Ιερώνυμος: Άνοιξε κανονικά τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση (βίντεο)

από Αύγουστος Μπλανκί
«Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα» δήλωσε αινιγματικά σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος, προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων.

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Λύσσαξαν πάλι σήμερα οι μαδουραίοι στα ρυπαρά τους σάιτ. Η Εκκλησία, λένε, παρόλο που το υποσχέθηκε, δεν πειθάρχησε τελικά στα μέτρα της κυβέρνησης και άνοιξε κανονικά τους ναούς παρά την απαγόρευση. Μήπως, αναρωτιούνται, υπήρξε καμιά «συμφωνία κυρίων» μεταξύ Κυριάκου και Ιερώνυμου με σκοπό να ταΐσουν τον κόσμο σανό; Τι λέτε ρε, μαδουραίοι. Τι λέτε.

Και συνεχίζουν οι μαδουραίοι λέγοντας ότι παρουσιάστηκαν σκηνές και στιγμιότυπα που ανασύρουν από τη μνήμη την οδυνηρή εμπειρία του εορτασμού του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, δηλαδή συνωστισμούς μέσα και έξω από τους ναούς, και την ΕΛΑΣ να παίζει ρόλο απλού παρατηρητή.

Και, τέλος, οι μαδουραίοι καταλήγουν τονίζοντας ότι, παρ’ όλο που από τον Ιερώνυμο δόθηκε μια αίσθηση ότι η Ιερά Σύνοδος θα πειθαρχήσει στα μέτρα, τελικά οι εκκλησίες άνοιξαν κανονικά, ενώ οι εικόνες έξω και μέσα στους ναούς σε αρκετά μέρη της χώρας έδειξαν πως όχι μόνο δεν επικράτησε η λογική, αλλά παρατηρήθηκε ξανά συνωστισμός.

*****

Χα. Αυτό δα έλειπε να μην ανοίξουμε τις εκκλησιές επειδή έτσι το θέλουν οι μαδουραίοι, οι κατσαρίδες.

Εδώ είναι Ορθόδοξος Χριστιανική Ελλάς (μαζί και Φιλελεύθερη), δεν είναι παίξε γέλασε. Εδώ ο Καντ συναντά αρμονικά τον Άγιο Παϊσιο, σε ένα υπέροχο και μοναδικό πάντρεμα. Είμαστε μοναδικοί παγκοσμίως, για να μην πω διαπλανητικώς και ανησυχήσω και τους ποσαδιστές.

Όταν διοργανώνατε εσείς οι μαδουραίοι τις κορωνοδιαδηλώσεις σας και τις κορωνοπορείες σας ήταν καλά; Εμείς δηλαδή να μην πάμε να προσκυνήσουμε (δίχως φυσικά την άκρως ενοχλητική μάσκα του Αντιχρίστου) όλοι μαζί οι χριστιανοί τον σταυρό; Εμείς να μην πάμε να κοινωνήσουμε; Τι; Πώς; Δεν είναι το ίδιο; Το ίδιο είναι!

*****

Πες τα, Κωνσταντίνε. Πες τα. Σύντριψέ τους. Έτσι. Ας μη γιαουρτώνατε τον Πάγκαλό μας, να μη μαχαιρώνανε τον Φύσσα σας, μαδουραίοι.

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Σεμνός ιερεύς ευλόγησε δι’ αγιασμού περιπολικό της Αστυνομίας

Με αυτά και με αυτά πάντως ξεχάστηκαν κάπως τα εμβόλια και οι εμβολιασμοί, είναι γεγονός. Εμάς ωστόσο των απλών φτωχών και θρησκευόμενων δεξιών το εμβόλιό μας είναι ο αγιασμός. Ναι, ο αγιασμός, και σε όποιον αρέσει.

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Ως εκ τούτου ήταν, λοιπόν, πολύ συγκινητικό το σημερινό στιγμιότυπο όπου ιερέας, μόλις αντελήφθη ότι πλησίαζε περιπολικό στον ναό του, βγήκε αμέσως έξω και το ευλόγησε δι’ αγιασμού. Ευλόγησε τα φρένα, το χειρόφρενο, το ντεμπραγιάζ, το διαφορικό (δεν χρειάζεται πια σέρβις το όχημα) και, τέλος, ευχήθηκε «καλές συλλήψεις».

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Να πούμε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στον Άγιο Πολύκαρπο Θεσσαλονίκης, όταν μπροστά σε ουρά πιστών που είχε συγκεντρωθεί σταμάτησε ένα περιπολικό, οι αστυνομικοί βγήκαν έξω από αυτό και ο ιερεύς ράντισε το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με αγιασμό. Μάλιστα μία από τους αστυνομικούς κατέβασε την ενοχλητική μάσκα προκειμένου να φιλήσει τον σταυρό που κρατούσε ο ιερεύς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και άλλος αστυνομικός. Μπράβο!

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Παράπονα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία μας για άλλη μια φορά λειτούργησε υποδειγματικά, επέδειξε πρωτοφανή σύνεση, σοβαρότητα και σωφροσύνη, πλην όμως υπήρξαν και ορισμένα παράπονα.

Λόγου χάριν στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπου η ΕΛ.ΑΣ. δυστυχώς επέδειξε πρωτοφανή αγριότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Επίσης, άλλο ένα θλιβερό συμβάν ήταν ότι επιβλήθηκαν από την Αστυνομία πρόστιμα στον Άγιο Αμβρόσιο, διότι, λέει, παραβίασε τα μέτρα και έριξε τον σταυρό στη θάλασσα. Ντροπή. Ν τ ρ ο π ή.

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

Ο αστυνομικός δεν πρέπει σ’ αυτές τις περιστάσεις να είναι υπέρ το δέον αυστηρός, διότι επάνω του, όπως μας πληροφορεί ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας, φέρει τρεις φορές τον σταυρό. Μάλιστα. Τρεις φορές τον σταυρό. (Ανατρίχιασα.) Είναι Έλλην σταυροφόρος.

Παράλληλα ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε ότι πρώτη προϋπόθεση για να γίνει κανείς αστυνομικός, έλλην σταυροφόρος, αποτελεί το να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Απλά, συγκινητικά πράγματα.

******

Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα!»

Σε άλλες ειδήσεις, σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προχώρησε, όπως γράφουν οι μαδουραίοι στα ρυπαρά τους σάιτ, σε «αινιγματικές δηλώσεις», με τις οποίες έσπευσε, λέει, να «καλύψει αμέσως» τις σκηνές και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί σε αρκετά σημεία της χώρας. Τι λέτε, ρε μαδουραίοι. Τι λέτε.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς είπε ο Μακαριότατός μας Ιερώνυμος.

«Επειδή σήμερα έχουμε μια μεγάλη ημέρα, πρέπει να προβληματιστούμε με τη γνώση της ιστορίας. Όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα. Επομένως, είμαστε έτοιμοι για όλα!». Γεια σου, Παπαφλέσσα! Μαζί σου, Ιερώνυμε!

*****

Τι έγινε, μαδουραίοι μου; Στενοχωρηθήκατε με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου μας; Θυμώσατε;

Ξυδάκι.

Και αν δεν σας φτάνει και το ξυδάκι, πάρτε μια γνήσια χριστιανική ορθόδοξη χειρονομία, με ευλάβεια, θρησκευτική κατάνυξη και ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον. Μπράβο, κυρία μου. Έτσι τους αξίζει. Στην κόλαση τα καθάρματα. Οι κανάγιες.

Άνοιξαν τις εκκλησίες παρά την απαγόρευση

*****

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Ευτυχές το νέο (3ο) κύμα – που επέρχεται οσονούπω.

Χρονιάρες μέρες που είναι, πάρ’τε ένα δωράκι: μια μαύρη, κλασική και λίαν διδακτική κωμωδία, όπου, μέσα από μια αρκετά διασκεδαστική πλοκή, ξετυλίγονται σιγά σιγά οι τρόποι με τους οποίους λειτουργεί η μηχανή (η οποία στο τέλος θα κατασπαράξει και τον ίδιο της τον εαυτό).

******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα