Κυριάκος: Έκανε ένα εκπληκτικό διάγγελμα στον ΑΝΤ1 με εκτυπωτή τον Ν. Χατζηνικολάου

από Αύγουστος Μπλανκί
Θεωρώντας ότι, μετά τα 13 κατά σειράν διαγγέλματά του, ένα ακόμη (μοναχικό) πρωθυπουργικό διάγγελμα θα αποτελούσε κάτι το εντελώς τετριμμένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε με αυτόν τον ριζοσπαστικά καινοτόμο τρόπο (=διάγγελμα με ερωτήσεις) όχι μόνο να πρωτοτυπήσει, αλλά και να κλέψει την παράσταση.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Ένα από τα καλύτερα διαγγέλματα της καριέρας του ως σατιρικού καλλιτέχνη και δημιουργού έδωσε χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτυγχάνοντας να εκμηδενίσει (κυριολεκτικά να ισοπεδώσει) σε τηλεθέαση ακόμη και τους παλιούς συναδέλφους του, τους «Ράδιο Αρβύλα», το χιούμορ των οποίων, λυπάμαι που το λέω, αλλά έχει παραμείνει δυστυχώς σε επίπεδο μέτριων μαθητικών αστείων μονοήμερης εκδρομής στον Πλαταμώνα. (Τον θυμάστε τον Πλαταμώνα;)

Ωστόσο, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της Πλέμπας, οι «Ράδιο Αρβύλες», παρ’ όλο που τους συνέτριψε ακόμη και ο Κυριάκος σε τηλεθέαση, δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω: θα αγοράσουν για έμπνευση και νέες συλλογές (ανέκδοτων) ανεκδότων, θα τις τηλεοπτικοποιήσουν, και αυτή τη φορά θα κάνουν θραύση.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Κατά τα άλλα, το διάγγελμα Κυριάκου ήταν κατά γενική ομολογία αρκούντως απολαυστικό, ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου, ως εκτυπωτής, ήταν, ως είθισται, υπέρ το δέον διακριτικός και υπεύθυνος.

Εκτύπωνε σεμνά και αθόρυβα όλα τα διαγράμματα του Πρωθυπουργού, δίχως να ενοχλεί, και φρόντιζε να μην υποβάλλει δύσκολες ερωτήσεις στον Κυριάκο, όπως λόγου χάριν «άνηθο στα ντολμαδάκια έβαζε η μητέρα σας;», διότι και ο Πρωθυπουργός άνθρωπος είναι, δεν μπορεί να ξέρει απέξω όλες τις συνταγές, δυσκολεύεται.

Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκος, από προχθές κιόλας, έδειχνε σημάδια ότι είχε υπερβολικό άγχος για το αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ως εκτυπωτής απέναντι στο νέο αυτό είδος πρωθυπουργικού διαγγέλματος, μιας και στο απέναντι κανάλι βρισκόταν -όπως είπαμε- και η πολλά υποσχόμενη εκπομπή των «Ράδιο Αρβυλών», με αποτέλεσμα ο διάσημος εκδότης, δημοσιογράφος και ιστορικός πίστας να καταληφθεί από ένα είδος νευρικότητας. Δεν πειράζει όμως, ανθρώπινο είναι. Όλοι οι ταλαντούχοι έχουν άγχος. Ακόμη και οι εκτυπωτές.

*****

Ωστόσο ήταν λίγο άδικη αυτή η επίθεση στον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος, σημειωτέον, δεν πήρε καν μυρωδιά τι συνέβη. Ο Νάσος όχι μόνο δεν διατηρεί στρατό από τρολλάκια, αλλά δεν έχει ούτε καν λογαριασμό στο τουίτερ. Ένα φέισμπουκ έχει ο άνθρωπος, για να καυλαντίζει (για ίνστα δεν γνωρίζουμε), και αυτό με το ζόρι, ως εκ τούτου η επίθεση του Νίκου πήγε άπατη.

Κάποιος ωστόσο του το σφύριξε, έτσι ο Νάσος αναγκάστηκε να βγει για λίγο από τη φεϊσμπουκική μακαριότητά του και να απαντήσει στον Νίκο με ένα ποστ στο… facebook. Οι θαυμάστριές του, ως επί το πλείστον ηλικιωμένες ΣΥΡΙΖΑίες, του έκαναν αμέσως λάικ και έτσι τέλος καλό όλα καλά. Πάλι καλά, να λέμε, που δεν απάντησε με φωτό στο ίνστα.

(Νάσο, hello. Μήπως να έφτιαχνες και κανέναν λογαριασμό στο τουίτερ; Μήπως;)

Εν πάση περιπτώσει, ο Νάσος μπορεί να μην αντέδρασε καν, ωστόσο ο διάσημος ιστορικός πίστας και προσωπικός εκτυπωτής Κυριάκου, ο Νίκος, είχε, όπως είπαμε, προχθές από το άγχος πολλά νεύρα και δυστυχώς άρχισε να τσακώνεται στο τουίτερ με διάφορους άθλιους μαδουραίους.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Και αυτό το τουίτ του ήταν από τα πολύ πολύ απαλά, τα βελούδινα. Ο Νίκος το προχώρησε πολύ περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις, τόσο που σε κάποια φάση μερικοί νόμιζαν ότι τη διαχείριση του λογαριασμού του την ανέλαβε προσωρινά ο μικρός του γιος και σε λίγο ίσως να ανέβαιναν σε ανάρτηση και γραβάτες με ανδρικά μόρια. Αλλά, μπα, ο ίδιος ο Νίκος ήταν, που είχε απολέσει ελέω άγχους την ψυχραιμία του και, παρ’ όλο που τον έχουμε συνηθίσει ως υπέρ το δέον σοβαρό, σώφρονα και μετρημένο, έβγαλε αυτήν τη φορά έναν εαυτό κάπως πιο ανθρώπινο.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Τέλος πάντων, ανθρώπινο είναι και αυτό, όμως το άγχος είναι κακός σύμβουλος. Πρέπει να πούμε πάντως ότι όλα πήγαν πάρα πολύ καλά στο σατιρικό διάγγελμα Κυριάκου, ο δε Νίκος ως εκτυπωτής έδωσε ρέστα, και έτσι δεν χρειαζόταν κανένα άγχος. Κανένα άγχος.

Ας πάμε όμως σ’ αυτό καθαυτό το διάγγελμα Κυριάκου, ο οποίος έκλεψε για άλλη μία φορά τις εντυπώσεις και κατάφερε να ισοπεδώσει σε τηλεθέαση ακόμη και τους «Ράδιο Αρβύλες», που είναι χρόνια στον χώρο της σάτιρας.

Η πιο φονική (με την καλή έννοια) ατάκα Κυριάκου, σύμφωνα με όλες τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, ήταν ετούτη εδώ. Η ατάκα αυτή θα μείνει ιστορική, ταράσσοντας για πολύ καιρό τα λιμνάζοντα ύδατα της εγχώριας κεντρικής πολιτικής σκηνής. (Σημείωσις: Ο Νίκος δεν φαίνεται στο πλάνο, διότι εκτυπώνει.)

*****

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η κυρίαρχη δύναμη στο Κέντρο» είπε ο Κυριάκος και αυτό είναι απόλυτα σωστό.

Προκάλεσε βέβαια κάποιες αντιδράσεις, αλλά σε γενικές γραμμές, έτσι είναι. Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή τη Νέα Δημοκρατία, ομολογουμένως αυτό είναι η στροφή προς το Κέντρο.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Ας πάμε όμως και σε μια άλλη φονική ατάκα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. (Σημ.: Ξανά ο Νίκος δεν φαίνεται στο πλάνο. Εκτυπώνει.)

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Μάλιστα. «Ουδέποτε η Επιτροπή μάς εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Κυριάκος, ο Νίκος το εκτύπωσε για να υπάρχει και γραπτώς (τα γραπτά μένουν) και δι’ αυτού του τρόπου, όπως λένε έγκριτοι αναλυτές, ο Πρωθυπουργός άδειασε τον -όχι και τόσο επαρκώς ενημερωμένο τότε- Άδωνη Γεωργιάδη, που, όπως ασφαλώς θα θυμάστε, είχε πει το παρακάτω:

*****

Βέβαια το διόρθωσε μετά ο άνθρωπος. Το διόρθωσε.

Στην αρχή το διόρθωσε έτσι εδώ (στο περίπου).

Και μετά έτσι εδώ (στο όχι και τόσο περίπου).

****

Όπως και να έχει πάντως, ο Πρωθυπουργός το ξέκοψε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία απολύτως εισήγηση από την Επιτροπή του Σωτήρη (Του) να κλείσει τη Θεσσαλονίκη, ως εκ τούτου ο Σωτήρης Τσιόδρας εμμέσως πλην σαφώς ομολογείται ότι είναι ένας άχρηστος και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως. Τι; Όχι;

Α, όλα κι όλα, έτσι είναι, συμφιλελεύθεροι. Κι εμένα με συγκινεί ο Σωτήρης, τον έχω μες στην καρδιά μου, ειδικά όταν είχε κλάψει για τα αεροπλάνα που κάθονται, αλλά, αν δεν κάνει για αυτή τη δουλειά, να αντικατασταθεί. Δεν είναι δυνατόν να εκθέτει την κυβέρνηση.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

Πάλι μεγάλη παρένθεση κάναμε όμως (ώρες ώρες, γινόμαστε παρενθεσιολάγνοι), γι’ αυτό ας ξαναγυρίσουμε στο εκπληκτικό διάγγελμα Κυριάκου με εκτυπωτή τον Νίκο.

Είπε και αυτό εδώ ο Πρωθυπουργός, το οποίο προκάλεσε αμέσως αίσθηση.

*****

Και αναρωτιόμαστε: Καλά, με 8.000 πολίτες που θα εμβολιάζονται ημερησίως, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πότε θα προλάβουν σε 2,5 μήνες να εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια; Λίγο δύσκολο δεν είναι; Τέλος πάντων, ας μην προτρέχουμε. Κάτι θα κάνει ο Κυριάκος τελευταία στιγμή, κάτι θα εκτυπώσει και ο Νίκος, και πάλι θα κλέψουν μαζί την παράσταση – δεν ανησυχώ.

Πάμε όμως τώρα και σε μια άλλη φονική ατάκα Κυριάκου, την οποία φυσικά αμέσως εκτύπωσε ο Νίκος, και βγήκε πολύ καθαρή αυτή τη φορά, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να την επιδεικνύει με καμάρι στον φακό ο Κυριάκος.

****

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων». Πολύ σωστό.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

*****

Για τα νοσοκομεία, κάναμε ό,τι μπορέσαμε, και τέλος. Αυτό ήταν. Δεν έχει άλλο. Για την ενίσχυση όμως των καναλιών μπορούμε περισσότερα. Μπορούμε πολύ περισσότερα. Δεν έχουμε δώσει ακόμη τον καλύτερο εαυτό μας στα κανάλια. Όλα για την ενημέρωση. Για τη σωστή ενημέρωση.

Παράλληλα, ο Κυριάκος απέκλεισε ολοσχερώς το ενδεχόμενο να προκηρύξει εκλογές μες στο 2021. Δεν θα γίνουν, λέει, εκλογές μες στο 2021, οπότε το εκτυπώνουμε κι αυτό μες στον νου μας, να το ‘χουμε. Μπορεί με εντολή Μητσοτάκη αργότερα να αναιρεθεί. Άνθρωποι είμαστε.

Αυτά, Πλεμπαίοι μου, ήταν τα κυριότερα σημεία του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Α, και άλλη μια φονική ατάκα είπε ο Κυριάκος στο διάγγελμα, ότι «η Εκκλησία συμμορφώθηκε απόλυτα με τα μέτρα». Σαφέστατα. Έτσι ακριβώς έγινε. Όλοι το είδαμε ότι πειθάρχησε απολύτως στα μέτρα η Εκκλησία. Όλοι.

*****

Πριν κλείσουμε το σημερινό μας σημείωμα αξίζει να επισημανθεί ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου ως εκτυπωτής είχε χθες να εκτυπώσει και άλλη μια offset συνέντευξη, αυτή τη φορά με τον Βασίλη Κικίλια (του πρωθυπουργού δεν ήταν λάιβ, ήταν πλέι μπακ/κονσέρβα, προκειμένου να σβηστούν τυχόν ατυχείς εκτυπώσεις ή θολά διαγράμματα). Και περιττό νομίζω να πούμε ότι και αυτή η εκτύπωση ήταν αντάξια του κύρους του ως εκτυπωτού.

Από την άλλη, αυτή τη φορά ο Βασίλης ο Κικίλιας στη λάιβ συνέντευξη-εκτύπωση μάς έδειξε έναν εαυτό πολύ πιο ανθρώπινο, και ας λένε οι μαδουραίοι για «ΚροκοΚικίλια Δάκρυα».

Μπράβο, Βασίλη. Ήταν το συγκινητικότερο δάκρυ, μετά από αυτό του Κ. Μπογδάνου όταν κινδυνεύσαμε να βρεθούμε εκτός της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας αλλά τελευταία στιγμή σωθήκαμε, και βεβαίως ύστερα από αυτό του Σωτήρη Τσιόδρα για τους ηλικιωμένους (για τον 31χρονο ξυλουργό εκ Θεσσαλονίκης που πέθανε τότε, αν θυμάστε, εκτός ΜΕΘ μες στο σπίτι του, δεν εδέησε να χύσει ο Σωτήρης κάποιο δάκρυ, διότι, ως γνωστόν, όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανονισμούς). Μπράβο, Βασίλη! Άριστα, 10!

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

*****

Ήταν μάλιστα τόσο συγκινητικό το δάκρυ του Βασίλη, τόσο βαθύ, ώστε δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει οσονούπω και σε λογοτεχνικό πόνημα.

******

Τέλος, Πληβείοι μου, να πούμε ότι θα ξέρετε βέβαια πως ο Νίκος Χατζηνικολάου ως εκτυπωτής συνηθίζει να βαθμολογεί πότε πότε και τους κυβερνητικούς (και μάλιστα, όπως σας είχαμε γράψει και στο προηγούμενό μας σημείωμα, είναι επιεικής και μακρόθυμος ως βαθμολογητής). Αυτή τη φορά ωστόσο έγινε το ανάποδο: βαθμολόγησε ο Κυριάκος τον Νίκο – ως εκτυπωτή.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

****

Διότι ο Κυριάκος, ως γνωστόν, δεν βαθμολογείται από κανέναν (ουδείς είναι άξιος να τον βαθμολογήσει). Ο Κυριάκος παίρνει πάντα άριστα.

Διάγγελμα Μητσοτάκη με εκτυπωτή τον Χατζηνικολάου

*****

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα