Κυριάκος Μητσοτάκης: Ετοιμάζεται να ανοίξει (και) τα χιονοδρομικά!

από Αύγουστος Μπλανκί
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χθες στο Χειμερινό Ανάκτορο των Βερσαλιών του Φαλήρου ότι «μας απασχολεί ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέψει στα χιονοδρομικά μας κέντρα να μη χάσουν εντελώς τη φετινή χρονιά τους».

Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά

Ευχάριστα λοιπόν τα νέα. Πολύ ευχάριστα. Επιτέλους ανοίγουν τα χιονοδρομικά μας κέντρα!

Εμ, καιρός ήταν να ανοίξουν οι πίστες σκι και τα σαλέ μας, διότι συνεχώς Πάρνηθα για ποδηλατάδα και μοτοκροσάδα, βαρεθήκαμε, Πλεμπαίοι μου. Ας κάνουμε και κανένα σκι, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, καίει λιπίδια, θερμίδες και τριγλυκερίδια. Καίει τσιγάρα, αλκοόλ και διατηρεί τον οργανισμό φρέσκο και ρωμαλέο.

‘Είδατε κορμί ο Κυριάκος; Έβγαλε λίγο στήθος προχθές στον εμβολιασμό και αναστέναξε το τουίτερ. Θα τα είδατε, φαντάζομαι.

Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά - Ρώγα Μητσοτάκη
Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά - Ρώγα Μητσοτάκη

Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά

Πώς νομίζετε το διατηρεί τέτοιο κορμί, και κυρίως τέτοια επιδερμίδα, ο Έλβις-Κένεντι; Πώς; Μόνο με ποδηλατάδα; Ε, όχι. Χρειάζεται και το σκι, Πλεμπαίοι μου. Είναι στις πρώτες προτεραιότητες το σκι.

Ποδηλατάδα, κολύμπι και σκι. Αυτά πρέπει να κάνουμε όλοι για να διατηρούμεθα σφριγηλοί – βοηθάει και η πείνα βέβαια κάπως, τώρα με τα lockdown, οπότε ας δούμε και τη θετική όψη της πανδημίας.

Ας πάμε όμως στα μαδουραίικα ρεπορτάζ, να δούμε τι λένε, πάλι, αυτοί οι άπλυτοι.

Ανοιχτό λοιπόν, λένε οι μαδουραίοι, είναι πλέον το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα και να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που το άνοιγμα της αγοράς με τις επιτρεπόμενες δίωρες μετακινήσεις δημιουργεί ανησυχία για την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, όπως επισήμανε η αναπτυξιακή υπουργάρα μας, το σύστημα Υγείας μπορεί να αντέξει μια «λελογισμένη» αύξηση των κρουσμάτων. Μπορεί να αντέξει! Αρκεί να είναι «λελογισμένη».

Πολύ σωστά τα λέει ο υπουργός. Πολύ σωστά. Αφού οι νεκροί έχουν πάει μόνο 30 τη μέρα (και μόνο 5.500 συνολικά, σιγά το νούμερο), μας παίρνει να τα ανοίξουμε τώρα όλα, μέχρι να ξαναπάνε 100 τη μέρα οι νεκροί, και μετά τα ξανακλείνουμε πάλι όλα απότομα. Διότι αν αυξηθούν οι νεκροί, τότε είναι σίγουρο, φως φανάρι, ότι οι πολίτες δεν τηρούν πιστά το δόγμα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Είναι σαφές, που λέει και ο Γιώργος ο Αυτιάς.

Ο οποίος Γιώργος Αυτιάς πολύ σωστά τα είπε χθες το πρωί στην εκπομπή του: Δεν θα αφήσουμε την οικονομία να πεθάνει, επειδή αυτό θέλουν μερικοί αραχτοί και ωραίοι μεγαλογιατροί φακελάκηδες. Πες τα, Γιώργο. Πες τα.

Δεν θα μας πάρουν στον λαιμό τους οι αραχτοί ΜΕΘομεγαλογιατροί, οι χασάπηδες. (Όποιος μπαίνει στην ΜΕΘ πεθαίνει, τα έχει πει ο Γεραπετρίτης, δεν τα λέω εγώ. Άχρηστοι εντελώς οι ΜΕΘογιατροί. Δεν χρειάζονται.)

Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά

Και αν μάλιστα δεν πιάσουν τα νέα αυτά μέτρα, αν δεν αποδώσουν, έχουμε και καβάντζα: το… διαβατήριο εμβολιασμού.

Τι είναι αυτό; Ότι όποιος εμβολιάζεται θα παίρνει διαβατήριο και θα κυκλοφορεί όπου θέλει, ούτε μάσκες ούτε SMS, τίποτα. Κλωτσάει βέβαια λίγο η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή της Επιτροπή (κρυφοκομμουνιστική είν’ αυτή η Επιτροπή…) και τονίζουν ρητά και κατηγορηματικά στον Κυριάκο ότι ουδείς ιατρός και ουδεμία ιατρική ομάδα ή επίσημος φορέας μπορεί να εγγυηθεί ότι όποιος εμβολιάζεται δεν(!) θα μεταδίδει τον ιό, αλλά θα καταφέρουμε να το περάσουμε στο τέλος κι αυτό, Πλεμπαίοι μου. Θα το δείτε. Με εντολή Μητσοτάκη θα τα καταφέρουμε.

Ακόμα κι αν διαφωνεί η ΕΕ, η μεγάλη μας Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Ακόμη και αν διαφωνεί. Διότι κινδυνεύει η πατρίς, κινδυνεύουν τα ξενοδοχεία μας – το ίδιο είναι.

Και εξάλλου, δεν κατάλαβα. Τι θα πει «ευρωπαϊκή οικογένεια»; Προέχει η Πατρίς, προέχει το να ανοίξουν τα ξενοδοχεία μας, ο τουρισμός μας, η «βιομηχανία» μας. Ας περιμένουν οι Ευρωπαίοι. Ας περιμένουν. Και ας κολλήσουν ιό και μερικοί ημεδαποί, σιγά, τι έγινε. Σώστε το καλοκαίρι. ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά

Κατά τα άλλα, για να ξαναπάμε στο μαδουρέικο το ρεπορτάζ, οι άπλυτοι λένε στις βρωμερές τους φυλλάδες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα θέλει, λέει, όλα ανοιχτά και όποιος αντέξει. Και βάζουν και κάτι ρυπαρούς τίτλους όπως: Πιέσεις υπουργών για να ξαναλειτουργήσουν σύντομα τα χιονοδρομικά κέντρα ● Το Μαξίμου ετοιμάζεται να μετακυλίσει τις ευθύνες στους πολίτες αν σημειωθεί νέα έξαρση κρουσμάτων ● Επιμένει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο Μητσοτάκης.

Ντροπή, ρε αρουραίοι. Ντροπή, ρε κατσαρίδες. Αν δεν ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, θα πέσει πείνα, δεν ντρέπεστε λίγο να γράφετε τέτοια πράγματα;

Και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτ…, ε, σόρι, και το διαβατήριο εμβολιασμού χρειάζεται. Πώς αλλιώς θα ανοίξουμε εντελώς ελεύθερα τον τουρισμό, ρε μαδουραίοι; Πώς αλλιώς; Θα πεινάσουμε.

Αφήστε λοιπόν τις γκρίνιες και όλοι την άλλη εβδομάδα Αράχωβα. Μαζί με τον Κυριάκο. Με εντολή Μητσοτάκη.

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ. ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ.

Σκιερ ο Κυριάκος: Ανοίγει τα χιονοδρομικά

*****

UPDATE. Με εντολή Μητσοτάκη, ο Κυριάκος δεν θα ανοίξει τελικά τα χιονοδρομικά (και την εστίαση). Κρίμα. Μεγάλο κρίμα. Διότι αφενός μεν οι χιονοδρομικές επιχειρήσεις θα χάσουν τη χρονιά και θα πεινάσουν (μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είναι κι αυτοί), αφετέρου, δε, θα σκυλοβαρεθούμε συνέχεια Πάρνηθα και ποδηλατάδα, Πλεμπαίοι μου. Δυστυχώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Δεν έχει σκι φέτος… 🙁

Και όλα αυτά, για να είναι οι μεγαλογιατροί αραχτοί και ωραίοι…

******

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα