Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη: Με περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε… περισσότερους νεκρούς (video)

από Αύγουστος Μπλανκί
Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λέγοντας ότι «δεν αυξάνουμε τις ΜΕΘ, γιατί περισσότερες ΜΕΘ σημαίνουν και… περισσότερους νεκρούς». Τι είν’ τούτο πάλι; Νέα μέθοδος στατιστικής από την κυβέρνηση Κυριάκου Τσώρτσιλ-Κένεντι; Μάλλον.

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Επικρατείας παρενέβη το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ και είπε διάφορα πολύ… περίεργα, όπως λόγου χάριν ότι «αν αυτή τη στιγμή είχαμε 5.000 ΜΕΘ, τότε θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, λόγω της θνητότητας 50% στις ΜΕΘ».

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Συγκεκριμένα, είπε: «Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ. Είχαμε 557 ΜΕΘ όταν αναλάβαμε και φτάσαμε τις 1.230. Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ».

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Δηλώσεις Γεραπετρίτη για ΜΕΘ

Και προσέθεσε: «Να έχουμε όμως υπόψιν ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ».

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Για να καταλήξει: «Γιατί το λέω αυτό; Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%».

»Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία. Σκοπός είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη
Μιμίδιο φιλοτεχνηθέν από τον Τζερμποα

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Αυτό εδώ το προσέξατε; «Οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι, ώστε να μη χρειάζεται να προσφέρουμε σε αυτές τις μονάδες εντατικής θεραπείας». Πολύ σωστά τα λέει, Πληβείοι μου. Νάτη πάλι η Ατομική Ευθύνη.

Επιδείξτε επιτέλους λίγη ατομική ευθύνη και λίγο εθελοντισμό ρε.

Δηλώσεις Γεραπετρίτη για ΜΕΘ

Τι; Πώς; «Όταν το κράτος τα δίνει όλα για τον ασθενή, ο εθελοντισμός είναι όχι μόνο αναγκαίος, αλλά και επιβεβλημένος, όταν όμως το κράτος τα δίνει όλα στον μεγαλοκλινικάρχη και στην AEGEAN, τότε ο “εθελοντισμός” αυτός είναι όχι μόνο άσκοπος, αλλά και επιβλαβής, διότι προωθείται μόνο και μόνο για να καλύψει κυβερνητικές ευθύνες»; Αυτά τα λένε οι κομμουνισταί, φίλε μου.

«Όλος ο κόσμος τα λέει;». Σιγά μην τα λέει αυτά τα εαμοσυμμορίτικα όλος ο κόσμος. Χα. Άντε, ρε πηγαίνετε να βοηθήσετε κανένα νοσοκομείο. Τι; Δεν είστε γιατροί; Πηγαίνετε τότε να κρεμάσετε κανένα λαμπάκι στου Κώστα του Μπακογιάννη. Κάντε καμιά δουλειά επιτέλους.

Πάντως τα πράγματα έχουν γίνει πλέον πολύ σοβαρά και ίσως χρειάζεται παρέμβαση Κυριάκου. (Το 14ο διάγγελμα έχει αργήσει πολύ.)

Δηλώσεις Γεραπατρίτη για ΜΕΘ

Καλό μεσημεράκι, Πλεμπαίοι μου.

Λιγότεροι Πλεμπαίοι = Περισσότεροι πλούσιοι. Κανένας Πλεμπαίος = Όλοι Πάμπλουτοι!

Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη

Παγίδες θανάτου οι ΜΕΘ

Δείτε επίσης:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα