Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και το χειρότερο lockdown!»

από Αύγουστος Μπλανκί
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, «η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας»…

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμό προκαλεί από χθες η είδηση ότι το Πρακτορείο Bloomberg (δείτε εδώ περισσότερα) δημοσίευσε πως η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%) στον κόσμο. Εκτός δε της μεγαλύτερης θνησιμότητας (σε σχέση με τις υπόλοιπες 52 χώρες), η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει και το… χειρότερο lockdown παγκοσμίως, με τη μικρότερη κινητικότητα πολιτών. Τέλος, βρίσκεται στη δέκατη θέση, με τη χειρότερη πρόβλεψη στο μέλλον της οικονομίας για το 2021. Αυτά είναι…

*****

Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει όλα αυτά. Μεγάλο προβληματισμό. Σε όλους.

Σε όλους;

Ε, όχι και σε όλους. 🙂

Ο Κυριάκος Μωυσής-Τσώρτσιλ-Κένεντι έχει βρει τη χρυσή λύση και δεν τον απασχολεί απολύτως τίποτα.

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνουν οι νεκροί; Κάθε μέρα και από μία εκατόμβη; Όλο και κάποια βίλα θα νοίκιασε ο ηγέτης των μαδουραίων πριν από δύο-τρία-τέσσερα χρόνια ή και τώρα – θα το βρουν οι μπάτλερ.

Δεν έρχεται το εμβόλιο; Ή έρχεται σε ελάχιστες δόσεις; Όλο και κάποιος Κουμουνδουραίος θα έβαλε λιγάκι το χεράκι στο μέλι – ε, δεν είναι και όλοι αθώες περιστερές, ψάξε ψάξε κάτι βρίσκουν τα λαγωνικά.

******

Και έτσι θα πηγαίνει επ’ άπειρον. Επ’ άπειρον. Να, εδώ, ο… ταβερνιάρης-κλειδί.

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Και αν τυχόν εξαντληθούν όλα τα σκάνδαλα/υποσκάνδαλα/σκανδαλίδια/σκανδαλάκια (πόσο πια να φάγανε και αυτοί οι Ζαίοι, δεν έχουν καν δόντια, δεν πάνε καν οδοντίατρο), τότε θα βγει στη φόρα αυτό που ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ: ότι η Περιστέρα είναι αστεφάνωτη και τα παιδιά αβάπτιστα! Θου, Κύριε. Και τολμούν να ζητούν ακόμη την ψήφο μας οι μασκαράδες…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως, όπως μου ψιθυρίζουν οι κακές οι γλώσσες από το κοντρόλ, η Κουμουνδούρου δείχνει να παγώνει και να μην κάνει απολύτως τίποτα από πλευρά αντιπολίτευσης. Μηδέν. Όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος έχει βρει το κουμπί της και μόλις κάνει πώς πάει να κουνηθεί λίγο, το πατάει, και αμέσως αδρανοποιείται. ΦΑΑΑΑΠ.

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί όμως αδρανοποιούνται τόσο εύκολα αυτοί οι μαδουραίοι, βρε συμφιλελεύθεροί μου; Αυτό αναρωτιέμαι ώρες ώρες.

Η απάντηση έρχεται πάλι από τις κακές γλώσσες και το κοντρόλ: «Βρε ανόητε και αφελή φτωχέ δεξιέ, εφόσον από την Κουμουνδούρου έχει επιλεγεί ως ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ η μέθοδος του “ώριμου φρούτου”, δηλαδή το “δεν κάνουμε τίποτα ή κάνουμε ελάχιστα, και περιμένουμε να φθαρεί ο Μητσοτάκης”, στο τέλος ο Μητσοτάκης όλο και θα γίνεται επιθετικότερος, όλο και θα επιτίθεται πρώτος εκείνος σε εμάς, με αποτέλεσμα, αντί να φθείρεται εκείνος, να φθειρόμαστε εμείς. Δεν αποδίδει σε όλες τις περιπτώσεις η μέθοδος του “ώριμου φρούτου”. Στην περίπτωση αυτή λόγου χάριν όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά αποδεικνύεται και καταστρεπτική. Τι δεν καταλαβαίνεις, βλάκα φτωχέ δεξιέ;».

Τι λέτε, ρε Μαδουραίοι. Τι λέτε. Κατ’ αρχάς, δεν είμαι βλάκας που είμαι φτωχός και ψηφίζω δεξιά. Είμαι πατριώτης. Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι. Και δεύτερον, και κυριότερον, πολύ καλά κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και βάζει πλάτη στην κυβέρνηση. Όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Δεν βάζει πλάτη στην κυβέρνηση: βάζει πλάτη στην Ελλάδα.

Αυτό οφείλω να του το αναγνωρίσω. Τι θέλετε δηλαδή; Να πατάει πάνω σε νεκρούς για να κάνει μικροπολιτική, όπως κάνατε παλιότερα με τα αντιμνημόνια και όλα τα ψεκάσματα, που μας έβαλαν μέσα (με πρόχειρους υπολογισμούς) 200 δισ.; Αυτό θέλετε;

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Όχι. Να λέμε το δίκιο. Ο Τσίπρας έβαλε μυαλό. Μπορεί να είναι μαδουραίος και κατσαρίδα (αυτό δεν αλλάζει), αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σ’ αυτό το θέμα είναι πατριώτης. Είναι πατριώτης. Δεν βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, βάζει πλάτη στην Ελλάδα.

Μπράβο, Αλέξη. Συνέχισε έτσι. Το πας πάρα πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Λίγο δύσκολο να σε ψηφίσω βέβαια εγώ, γιατί είμαι ορκισμένος δεξιός (πλην φτωχός), αλλά το πας πάρα πολύ καλά. Τέλος. Να κόψεις τα νεοπλουτίστικα, και σιγά σιγά μπορεί να σε προτιμήσει ο κόσμος. Μπορεί. Ίσως.

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, οι κακές γλώσσες από το κοντρόλ δεν σταματάνε, με τριβελίζουν. «Να σου πω και το άλλο, ρε βλάκα φτωχέ δεξιέ; Ακόμη και αν ο Τσίπρας ξεπέσει εντελώς από πλευράς εκλογικών ποσοστών, και βγει μπροστά (σε μια εντελώς φανταστική συνθήκη) το ΚΚΕ, τότε τα “Παραπολιτικά” και τα “ΝΕΑ” θα κάνουν ρεπορτάζ για την προδοτική στάση του Περισσού στη… μικρασιατική καταστροφή. Δεν πρόκειται να τελειώσει αυτό ποτέ. Ποτέ. Θα τελειώσει μόνο αν το καταλάβει ο κόσμος και, κυρίως, συνολικά όλη η αριστερά και αντιδράσει ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ».

******

Ε, δεν πάτε καλά, ρε αρουραίοι. Ποιος να βγει μπροστά, ρε κατσαρίδες; Οι εαμοσυμμορίτες που έσφαζαν μωρά και τα έριχναν στις πηγάδες; Ο λαός έχει μνήμη, κατσαπλιάδες. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

Πολύ καλά το πάει ο Αλέξης. Εντάξει, είμαστε μεν ιδεολογικά αντίθετοι, εκείνος είναι άθεος, εμείς ένθεοι και θρησκευόμενοι, εκείνος είναι ολιγόπατρις, εμείς πατριώτες Έλληνες (με Ε κεφαλαίο), εκείνος είναι κρατιστής, εμείς φιλελεύθεροι αντικρατιστές αδιόριστοι, αλλά ΚΑΙ την Εκκλησία τη σέβεται, ΚΑΙ την πατρίδα, ΚΑΙ τον στρατό, ΚΑΙ τα σώματα ασφαλείας, ΚΑΙ την Επιτροπή του Σωτήρη του Τσιόδρα (συγκίνησις).

Αν ξηλώσει μάλιστα και αυτή την άχρηστη την μπαφο-νεολαία του, αυτόν τον αντίχριστο τον Φίλη και κάτι άλλους ακραίους κομμουνιστές δεν θυμάμαι τώρα ονόματα, και δώσει λίγο παραπάνω βήμα στη Θεοδώρα την Τζάκρη, τη Μαριλίζα την Ξενογιαννακοπούλου, τον Γιάννη τον Ραγκούση, τον Χρήστο τον Σπίρτζη, τον Φώτη τον Κουβέλη, τον Τέρενς τον Κουίκ καθώς και σε κάποιους άλλους μετριοπαθείς πατριώτες κεντρώους, τους οποίους πήρε χρυσή μεταγραφή τώρα τελευταία και είναι δοκιμασμένοι στα έδρανα της Βουλής εδώ και πολλά χρόνια (με μεγάλη προσφορά στην πατρίδα), τότε ίσως μια μέρα να ξανακυβερνήσει. Ίσως. Μπορεί.

ΜΠΡΑΒΟ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ. ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ. ΕΜΕΙΣ, ΩΣ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ.

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Από σήμερα αποφάσισα να σας δίνω κι ένα δωράκι, κάτι, οτιδήποτε, ό,τι έχω εύκαιρο, εορτές γαρ. Εμείς είμεθα θρησκευόμενοι, προσφέρουμε, δεν είμεθα αντίχριστοι σαν τους μαδουραίους.

*******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα