Χατζηνικολάου: βαθμολόγησε στη «Real News» με 10 και τον (φρέσκο) Χ. Ταραντίλη!

από Αύγουστος Μπλανκί
Με άριστα βαθμολόγησε (και) τον… νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη ο διακεκριμένος εκδότης, παρουσιαστής και ιστορικός πίστας Νίκος Χατζηνικολάου στην ειδική στήλη βαθμολογίας υπουργών (aka έλεγχος δευτέρου τριμήνου) της σημερινής «Real News». Όπως είναι φυσικό λοιπόν, όλοι οι μαδουραίοι έχουν λυσσάξει από το κακό τους στο τουίτερ και αναρωτιούνται: «Μα καλά, πότε πρόλαβε να εξεταστεί προφορικά, και μετά να γράψει και τεστ και πρόχειρο διαγώνισμα, ο ολόφρεσκος αντικαταστάτης του Στέλιου Πέτσα, ώστε να πάρει, ακόμα καλά καλά δεν ανέλαβε, άριστα; Πότε;».

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Τι λέτε, ρε μαδουραίοι, τι λέτε; Πολύ καλά έκανε ο Νίκος και έβαλε άριστα και στον Ταραντίλη. Τι θέτε, ρε άπλυτες κατσαρίδες; Ο Νίκος είναι επιεικής. Ο Νίκος είναι από τους δασκάλους που σου έδιναν μία ακόμη ευκαιρία στο σχολείο. Είναι από αυτούς που, ακόμη και αν ήσουν ακραιφνής στούρνος, κουμπούρας ολκής, δεν σε άφηναν στην ίδια τάξη, αλλά σε έκριναν μετεξεταστέο, ώστε να πας να ξαναδώσεις.

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος βαθμολόγησε με άριστα (10) στην ειδική στήλη βαθμολογίας της «Real News» την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (φωτ.), και πάλι είχε συμβεί ένας σχετικός χαμός από τους μαδουραίους στο τουίτερ.

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

****

Να είμαστε όμως κι εμείς, οι φιλελεύθεροι, λίγο ειλικρινείς, βρε παιδιά.’Ήταν, τώρα, για να πάρει άριστα (10) η Νίκη; Όχι φυσικά. Ο Νίκος όμως της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, και έτσι στο επόμενο τρίμηνο ασφαλώς θα διορθωθεί. Είναι σίγουρο.

Ουπς. Ορίστε. Η Νίκη διορθώθηκε ήδη. Διορθώθηκε. Έγραψε άριστα στο νέο πρόχειρο διαγώνισμα: ανοίγει πανηγυρικά τα σχολεία διότι τα σπίτια, λέει, γέμισαν ιό και με αυτήν τη σωτήρια απόφαση θα σωθούν τα παιδιά.

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Βέβαια η φονική αυτή ατάκα (που έπιασε αμέσως άριστα από το Σατιρικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων) δεν ήταν της ίδιας της Νίκης, αλλά της στενά συνδεδεμένης με την υπουργό Παιδείας παιδιάτρου και λοιμωξιολόγου Βάνας Παπαευαγγέλου, ωστόσο ήταν τόσο δυνατή, ώστε το δεκάρι δικαιωματικά ανήκει σε όλο το υπουργείο Παιδείας (για να μην πούμε, σε όλη την κυβέρνηση). Μπράβο, Βάνα! Μπράβο, Νίκη!

****

Δεν είναι επικίνδυνο όμως, Νίκη, το να ανοίξεις αυτή την εποχή τα σχολεία;

*****

Α, ok. Τότε θα πάρουν τα παιδάκια τις κουβέρτες επ’ ώμου και όλα εντάξει. Ουπς! Για πλάκα το είπα… Δεν ήξερα…

Εδώ το link.

*****

Δίκιο έχει το Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, Νίκη μου. Ας πάρουν τα παιδιά καμιά κουβέρτα μαζί, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

*******

Διότι, αν δεν πάρουμε μαζί κουβέρτες, υπάρχει κίνδυνος.

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Αμ, ο Βασίλης ο Κικίλιας το άξιζε το 10; Όχι βέβαια. Ωστόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου σκέφτηκε στον έλεγχο να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία, και ο Βασίλης σιγά σιγά θα διορθωθεί. Να το. Διορθώθηκε κιόλας. Τώρα άρχισε να συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ο ίδιος στην αντιπολίτευση. Πολύ γενναιόψυχο να κάνεις τόσο αυστηρή κριτική στον εαυτό σου. Μπράβο, Βασίλη! Άριστα, 10! Εύγε!

******

Μακάρι, το λοιπόν, να είχαμε και άλλους τέτοιους επιεικείς και μακρόθυμους δασκάλους σαν τον Νίκο τον Χατζηνικολάου, τον οποίο οι άχρηστοι και άπλυτοι μαδουραίοι αποκαλούν πλέον στο τουίτερ «Νίκο Χαρτζηλικολάου» (πρόκειται για σιχάματα, μη δίνετε σημασία…).

Τους είδαμε όμως και τους αυστηρούς καθηγητές, με τους οποίους «ηδονίζονται» οι μαδουραίοι. Τους είδαμε και τους αυστηρούς. Ο μαθητής χρειάζεται επιείκεια, χρειάζεται ο δάσκαλος να εγκύψει πάνω από τα προβλήματά του με στοργή και φροντίδα. Διότι το παιδί (και ο υπουργός) τώρα πλάθονται. Τώρα πλάθονται. Είναι ευαίσθητη η ηλικία, ως εκ τούτου ο παιδαγωγός οφείλει να εξαντλεί όλα τα αποθέματα επιείκειας, ηπιότητας και ανεκτικότητας.

Μ’ αυτή λοιπόν τη λογική έβαλε άριστα και στον φρεσκότατο αντικαταστάτη του Στέλιου του Πέτσα Χρήστο Ταραντίλη ο Νίκος, παρ’ όλο που ο σωσίας του Άγγελου Μπράτη όχι μόνο πρόχειρο διαγώνισμα δεν έχει προλάβει να γράψει ακόμη, αλλά ούτε καν τεστ. Μόνο μια-δυο προφορικές εξετάσεις έχει, ας πούμε, δώσει. Δεν έχει σημασία όμως. Καλό είναι ο δάσκαλος να είναι μακρόθυμος και ανεκτικός.

*****

Το ζήτημα ωστόσο βρίσκεται αλλού: ότι με τόσο γενναίες βαθμολογίες που βάζει στον έλεγχο ο Νίκος, στο τέλος θα γίνει περιζήτητος ως βαθμολογητής-κριτής και σε άλλα σχολεία!

Λόγου χάριν, σ’ αυτό εδώ.

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Ή και σ’ αυτό.

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Ο Χατζηνικολάου βαθμολογεί με 10

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Να έχετε ένα καλό βραδάκι και να είστε επιεικείς – και όχι υπερσυντηρητικοί και αυστηροί.

*****

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα