ΕΚΤΑΚΤΟ. Με εντολή Μητσοτάκη πλέον θα διορθώνεται κάθε εντολή Κυριάκου

από Αύγουστος Μπλανκί
Άλλο Κυριάκος και άλλο Μητσοτάκης, αυτά τα δύο πρέπει να μάθουμε πλέον να τα διαχωρίζουμε εμείς οι απλοί υπερασπιστές του κυβερνητικού έργου. Εμείς οι απλοί φιλελεύθεροι.

Με εντολή Μητσοτάκη

Αντιμέτωπο με μια αρκετά «παράξενη» είδηση βρέθηκε χθες το πρωί το πανελλήνιο: Mε εντολή Μητσοτάκη ακυρώθηκε ο εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών που είχε διατάξει ο ίδιος ο Κυριάκος.

Παράλληλα προχθές, με εντολή Μητσοτάκη ακυρώθηκε νομοθετική ρύθμιση (την οποία είχε διατάξει ο ίδιος ο Κυριάκος) σύμφωνα με την οποία συνταξιούχοι των 500 ευρώ δεν θα δικαιούνταν από τις αρχές του 2021 δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα.

Είναι πλέον φανερό ότι ο Μητσοτάκης παρεμβαίνει, με εντολή Μητσοτάκη, καίρια, δραστικά και αποφασιστικά κάθε φορά που χρειάζεται για να διορθώνονται τυχόν λάθη από τις εντολές Κυριάκου.

Με εντολή Μητσοτάκη

Με εντολή Μητσοτάκη

Μάλλον, καλύτερα, με εντολή Μητσοτάκη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία του κυβερνητικού έργου κάθε φορά που αυτή αναταράσσεται από κάποια εντολή Κυριάκου.

Πώς όμως αναταράσσεται η ομαλή κυβερνητική λειτουργία από τις εντολές Κυριάκου; Είναι πολύ απλό: Η εντολή Κυριάκου δίνεται σε κάθε υπουργό ξεχωριστά, και την υλοποιεί επίσης κάθε υπουργός ξεχωριστά. Όλες δε μαζί τις εντολές Κυριάκου τις υλοποιεί το υπουργικό συμβούλιο.

Από την άλλη, η εντολή Μητσοτάκη είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό: προέρχεται κατευθείαν από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, διακινείται μέσω των ΜΜΕ και δεν αποτελεί εντολή Κυριάκου.

Με εντολή Μητσοτάκη

Με εντολή Μητσοτάκη

Μπερδευτήκατε λίγο; Γιατί, βρε Πλεμπαίοι μου; Απλό είναι. Πάμε άλλη μία: η εντολή Κυριάκου παραδίδεται μόνο στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό και δεν κοινοποιείται στα ΜΜΕ, ενώ η εντολή Μητσοτάκη κοινοποιείται στα ΜΜΕ και δεσμεύει (φυσικά) και τον ίδιο τον υπουργό.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, για να το καταλάβετε καλύτερα. Όπου «ΧΧΧ», υπουργός του οποίου δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί το όνομα, για ευνόητους λόγους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Αγαπητέ ΧΧΧ, από ό,τι βλέπω το υπουργείο σου χρειάζεται δραστικές περικοπές. Είχαμε πρόσφατα και τη δόση του ΔΝΤ, οπότε κάθε υπουργείο πρέπει να κόψει και από κάτι…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ XΧΧ: Μα τι να κόψω, πρόεδρε; Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι για κόψιμο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Αυτές εδώ οι δαπάνες δωρεάν φαρμάκου συνταξιούχων τι ακριβώς είναι; Χμ. Ε, είναι υπερβολή. Υπάρχει ήδη η σύνταξη για αγορές φαρμάκων, και είναι επαρκής, κόψ’ τις δαπάνες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΧΧ: Χμ… Εντάξει, πρόεδρε.

Εν συνεχεία, όλα γίνονται σύμφωνα με το πλάνο. Μερικές μέρες αργότερα, η ρύθμιση υποβάλλεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια (ή στην άδεια, τέλος πάντων, Βουλή) και εγκρίνεται από την πλειοψηφία. Αν τυχόν προκληθεί μεγάλη ένταση από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον απλό κόσμο, τα σόσιαλ μίντια κλπ (Σημ.: Τα ΜΜΕ δεν μιλάνε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ξέρουν πότε θα επέμβουν.), τότε έρχεται η εντολή Μητσοτάκη. Τότε ακριβώς είναι που παρεμβαίνει ο Μητσοτάκης-σκέτος.

Ο Μητσοτάκης-σκέτος συλλαμβάνει αμέσως (κυριολεκτικά στον αέρα) το δυσάρεστο για την κυβέρνηση κλίμα (είναι πανέξυπνος) και, με εντολή Μητσοτάκη, η εντολή Κυριάκου καταργείται. Έτσι, το κύρος της κυβέρνησης διασώζεται.

Με εντολή Μητσοτάκη

Καλό; Όχι μόνο καλό, αλλά πάρα πολύ έξυπνο. Ευφυέστατο. Ευφάνταστο. Και δεν έχει και συνέπειες, δεν έχει απώλειες, παρά μόνο μερικούς άχρηστους στην κυριολεξία υπουργούς, που δεν ξέρουν να εφαρμόσουν σωστά τις εντολές Κυριάκου και, ως εκ τούτου, στον επόμενο ανασχηματισμό καλό θα είναι να καρατομηθούν ώστε να έρθουν άλλοι, καλύτεροι. Άριστοι.

Παράλληλα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, λόγω του εντελώς αιφνίδιου χαρακτήρα που παρουσιάζει η εντολή Μητσοτάκη, μερικοί έγκριτοι και έγκυροι δημοσιογράφοι να καταλαμβάνονται εξαπίνης, διότι δεν είναι σωστά ενημερωμένοι.

*****

Εντάξει, συμβαίνουν αυτά ενίοτε, και θα συμβαίνουν, άνθρωποι είμαστε, ωστόσο για την ομαλή κυβερνητική λειτουργία χρειαζόμαστε δημοσιογράφους επαρκώς ενημερωμένους, διότι τέτοια επεισόδια θολώνουν κάπως την καλή εικόνα της κυβέρνησης.

Κυρίως όμως χρειαζόμαστε υπουργούς που να ξέρουν να εφαρμόζουν σωστά τις εντολές Κυριάκου, ώστε να μην αναγκάζεται να παρεμβαίνει ο Μητσοτάκης-σκέτο με εντολή Μητσοτάκη και να καταργεί τις εντολές Κυριάκου.

Με εντολή Μητσοτάκη

****

Τι; Πώς; Δεν το πολυκαταλάβατε;

Πάμε άλλη μία, προς εμπέδωσιν: για την ομαλή λειτουργία, λέμε, του κυβερνητικού έργου είναι αναγκαίο ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός να διαχειρίζεται με τόσο μεγάλη επιδεξιότητα την εκάστοτε εντολή Κυριάκου ώστε να μη χρειάζεται να καταργηθεί η εντολή Κυριάκου με εντολή Μητσοτάκη.

Είναι πολύ απλό. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Με εντολή Μητσοτάκη

******

Τι; Πώς; Είναι κάτι σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου αυτό το πράγμα που μόλις σας περιέγραψα;

Συμφιλελεύθεροί μου, είναι βαριά και επίπονη η καλογερική της αριστείας. Ωστόσο εγώ ο μέσος φτωχός δεξιός ψηφοφόρος (κατά τους άπλυτους, είμαι ο «βλάκας», και καλά) θέλω να ξέρω, θέλω να νιώθω, θέλω να αισθάνομαι, ότι η κυβέρνησή μου είναι κυβέρνηση αρίστων. Κυβέρνηση α ρ ί σ τ ω ν.

Πάλι δεν το καταλάβατε; Ααααα, είστε ανεπίδεκτοι. Τελευταίο παράδειγμα, και δεν έχει άλλο.

Λοιπόν, όπου «ΨΨΨ» άλλος υπουργός το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτουμε για λόγους ασφαλείας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Αγαπητέ ΨΨΨ, αύριο έχουμε τον εμβολιασμό…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΨΨ: Ναι, πρόεδρε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Λοιπόν, φρόντισε να εμβολιαστεί μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς και η ηγεσία της ΕΥΠ, μερικοί από το Πεντάγωνο, κάποιοι από την Αστυνομία, ορισμένοι μητροπολίτες (δες ποιοι θέλουν και είναι εύκαιροι), κάποιοι από το Δικαστικό Σώμα, μερικοί υπουργοί και ίσως και κάποιοι υφυπουργοί, θα δούμε, σου τους έχω σημειώσει τους περισσότερους. Πρόσθεσε κι εσύ κάποιους, εκείνους που νομίζεις, όσα από τα κομματικά μας μέλη θέλεις, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα, εντάξει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΨΨ: Μην ανησυχείς, πρόεδρε, θα το φροντίσω προσωπικά. Να ρωτήσω κάτι; Θα είναι δημόσιος ο εμβολιασμός για όλους, με κάμερες κλπ, ή όχι;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Θα είναι όχι μόνο δημόσιος, αλλά καλό είναι να διαφημιστεί κιόλας ξεχωριστά από κάθε εμβολιαζόμενο στα σόσιαλ μίντια, το facebook, το instagram, το twitter κλπ. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά. Αφού το ξέρεις ότι προωθούμε γενικότερα τον εμβολιασμό. Είναι το ατού μας…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εντάξει, πρόεδρε, θα γίνει όπως πρέπει…

Ύστερα από λίγες ώρες, και ενώ έχει ήδη ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο με τον κάθε παρατρεχάμενο τριτοξάδερφο τού νονού τής συνυφάδας τού μπατζανάκη τού υποψήφιου τοπικού βουλευτή της ΝΔ που έσπευσε να τρέξει στο «Σωτηρία» για να εμβολιαστεί, παρεμβαίνει ο Μητσοτάκης-σκέτο, και με εντολή Μητσοτάκη διορθώνει αμέσως τα απίστευτα λάθη διαχείρισης της εντολής Κυριάκου από μέρους του υπουργού. Διότι ο υπουργός, όπως είδαμε, έκανε κρίσιμα λάθη. Κρίσιμα λάθη.

Και έτσι πρέπει να γίνεται: Πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του κυβερνητικού έργου; Υπάρχει λύση: Εντολή Μητσοτάκη.

Διότι αν δεν μπορεί ο υπουργός να διαχειριστεί επιδέξια την εντολή Κυριάκου (η οποία πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς να καταργηθεί με εντολή Μητσοτάκη), να αντικαθίσταται. Δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι να χρειάζεται κάθε υπουργός της κυβέρνησης και από μία εντολή Μητσοτάκη ξεχωριστά. Νισάφι πια.

Όποιος εκθέτει την κυβέρνηση, ανασχηματισμός έρχεται, να φύγει. Θέλουμε μόνον αρίστους. Α ρ ί σ τ ο υ ς. Τέλος.

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Με εντολή Κυριάκου σήμερα μπήκε κανονικά το 2021 – εκτός αν δοθεί αιφνιδίως εντολή Μητσοτάκη, οπότε θα αλλάξει άρδην το πλάνο. Ίδωμεν – και ας μη προτρέχωμεν. Ποτέ δεν ξέρει κανείς…

******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα