Χρυσοχοΐδης: «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι πια λιγότερο βίαιη – Τη χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές!»

από Αύγουστος Μπλανκί
Σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για την αστυνομική βία και καταστολή των τελευταίων ημερών προχώρησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας ότι πλέον οι άνθρωποι τόσο στην Αθήνα όσο και ειδικότερα στα Εξάρχεια κοιμούνται ήσυχοι και κινούνται ήσυχοι.

Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη

******

Για το αν οι κάτοικοι των Εξαρχείων κοιμούνται πλέον και με ανοιχτά παράθυρα (ή για το αν φτιάχτηκαν δρόμοι εν γένει) ο υπουργός δεν ανέφερε κάτι, ωστόσο επισήμανε ότι «η αστυνομία σήμερα είναι λιγότερο βίαιη».

Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη

******

Και συνέχισε, σπεύδοντας να απαντήσει στις καταγγελίες για αστυνομοκρατία που του άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με προεξάρχοντες τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. υπογραμμίζοντας: «Κυκλοφορούν οι αστυνομικοί στις γειτονιές και τους χαίρεται ο κόσμος!». Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;

Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη

*******

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «σήμερα μετεκπαιδεύονται διαρκώς οι ειδικοί φρουροί, με νέα πρωτόκολλα ψυχολογικής υποστήριξης».

Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη

******

«Έτσι, η αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική και λιγότερο βίαιη» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι αστυνομικοί υπηρετούν εσάς και την ασφάλειά σας και προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο τόσο στην πατρίδα όσο και στην κοινωνία».

********

Τέλος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται «με έναν ξεπερασμένο ακτιβισμό». Σωστά. Ως γνωστόν, εδώ και αρκετά χρόνια έχει έρθει το τέλος της ιστορίας, δεν πάει η ιστορία παρακάτω, οπότε κάθε ακτιβισμός είναι πλέον ξεπερασμένος. Φολκλόρ. Ανώφελος.

Ειδική αναφορά όμως ο υπουργός Προ.Πο. έκανε και στην κατάσταση που επικρατούσε μέχρι στιγμής στην πλατεία Εξαρχείων. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διερωτήθηκε με νόημα: «Στα Εξάρχεια, που ‘καθάρισαν’, υπάρχει αστυνομικό κράτος; Αν αυτό είναι ακραία καταστολή, τότε να πάτε να βρείτε τον Μπαμπινιώτη».

Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη

Και κατέληξε λέγοντας ότι «μύτη δεν άνοιξε, και ηρέμησαν όλοι. Οι άνθρωποι εκεί κοιμούνται και κινούνται ήσυχα».

******

Αυτά, Πλεμπαίοι μου, και καλό απόγευμα στις γειτονιές σας. Αν μάλιστα περάσει από τη γειτονιά σας και κανένας αστυνομικός, χαρείτε και αγαλλιάστε.

**********

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα