Σοκ: Πλημμύρισε η τσιμεντωμένη Ακρόπολη! (Video)

από Αύγουστος Μπλανκί
Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει. Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι «περίφημοι» (σε εισαγωγικά) Ικτίνος και Καλλικράτης δεν είχαν συγκροτήσει ένα σωστό αρχιτεκτονικό σχέδιο για το διασημότερο αρχαίο μας μνημείο, με αποτέλεσμα διόμισι χιλιάδες χρόνια μετά να ερχόμαστε τώρα εμείς οι νεοέλληνες και να χρεωνόμαστε τις γνωστές αρχαιοελληνικές τσαπατσουλιές (και αρπαχτές). Να τσιμεντώνουμε, να ξανατσιμεντώνουμε, και δυστυχώς, ακόμη, το μνημείο να πλημμυρίζει. Και αν δεν μπουν σιφώνια, πάλι θα πλημμυρίσει.

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Τα μάθατε; Πάλι τσιμέντωμα χρειάζεται η Ακρόπολη. Πλημμύρισε! Αν δεν μας πιστεύετε, δείτε τα βίντεο.

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Φαίνεται ότι τα τσιμέντα Ηρακλής που έριξε την άλλη φορά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν ήρκεσαν, με συνέπεια σήμερα το μνημείο να πλημμυρίσει εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Για την ακρίβεια, όχι να πλημμυρίσει, αλλά να βραχεί κάπως το «πούσι» του. Να μουσκέψει το πούσι του. Μάλιστα. BDSM καταστάσεις στο αρχαίο μνημείο…

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

******

Λογικό πάντως είναι. Εμείς ως «Πλέμπα» δεν θα ντραπούμε καθόλου να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: τόσο ο Ικτίνος όσο και ο Καλλικράτης, αλλά και αυτός ο ίδιος ο Περικλής, ως κατασκευαστική εταιρεία απέτυχαν. ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Γιατί να το κρύψουμε;

Αποδείχτηκε ότι δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν κάτω από το αρχαίο μνημείο ένα αποχετευτικό σύστημα της προκοπής. Έστω, να κατασκευάσουν ένα τσιμεντένιο πεζοδρόμιο με σωστή κλίση.

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Τώρα πάλι ο Κυριάκος θα πρέπει να τρέξει, για να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Πάλι ο Κυριάκος. Για όλα ο Κυριάκος.

Με εντολή Κυριάκου λοιπόν, θα πρέπει τώρα να μπουν σιφώνια, νεροχύτες, λούκια, υπόνομοι και, αν δεν περνάει υπόνομος από εκεί, να φτιαχτεί χαβούζα κλπ. κλπ. Μεγάλο τρέξιμο. Μιλάμε για μεγάλο τρέξιμο. Μπελάς σκέτος.

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Και, κακά τα ψέματα, αν δεν περαστούν υδρορροές, ώστε τα νερά να προσεγγίζουν (και να πλημμυρίζουν) την Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο, δεν πρόκειται να γίνει σωστή δουλειά ούτε και τώρα. Χώρια ότι ήθελε και άλλο τσιμέντο, πώς να το κάνουμε. Ήθελε κι άλλο τσιμέντο. Δεν έφταιγε η κλίση. Όλοι το λένε. Και αν δεν το έχουν πει ακόμη, είναι λόγω της απεργίας των ΜΜΕ. Θα το πουν αύριο.

Παράλληλα, τι να σου κάνει και ο Περικλής με την (όχι και τόσο κομψή, αλλά το προσπαθούσε η καημένη) Ασπασία; Ό,τι μπόρεσαν έκαναν. Δεν είχαν ΕΣΠΑ τότε, ούτε σοβαρά κονδύλια, ώστε να κατασκευαστεί υπογείως του μνημείου ένας αξιοπρεπής υπόνομος. Αυτές τις αβλεψίες πληρώνουμε.

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Βράχηκε το πούσι της Ακρόπολης

Εμείς ως Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων πάντως ευχόμαστε στη Λίνα Μενδώνη καλό κουράγιο και δύναμη στο έργο της.

Και αν οι τσιμεντοκατασκευαστές που χρησιμοποίησε δεν κάνουν για τη δουλειά, προτείνουμε να απευθυνθεί στους κατ’ εξοχήν ειδικούς. Στους ΕΙΔΙΚΟΥΣ (φωτ.).

******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα