγήματα του τύπου «όσες ΜΕΘ και να φτιάξουμε, πάντα κάποιοι θα φύγουν», τα οπία δεν μπορούσαν πλέον να πείσουν κανέναν. Η κυβέρνηση έδειχνε κυριολεκτικά να παραπαίει. Θυμάστε;

Και ταυτοχρόνως ο ΕΟΔΥ σταματούσε να κάνει όσα τεστ έκανε, μιας και τα θετικά κρούσματα ήδη είχαν φτάσει στον Θεό. 😛

Παρένθεση: Ο Μικρός ωστόσο, όπως πάντα, δεν χαμπάριαζε τίποτε.

Όλα, λοιπόν, έδειχναν να στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης Κένεντι-Τσώρτσιλ-Μωυσή-Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση έδειχνε να κρέμεται από μια κλωστή.

Ταυτοχρόνως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οικογενειακώς, έδειχνε μια πρωτοφανή εικόνα μακαριότητας και αδιαφορίας εφαρμογής των μέτρων που ο ίδιος μόλις πριν από λίγο είχε εξαγγείλει. Μεγάλη πληγή για την πρωθυπουργική εικόνα, λέγανε τότε οι κακές γλώσσες.

Χούντα Μητσοτάκη

Έπρεπε, το λοιπόν, πάση θυσία να βρεθεί κάτι, να ανακαλυφθεί κάτι προτού να τιναχτεί ολόκληρη η κυβερνητική αφήγηση στον αέρα, προτού η αφήγηση Τσώρτσιλ-Κένεντι να μην μπορεί να σταθεί απέναντι ούτε καν σε μια υποτυπώδη/στοιχειώδη αντιπολιτευτική κριτική.

Ναι, αλλά τι μπορεί να ήταν αυτό; Στον ερωτισμό επενδύσαμε, και τζίφος. Στη διασκέδαση, επίσης τζίφος. Σε τι άλλο θα μπορούσαμε να επενδύσουμε;

Ω, μα, ναι. Πώς δεν το σκεφτήκαμε; Θα μπορούσαμε (όπως, καλή ώρα, στο Εφετείο) να επενδύσουμε στις διαδηλώσεις. Και συγκεκριμένα στην (πολυαναμενόμενη) πορεία για το Πολυτεχνείο.

Από την αρχή φαινόταν ότι θα επενδύονταν πολλά στην πορεία του Πολυτεχνείου προκειμένου να στηριχθεί κάπως το κυβερνητικό αφήγημα. «Οι διαδηλώσεις είναι γεμάτες ιό» θα δήλωνε ο υπουργός Προ.Πο. (δες πιο κάτω βίντεο).

Άρα καταστέλλουμε τις διαδηλώσεις με κάθε τρόπο, σας σώζουμε από τον ιό και ταυτοχρόνως κερδίζουμε και στα ακροδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων μας, που είχαν ελαφρώς τσαλαπατηθεί μετά την πρόσφατη ήττα στο Μακεδονικό. 😛

Τι; Πώς; Θέλουν να διαδηλώσουν ανά τριάδες σε μεγάλη απόσταση και τηρώντας τα δέοντα μέτρα προστασίας; Ποτέ των ποτών. Εμείς αναγκαστήκαμε να καταργήσουμε λιτανείες και παρελάσεις και θα επιτρέψουμε τώρα, όντες μάλιστα και δεξιοί, τις… διαδηλώσεις;

Χούντα Κυριάκου

Άντε να προσπαθούσε να εξηγήσει κάποιος ότι άλλο οι κρατικά θεσμισμένες παρελάσεις, άλλο οι ομολογιακές λιτανείες και άλλο μια πορεία που, εκ των πραγμάτων, θα εξελισσόταν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Υγεία, με ανεξέλεγκτες ζυμώσεις και ακόμη πιο ανεξέλεγκτες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Και η οποία βεβαίως βεβαίως δεν διοργανώνεται από το κράτος, αλλά από ανεξάρτητους φορείς. Για την κυβερνητική αφήγηση και τα τρία συνέπιπταν. Το έλεγε και το ξανάλεγε άλλωστε και το πρώτο boy των Ανακτόρων του Φαλήρου. 😛

Χούντα Κυριάκου

Εφόσον απαγορεύσαμε τις λιτανείες και τις παρελάσεις, η πορεία του Πολυτεχνείου θα κατασταλεί είτε με το καλό είτε με το κακό. Είτε και με τον… Στρατό.

Με τον Στρατό;;; Ναι, και με τον Στρατό, αν χρειαστεί.

Χούντα Κυριάκου

Χούντα Κυριάκου

Στην αρχή το κυβερνητικό αφήγημα φαινόταν να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Μόνο το ΚΚΕ είχε εκ προοιμίου ανακοινώσει ότι θα μετάσχει στην πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι και το ΜΕΡΑ25 μερικώς (μόνο με τους βουλευτές του). Όλα έδειχναν ότι το πράγμα θα καταστελλόταν σχετικά εύκολα. Και κυρίως ανώδυνα. Θα περιοριζόταν άλλωστε στο πεδίο του «συμβολικού». Και θα βόλευε, έτσι, και το πρώτο boy. 😛

Χούντα Κυριάκου

Ώσπου ήρθε εκείνη η καταραμένη ανακοίνωση καταδίκης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ως αντισυγματικής, και έφερε μια παγωμάρα. Μια παγωμάρα την έφερε. Αλλά δεν ήταν η ανακοίνωση εκείνη που έφερε το χαριστικό χτύπημα στα κυβερνητικά αφηγήματα.

Χούντα Κυριάκου

Εδώ το τουίτ της Βίβιαν (διάσημης συντάκτριας του Capital) για την περίπτωση. 😛

Χούντα Μητσοτάκη

Όσο και να χασκογελάσατε πάντως, τα παλιά τρολλς στο κουρμπέτι ξέρουν πολύ καλά ότι η ΕΔΕ ήταν μεν κομμουνιστική, αλλά δεν ήταν σταλινική, ήταν τροτσκιστική. Ήταν το παλιό ΕΕΚ. Η παλιά ονομασία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές. 😛

Χούντα Μητσοτάκη

Τέλος πάντων, για να συνεχίσουμε και να κλείσει η παρένθεση, το τελευταίο (και τελειωτικό) χτύπημα στην κυβερνητική αφήγηση (και ταυτοχρόνως στο πρώτο boy του Φαλήρου) επήλθε από το κοινό κείμενο («μίνιμουμ προθέσεων») που συνυπέγραψαν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ25 και το οποίο έθετε οριστικό τέρμα στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς.

Κάτι σαν τη Γιάλτα για το Γ’ Ράιχ ένα πράγμα. 😛

Χούντα Κυριάκου

Η «Γιάλτα» μάλιστα ήταν τόσο ισχυρό ως χτύπημα, ώστε ανάγκασε τον Κυριάκο Κένεντι να σημάνει αμέσως υποχώρηση, να αγνοήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας, που πριν από λίγο ο ίδιος διέταξε, και να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς να κατεβούν όλοι μαζί για ένα στεφάνι υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Η απάντηση στον Κυριάκο ήταν αυτή. Ηχηρή και στα όρια της τρολλικότητας. 😛

Ως εκ τούτου η ανάγκη να κατασταλεί η πορεία φαινόταν πλέον ως αδήριτη. Δεν μπορούσε πλέον να «τσουλήσει» κάτι άλλο…

Χούντα Μητσοτάκη

«Οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό» και απαγορεύονται. Ως εκ τούτου θα καταστέλλονται.

Από ποιον; Μα από τον ΕΟΔΥ φυσικά. 😛

Χούντα Κυριάκου

Εφόσον ο διαδηλωτής δεν υπακούει στις ιατρικές εκκλήσεις, τότε και ο ιατρός είναι υποχρεωμένος εν είδει στοργικού πατέρα να τον επαναφέρει στον υγιή δρόμο.

Χούντα Κυριάκου

Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον.

Χούντα Κυριάκου

Και αυτό όντως έγινε. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Άξιες χειροκροτημάτων.

Χούντα Κυριάκου

Όλα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στον δρόμο. Μαζί και το ΕΚΑΒ φυσικά.

Χούντα Κυριάκου

Στο τέλος βεβαίως βεβαίως έριξαν και αντισηπτικό, καθότι ήταν μεγάλα τα ιικά φορτία.

Χούντα Κυριάκου

Εν τω μεταξύ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε ήδη βγάλει ανακοίνωση ότι 550 αστυνομικοί υπάλληλοι έχουν μολυνθεί από τον ιό και ότι εξ αφορμής της πορείας του Πολυτεχνείου το υπουργείο τούς… συνωστίζει σε επιφυλακές μες στα γραφεία (αλλά και έξω από αυτά) δίχως να λαμβάνονται επαρκή μέτρα προστασίας.

Χούντα Μητσοτάκη

Σε αντίθεση βέβαια με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που τηρούν όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα και δεν νοσούν. 😛

Χούντα Κυριάκου

Εδώ, επίσης μια νόμιμη συνάθροιση φρέσκων μελών της νεοσύστατης μονάδας νέων του ΕΟΔΥ, που επίσης κρατούν τις δέουσες αποστάσεις.

Χούντα Μητσοτάκη

Και όλα αυτά συνέβησαν, λένε οι κακές γλώσσες, προκειμένου να μπορέσει να βρει ο Κυριάκος ένα αφήγημα, ένα… ελληνικό εμβόλιο απέναντι στον ιό, το ξύλο. Τη Χούντα Κυριάκου.

Εμείς δεν ξέρουμε αν το ξύλο θα του βγει τελικά σε καλό ως… εμβόλιο απέναντι στον ιό. Ή αν το ξύλο στο Πολυτεχνείο θα δώσει μπόνους στην κυβέρνησή του.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατάφερε επιτέλους ο Κυριάκος να περάσει την είσοδο ενός δημόσιου πανεπιστημίου χωρίς να πληρώσει ο μπαμπάς ένα κάρο λεφτά. 😛

Χούντα Κυριάκου

Χούντα Μητσοτάκη

Αυτά, Πληβείοι μου, δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε, φτάσαμε στο τέλος.

Καλημέρα, και προσοχή στην πολλή μ***. Ειδικά μάλιστα αν είναι πολιτική και προέρχεται από… Ελληνικές Λύσεις.

Χούντα Μητσοτάκη

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα