Κυριάκος: Για την Πρωτοχρονιά σάς φέρνω δώρο το εμβόλιο (Video)

από Αύγουστος Μπλανκί
Με εντολή Μητσοτάκη, ο Κυριάκος μεταμορφώθηκε πριν από λίγη ώρα σε Άη Βασίλη, και στο καθιερωμένο αγιοβασιλιάτικο μήνυμά του προς τον Λαό και το Έθνος ανήγγειλε ότι θα φέρει δώρο το εμβόλιο.

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Ευχάριστα τα νέα. Πολύ ευχάριστα. Πάρα πολύ ευχάριστα.

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Εφέτος, ως λαός, δεν θα έχουμε μόνο επιδόματα, συσσίτια, κοινωνικές κουζίνες, βοήθεια από τη γειτονιά, δανεικά από φίλους/συγγενείς, πάρτι ενίσχυσης συνοικίας κλπ κλπ, αλλά και πρωτοχρονιάτικο δώρο, παρακαλώ.

Και πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το πιστεύετε; Απίστευτο.

Και μάλιστα πρωτοχρονιάτικο δώρο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα μεταμορφωθεί (με εντολή Μητσοτάκη) σε Άη Βασίλη και, μόλις περισσέψει κανένα εμβόλιο από τον τριτοξάδερφο τού νονού τής συννυφάδας τού μπατζανάκη τού υποψήφιου (αλλά μη εκλεγέντος) βουλευτή Νέας Δημοκρατίας τής περιφερείας σας, θα σας εμβολιάσει όλους έναν προς έναν ο ίδιος, κατεβαίνοντας (με εντολή Μητσοτάκη) από την καμινάδα. Κι όλα αυτά στην Αθήνα του Ντίκενς (κυριολεκτικά).

Να είστε έτοιμοι λοιπόν. Έσο έτοιμοι. Έρχεται ο Άη Βασίλης – με εντολή Μητσοτάκη.

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Ας δούμε όμως τι είπε ο ίδιος ο Άγιος, ο οποίος κατέφθασε πριν από λίγες ώρες αεροπορικώς από κάποια εξωτική παραλία τής Καισαρείας, καθότι τις ξέρει όλες απέξω ως τεράστιος traveler που είναι (α, δεν έχει παραλίες η Καισάρεια, ε; Ε τότε από κάποιο σικάτο χιονοδρομικό κέντρο), στο αγιοβασιλιάτικο μήνυμα-διάγγελμά του.

«Συμπολίτες μου,

Σε λίγο, αφήνουμε πίσω μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρες δυσκολίες.

Μέχρι τις αρχές της, η χώρα είχε ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική καθήλωση και προχωρούσε ενωμένη μπροστά.

Στη συνέχεια όμως, ξέσπασε η πανδημία που πολιορκεί ακόμη ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η πατρίδα μας κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα:

Την έκρηξη των μεταναστευτικών κυμάτων. Τις συνέπειες του κορωνοϊού στην υγεία και την οικονομία.

Και, βέβαια, τις αναταράξεις στο πεδίο των εθνικών μας θεμάτων.

Απέναντι σε όλα αυτά η Ελλάδα έμεινε όρθια. Στον Έβρο ασφάλισε τα σύνορά της. Στο Αιγαίο προστάτεψε και ανακούφισε τα νησιά της. Στην Ανατολική Μεσόγειο περιφρούρησε τα δικαιώματά της.

Και, παράλληλα, θωράκισε τη ζωή και το εισόδημα όλων. Με τόλμη αλλά και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές της δημοκρατίας και στους κανόνες του κοινοβουλευτισμού.

Στο γύρισμα του χρόνου, λοιπόν, έχουμε τα εφόδια ώστε να μετουσιώσουμε την εμπειρία του 2020 σε δύναμη για το 2021.

Εφέτος γιορτάζουμε διαφορετικά:

Στο σπίτι, με την οικογένειά μας, κλείνοντας την πόρτα στον ιό. Γιατί τα κρούσματα υποχωρούν, όμως οι κίνδυνοι καραδοκούν.

Και, παρά την πολύμηνη κόπωση, θα ήταν άδικο λίγες στιγμές χαλάρωσης να γκρεμίσουν όσα με θυσίες χτίσαμε έως σήμερα.

Άλλωστε το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή βρίσκεται ήδη εδώ:

Το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει. Τώρα, συνεπώς, είναι η ώρα να διασχίσουμε με ωριμότητα τη γέφυρα ανάμεσα στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και την αρχή της μάχης για την πρόοδο. Μία γέφυρα όμως που κρύβει παγίδες. Γι’ αυτό και πρέπει να την περάσουμε με αργά και σταθερά βήματα.

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Έτσι, οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται. Γιατί τα μέτρα αποδίδουν μόνον όταν κάποιοι δεν τα προδίδουν. Και θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά.

Με προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας.

Συμπολίτες μου,

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021.

Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του. Γιατί σημαίνει αυτοπροστασία αλλά και αλληλεγγύη προς τους αγαπημένους μας.

Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν.

Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας. Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός τόσο θα υποχωρεί ο κορωνοϊός.

Ο ίδιος εμβολιάστηκα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Βλέποντας μάλιστα προσωπικά την ικανότητα των γιατρών και των νοσηλευτών μας, σας καλώ με μεγαλύτερη θέρμη να τους εμπιστευτείτε, διευκολύνοντας το έργο τους έως το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας. Γιατί η επιφυλακή απέναντι σε μια νέα αναζωπύρωση της πανδημίας παραμένει. Και η μάσκα, όπως και όλα τα μέτρα προστασίας, θα εξακολουθήσουν να μας συντροφεύουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού.

Όμως βρισκόμαστε πια στον επίλογο της περιπέτειας. Και αυτό πρέπει να μας οπλίζει με νέα δύναμη.

Το κράτος θα συνεχίσει να φροντίζει την κοινωνία και να στηρίζει την οικονομία.

Και η νέα χρονιά θα γίνει σίγουρα χρονιά ελευθερίας. Αυτός άλλωστε είναι ο τίτλος της εθνικής εξόρμησης που εξελίσσεται για την οριστική απαλλαγή μας από τον COVID-19.

Αλλά και η ουσία του εορτασμού των δύο αιώνων της ανεξαρτησίας μας.

Το 2021, λοιπόν, θα είναι πυκνό, κλείνοντας παλιές πληγές και ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ολοκληρώνει 200 χρόνια εθνικής πορείας. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας. Και εγκαινιάζει μία καινούργια δεκαετία ευημερίας.

Όπως άλλοτε οι Έλληνες συναντηθήκαμε με τα μεγάλα ρεύματα των εθνικών κρατών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, έτσι και τώρα οφείλουμε να αφουγκραστούμε το μήνυμα των δικών μας καιρών: Την ανάπτυξη για όλους με δυναμισμό, με εξωστρέφεια και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Γνωρίζουμε πλέον καλά τη δύναμη της ενότητάς μας: χωρίς αυτήν δεν θα τα είχαμε καταφέρει ούτε στην πανδημία και την οικονομία ούτε στην άμυνά μας.

Τώρα, αυτή η ενότητα γίνεται η κοινή πορεία προς τους μεγάλους στόχους.

Ξέρουμε, επίσης, πως η κρίση μπορεί να γίνεται ευκαιρία: Το δηλώνουν το νέο ΕΣΥ, το ψηφιακό κράτος, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητο. Κι όμως, τώρα είναι βιώματα του χθες που πυροδοτούν το αύριο της χώρας.

Συμπολίτες μου,

Το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η «Χρονιά των Ελλήνων». Ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των απογόνων. Και ο δρόμος που θα μετατραπεί σε λεωφόρο για τη νέα Ελλάδα. Αξίζει, λοιπόν, να τον υποδεχτούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Με υγεία και προκοπή».

Απολαύστε όμως τον εθνικό μας Άγιο Βασίλη και ζωντανά. Είναι για άλλη μια φορά υπέρκομψος, με εντολή Μητσ…, ε, σκάσε πια, φτάνει.

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Αυτό ήταν το αηβασιλιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού, γεμάτο ευχάριστα και ελπιδοφόρα νέα, ωστόσο οι μαδουραίοι συνεχίζουν να γκρινιάζουν, ακόμη και τώρα, χρονιάρες μέρες. Χρονιάρες μέρες!

Να, εδώ. Ο ακραίος κομμουνιστής-συνδικαλιστής (ανατριχίλα, κοιτάξτε φάτσα…).

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Πώς κάνετε έτσι, ρε μαδουραίοι; Θα εμβολιαστείτε ρε, αμάν. Αν δεν έχουν πουληθεί όλα στη μαύρη αγορά, όπως λένε κάτι πολύ κακές εαμοσυμμορίτικες γλώσσες απλύτων (αν είναι δυνατόν! οργιάζει η φαντασία τους), κάτι θα μείνει και για εσάς. Ειδάλλως στην επόμενη παρτίδα.

Ανοησίες. Εμβόλια υπάρχουν. Άφθονα. Να φάνε και οι κότες. Εκατομμύρια. Πολλά εκατομμύρια. Ήρθε ο Άη Βασίλης.

Αγιοβασίλης ο Κυριάκος: φέρνει δώρο εμβόλιο

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Το Σατιρικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων σάς εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΘΟΛΑ, που έλεγε κι ένας σχετικά πρόσφατα συχωρεμένος ο οποίος λείπει έντονα (ιδίως) από τη σημερινή επικαιρότητα.

******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα