Ανδρ. Λοβέρδος: Ο Τραμπ αποδείχτηκε φλώρος, μόνο η Χ.Α. είναι αυθεντικό κίνημα

από Αύγουστος Μπλανκί
Την απογοήτευσή του για το κίνημα των τραμπικών μακεδονομάχων, που επιχείρησαν να εισβάλουν στο Καπιτώλιο αλλά δεν τα κατάφεραν, εξέφρασε με μια ανάρτηση στο τουίτερ ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, διακεκριμένος συνταγματολόγος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ακροδεξιάς πτέρυγας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

Η «Πλέμπα» επικοινώνησε με τον Ανδρέα Λοβέρδο για μερικές δηλώσεις σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα-οπερέτα των οπαδών του αμερικανού προέδρου.

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

«Μόλις σπάσω στο ξύλο τον Τσίπρα, σειρά θα έχουν τα φλωράκια του Τραμπ, ένα προς ένα» εκμυστηρεύτηκε στο Σατιρικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

-Αλήθεια γιατί ανεβάσατε αυτό το ομολογουμένως (φωτ. πιο πάνω) προκλητικό για πολλούς τουίτ ότι «όσοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο είναι η υπερατλαντική εκδοχή των δικών μας αγαγανακτισμένων»; Δεν ξέρατε ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων;

Μέχρι χθες, κ. Μπλανκί, αισθανόμουν ότι το κίνημα των τραμπικών μακεδονομάχων ήταν κι αυτό ένα αυθεντικό κίνημα όπως η Χρυσή Αυγή. Νόμιζα ότι οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η χεζμπολάχ της Αμερικής, ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα, βαθιά ακτιβιστικό. Δυστυχώς κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου. Τελικά αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, σκέτοι φλώροι, σαν τους αγανακτισμένους του Τσίπρα στην κάτω πλατεία. Εν τέλει το μόνο αυθεντικό κίνημα παγκοσμίως, πρέπει να το ομολογήσουμε αυτό αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ως πολιτικώς δρώντες, είναι η Χρυσή Αυγή. Είμαι βαθιά απογοητευμένος από τους τραμπικούς. Τους αξίζει ένα χέρι ξύλο, και δεν πρέπει να εκληφθεί σαν λαϊκισμός αυτό.

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

****

-Προσπαθούμε να σας καταλάβουμε…

Ο πολιτικός δεν κατεβαίνει στην πολιτική αρένα για να προσπαθούν να τον «καταλάβουν», κ. Μπλανκί, αλλά για να «καταλαβαίνει» εκείνος, να κατανοεί εις βάθος τα προβλήματα και να τα επιλύει. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας: όσες φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλετε δεν θα μπορέσετε να με καταλάβετε, κ. Μπλανκί. Απλώς είναι ζήτημα θυμικού. Μόνο με ξύλο μπορεί να επιλυθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

*****

-Θεωρώ ότι υπερβάλλετε τρόπον τινά…

Ο πολιτικός δεν κατέρχεται στην πολιτική για να εξακολουθεί να είναι δέσμιος των υπερβολών και των παθών του, αλλά για να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν σας κρύβω ωστόσο ότι δεν απογοητεύτηκα μόνο από τη στάση των τραμπικών, αλλά και από τον φίλο μου Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο, σημειωτέον, έχω σαν μικρό αδελφό. Αρχικά ο Άδωνος υποστήριζε ενεργά τον πρόεδρο Τραμπ, πλην όμως αργότερα προέβη σε κυβιστήσεις. Να το πούμε απλά, λαϊκά, το γύρισε, λέγοντας «έκανα πλάκα». Ο πολιτικός οφείλει σε κάθε σοβαρό πολιτικό ζήτημα να αποδίδει την προσήκουσα αξία ή απαξία και όχι να κάνει «πλάκες», κ. Μπλανκί.

Άδωνις ψηφίζει Τραμπ

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

-Μάλιστα. Πώς σκοπεύετε λοιπόν να διαχειριστείτε την πικρία σας για το αποτυχόν μίνι πραξικόπημα Τραμπ;

Ο πολιτικός δεν κατεβαίνει στην πολιτική κονίστρα για να νιώθει «πικρίες», κ. Μπλανκί, αλλά για να αποσοβεί ο ίδιος τις πικρίες του κόσμου. Αν δεν εκτονωθεί κάπως η εσωτερική οργή, η ένταση και ο θυμός μου, ίσως γράψω κάποιο ακόμη βιβλίο, που θα είναι επίσης βιωματικό. «Γιατί δεν χαστούκισα τη Φώφη» ίσως να είναι ο τίτλος του νέου αυτού πονήματος.

-Με το ΚΙΝΑΛ πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

Οι πολιτικοί δεν είμαστε για να «βλέπουμε», κ. Μπλανκί. Οι πολιτικοί είμαστε για να πράττουμε. Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας: φοβούμαι ότι αν τέλει δεν καταφέρω να αναλάβω την προεδρία του Κινήματος ώστε να το οδηγήσω στη φυσική του κοιτίδα, τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κίνημα Αλλαγής σε λίγο καιρό δεν θα έχει κανέναν λόγο ύπαρξης.

-Τι θα αλλάξετε στο ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση που αναλάβετε τα ηνία;

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ανάγκη από θεμελιώδεις, από δομικές αλλαγές. Το πρώτο που επιβάλλεται να αλλάξει είναι η ονομασία και το ΑΦΜ του. Ήδη έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται χρέη και με το νέο ΑΦΜ. Δυστυχώς βαδίζαμε -και αυτό δεν είναι μομφή προς την κυρία Γεννηματά, θεωρώ ότι όλοι στο ΠΑΣΟΚ, λίγο έως πολύ, συμβάλαμε στη διαμόρφωση της ανησυχητικής αυτής κατάστασης- με γνώμονα την παλαιότερη εκλογική ακτινοβολία μας, ενώ τα πραγματικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η εκλογική μας επιρροή ολοένα και συρρικνώνεται. Αν το Κίνημα Αλλαγής δεν αλλάξει άρδην την πορεία πλεύσης του, ίσως και να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές. Για την ακρίβεια, στις επερχόμενες εκλογές, μιας και εδώ και καιρό βιώνουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως, κι αυτό μπορείτε να το γράψετε, κ. Μπλανκί, αν δεν καταφέρω να βγω βουλευτής, κάτι που απεύχομαι φυσικά, με περιμένει μια σίγουρη θέση στο πάλκο (γέλια).

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

-Και στις εκπομπές του Νίκου Χατζηνικολάου! (γέλια) Δεν χάνετε πάντως το χιούμορ σας. Το Συνταγματικό Δίκαιο, αλήθεια, δεν σας ενθουσιάζει πια;

Θα πρέπει κάποιες στιγμές στη ζωή μας και ιδίως όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική να είμαστε έντιμοι, κυρίως με τον εαυτό μας, κ. Μπλανκί. Στην Ελλάδα δεν έχει πια λόγο ύπαρξης ο συγκεκριμένος κλάδος. Στην ουσία πραγματεύεται ένα αντικείμενο το οποίο υφίσταται πλέον μόνον τύποις…

Λοβέρδος για αγανακτισμένους

-Μάλιστα. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη φαντασιωσικά φανταστική συνέντευξη που ουδέποτε μας παραχωρήσατε.

Ο πολιτικός, κ. Μπλανκί, δεν κατεβαίνει στην πολιτική για να δίνει συνεντεύξεις και να απολαμβάνει τα λεγόμενα φώτα της δημοσιότητας, αλλά για να επιλύει προβλήματα. Αυτή είναι, αυτή πρέπει να είναι, η μόνη φιλοδοξία του πολιτικού. Κι εγώ σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη επιστημονικής φαντασίας που ουδέποτε σας παραχώρησα.

*****

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα