Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια για να… ανοίξουν τα σχολεία

από Αύγουστος Μπλανκί
Αργότερα θα ξανακλείσουν τα σχολεία, για να ξανανοίξουν τα κομμωτήρια, και ούτω κάθ’ εξής. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο.

Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Ολοκληρωμένο σχέδιο. Απλώς το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο δεν μπορούν να το καταλάβουν οι αδαείς, η μη επαΐοντες. Ποιοι είναι αυτοί; Ποιοι άλλοι; Οι μαδουραίοι – που γκρινιάζουν συνεχώς και αδιαλείπτως.

Τα πράγματα είναι απλά: στις γιορτές, που αναγκαστικά κλείνουν τα σχολεία, ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα πεντικιούρ για να καλλωπιστεί ο απλός κοσμάκης και να μπορέσει να πάει κανένα Ντουμπάι ή έστω, στα μεγάλα ζόρια, καμιά Μύκονο. Ταυτοχρόνως παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα μέσω ΚΛΙΚ αγουέι, για να μπορέσει ο απλός κοσμάκης να παραγγείλει κανένα κοστουμάκι, ώστε να πάει κομψός στο Ντουμπάι (όχι όμως και υπέρκομψος, διότι αυτό είναι ΥΒΡΙΣ και τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο) και να μη γίνει η όλη φάση DOWN TOWN.

Όταν τελειώνουν οι γιορτές και ξανανοίγουν τα σχολεία, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πάλι επικίνδυνα, καθότι τα παιδιά, ως γνωστόν, μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό, και έτσι υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευθούν τα ιικά φορτία σε σημεία ανεξέλεγκτα.

Ως εκ τούτου, θα κάνουμε τώρα μιαν ανάπαυλα, μέχρι να έρθουν οι απόκριες ή, καλύτερα, το Πάσχα, ώστε να ξανακλείσουν τα σχολεία και να ξανανοίξουν τα κομμωτήρια και τα πεντικιούρ, να ξανάρθει το ΚΛΙΚ αγουέι, να αγοράσει ο απλός κοσμάκης κανένα σικάτο παπούτσι και να πάει Ντουμπάι. Απλό. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια

Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια

Αυτός ο κύκλος θα συνεχιστεί μερικά χρόνια ακόμη, λίγα, όχι πάρα πολλά, αλλά κάποτε όμως θα τελειώσει. Ο κύκλος βαδίζει ανάλογα με τον ρυθμό του εμβολιασμού. Ας μην ανησυχούμε όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, κάποτε θα τελειώσει: κάπου εκεί γύρω στο 2023, το νωρίτερο.

Βέβαια, Πλεμπαίοι μου, η όλο και εντεινόμενη έξαρση των ψυχικών διαταραχών που οφείλονται στην παρατεταμένη και άνευ λόγου και αιτίας κλεισούρα μες στα σπίτια, όπως λένε και οι κοινωνιολόγοι, ίσως να προκαλέσει αιφνίδιες κοινωνικές εκρήξεις, ίσως ακόμη και εξέγερση, αλλά εμείς οι απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν θεωρούμε ότι οι κοινωνιολόγοι αποτελούν αξιόπιστες επιστημονικές πηγές, διότι, όπως το έχει πει και ο Άδωνις, είναι όλοι τους κρυφοκομμουνιστές.

Καλό είναι λοιπόν να ακούμε μόνο τον πνευματικό μαC. Έχεις καλόν πνευματικό στην Ενορία σου; Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε. Τίποτε. Και το Ντουμπάι σου θα πας. Και τη Μύκονό σου. Και την Αγία Νάπα σου (μεγάλη η χάρη τηC).

Η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει. Ο Κυριάκος ξέρει.

Αυξάνονται τα κρούσματα; Μειώνει τα τεστ.

Κάπως έτσι φτάσαμε να είμαστε, σύμφωνα με το site του δημοσιογράφου, ιστορικού («Η εκπομπή που γράφει ιστορία») και ειδικού ερευνητή ερμηνευτών πίστας Νίκου Χατζηνικολάου, η χώρα με τα λιγότερα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό.

******

Μειώνονται τα κρούσματα; Πάλι μειώνει τα τεστ.

Και τα μειώνει σε τέτοιον βαθμό μάλιστα, ώστε η πρωτιά της Ελλάδας να είναι όχι μόνο σίγουρη, αλλά και να παραμένει σταθερή. Ιστορική.

Αλλά και αυτά όμως τα ελάχιστα τεστ (1.000-3.000) που διενεργούνται κάθε μέρα από τον ΕΟΔΥ, κακά τα ψέματα, είναι πολυτέλεια. Είναι πολυτέλεια. Να καταργηθούν εντελώς, ώστε να καταλάβουμε με την αξία μας την πρωτιά όχι μόνο παγκόσμια αλλά και διαπλανητικά – ει δυνατόν και διαγαλαξιακά.

Και να είναι η πρωτιά μας αυτή τόσο ιστορική όσο ιστορικές είναι και οι εκπομπές του έγκυρου και διακεκριμένου ιστορικού Νίκου Χατζηνικολάου – ο οποίος, σημειωτέον, προχθές με ένα ιστορικότατο τουίτ απέδωσε τα εύσημα στη Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας με νόημα ότι είναι αδήριτη ανάγκη να εξισωθούν τα πτυχία του ΙΕΚ ΖΟΦΟΣ με αυτά του ΕΜΠ. Δεν το κάνει για εκείνον ή για τον κουμπάρο του, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες οι μαδουραίικες, αλλά για τη φουκαριάρα την ΕΕ του. Για τη φουκαριάρα την ΕΕ του.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος-που-γράφει-Ιστορία (σημ.: τη Νεότατη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους γράφει φιλοξενώντας κατά καιρούς ιστορικότατα πρόσωπα: Βανδές, Σφακιανάκηδες κλπ) βαθμολόγησε στην Κυριακάτικη «Real News» τούς υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου, και εμείς, ως Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν μπορούμε παρά να του βγάλουμε το καπέλο.

Πρώτη φορά είδαμε τέτοια αντικειμενική βαθμολογία! Μπράβο, Νίκο. Είσαι ιστορικός δάσκαλος! Συνέχισε να γράφεις Ιστορία! Θα θέλαμε και μια εμπεριστατωμένη βαθμολόγηση για Ρέμο – Βίσση – Βανδή, που αποτελεί και ιστορική εξειδίκευση της ιστορικότητάς σου ως ιστορικού.

Χατζηνικολάου βαθμολογεί

Βάλε και κανένα 9άρι όμως, μην τους κακομαθαίνεις. Μετά μένουν στάσιμοι και δεν βελτιώνονται.

Χατζηνικολάου βαθμολογεί

Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια

Τέλος όμως η παρένθεση. Ξαναγυρίζουμε στο θέμα μας και στο νέο αυτό lockdown, που θα μείνει στην ιστορία και που πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος που το έκανε. Κάτι ξέρει παραπάνω.

Τι λέγαμε; Α, ότι είμαστε πρώτοι στα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό.

«Και αφού τα κρούσματα είναι τόσο… λίγα, τότε γιατί ξανάκανε ο Κυριάκος σου lockdown, ρε μπακαλιάρε;;;» πετάγεται σαν την πορδή γνωστός ενοχλητικός μαδουραίος στο twitter μου. (Δεν το έχω κλειδώσει ακόμα, σαν τη εκλεκτή συνάδελφο Λίνα Κλείτου. και έχουν πάρει πολύ αέρα οι άπλυτες κατσαρίδες.)

Απαντώ: Διότι η κυβέρνηση, ρε αβάπτιστο, βλέπει μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα και μυωπικά, παρατηρεί τάσεις, διακρίνει ροπές, έχει μαθηματικούς τύπους που εσύ δεν διαθέτεις, έχει αλγόριθμους που εσύ δεν ξέρεις, έχει γνώση για κρούσματα που εσύ δεν γνωρίζεις, έχει υπόψη της στοιχεία που εσύ δεν θα μάθεις ποτέ.

Και να σου πω και κάτι;

Αν δεν υπάρχουν νεκροί, διασωληνωμένοι, κρούσματα και συνεχή lockdown, ο Έλληνας θα χαλαρώσει τόσο, ώστε μπορεί να αφεθεί εντελώς ελεύθερος και να ξαναπλημμυρίσει η χώρα κορωνοϊό. Τώρα βλέπει τους νεκρούς, φοβάται, τηρεί τα μέτρα και έτσι δεν έχουμε νεκρούς. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Προληπτικές καραντίνες, στην ουσία, κάνει η κυβέρνηση. ΔΕΝ υπάρχουν, λέμε, κρούσματα. Κρούσματα ΔΕΝ υπάρχουν. Τι δεν καταλαβαίνεις, ρε αβάπτιστο;

Σιγή…

Πάει, τον έσβησα. Ο επόμενος.

Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Να έχετε μια καλή μέρα. Και μην ανησυχείτε: στις επόμενες διακοπές των σχολείων θα ξανανοίξουν τα κομμωτήρια και τα αγαπημένα πεντικιούρ μας, για να ξαναπάμε Ντουμπάι. Ουδείς λόγος ανησυχίας. Όλα υπό έλεγχο. Ξέρει ο Κυριάκος.

Σουρεάλ μέτρα: Ξανακλείνουν τα κομμωτήρια

*******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα