Κυβέρνηση: Απαγορεύει το μοναχικό ψάρεμα, επιτρέπει όμως το… τένις!

από Αύγουστος Μπλανκί
Υπάρχουν ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης Τσώρτσιλ-Κένεντι που, όσο και να στύψει κανείς το κεφάλι του, δεν μπορεί εύκολα να τα κατανοήσει.

Η κυβέρνηση απαγορεύει το ψάρεμα

Λόγου χάριν το γεγονός ότι για το τωρινό lockdown επιτρέπονται αθλητικές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, κωπηλασία κ.ά., δηλαδή δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται πάνω από ένα άτομο και σε μικρές σχετικά αποστάσεις, αλλά απαγορεύεται το ψάρεμα από την ακτή, κάτι το οποίο είναι εντελώς μοναχικό.

Επιτρέπεται κανονικά ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (καλά αυτό θα μας πείτε είναι… ολίγον πολιτικό θέμα: δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία ο Κυριάκος, διότι είναι έγκυος σε αεροπλάνα, δες εδώ περισσότερα), αλλά απαγορεύεται το ψάρεμα.

Η κυβέρνηση απαγορεύει το ψάρεμα

Η κυβέρνηση απαγορεύει το ψάρεμα

Με ποια (1-0) τέλος πάντων λογική απαγορεύτηκε το ψάρεμα (δεν λέμε για το κυνήγι, αυτό πρέπει να απαγορευτεί άπαξ διά παντός, καθολικά και εκτός lockdown 😛 ) από την ακτή με καλάμι, κάτι που στην πραγματικότητα είναι μια εντελώς μοναχική και φιλήσυχη δραστηριότητα; Κάνει μάλιστα καλό και στα νεύρα. 😛

Η κυβέρνηση απαγορεύει το ψάρεμα

Η κυβέρνηση απαγορεύει το ψάρεμα

Μήπως επειδή δεν «προτείνεται», που θα έλεγε και ο Εθνικός μας Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας (πολυαγαπημένο του ρήμα, το χρησιμοποιεί συχνάκις 😛 ) να πηγαίνει ο Κυριάκος και οι συν αυτώ για… ψάρεμα; Αν φανταστώ κάτι τέτοιο, θα πεθάνω. Δεν μπορώ να το φανταστώ. Ξεπερνά τα όρια του φολκλόρ (όπως σχολιάζει πολύ σκωπτικά για το το θέμα και ο έτερος συντάκτης μας Noel).

Η κυβέρνηση απαγορεύει το ψάρεμα

Η κυβέρνηση επιτρέπει το… τένις

Τι να πω. Ίσως να θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό από πλευράς προετοιμασίας και κυκλοφορίας. Αλλά ο ίδιος ακριβώς συνωστισμός δεν θα επισυνέβαινε και αν όλοι αυτοί πήγαιναν για… τένις;

Επιτρέπεται το τένις

Η απαγόρευση λοιπόν δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς παρά μόνο με το ότι η κυβέρνηση θέλει να μας προφυλάξει από τα μπυθουλάιικα τα χόμπι και την μπασκλασαρία.

Επιτρέπεται το τένις

Καλό σετ, Πλεμπαίοι μου!

Επιτρέπεται το τένις

Δείτε επίσης:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα