Σχέδιο Χρυσοχοΐδη: «Εκτός διαδηλώσεων οι δημοσιογράφοι, για να είναι ασφαλείς»!

από Αύγουστος Μπλανκί
Με το νέο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι θα βρίσκονται κάπως μακρύτερα από τις πορείες και τις διαδηλώσεις, για «τη δική τους ασφάλεια».

Ευχάριστα τα νέα. Πολύ ευχάριστα. Από κάποια απόσταση πλέον θα παρακολουθούν οι μαδουραίοι δημοσιογράφοι και κρυφοκομμουνιστές ρεπόρτερς (σημ.: κάτι μαλλιάδες, κάτι άπλυτοι, τους έχετε δει, φαντάζομαι. Αν όχι, δείτε αυτόν τον Λιόλιο, και βγάλτε συμπέρασμα…), για να σταματήσουν να θολώνουν την καλή εικόνα της κυβέρνησης με τις γνωστές κοπτορραπτικές στις οποίες επιδίδονται τώρα τελευταία.

Τι είδους κοπτορραπτικές; Μα τι ρωτάτε; Όλος ο κόσμος τα ξέρει. Τυχαίο παράδειγμα, μαζεύονται όλοι μαζί οι μαδουραίοι διαδηλωτές και δέρνουν έναν άνδρα των ΜΑΤ ή έναν ειδικό φρουρό του ΑΣΕΠ, και μόλις ο ένστολος τολμήσει να απαντήσει με μια σφαλιάρα στις προκλήσεις, τότε μόνο σπεύδουν να τον φωτογραφίσουν, οι αλήτες.’

Ορίστε, μια χαρά τα λέει εδώ ο δικός μας ο Νίκος ο Σωτηρόπουλος – και ειρωνεύεται ο γνωστός εαμοκομμουνιστής γιατρός (σκατόφατσα) των τηλεοπτικών καναλιών της Νέας Τάξης. Οι διαδηλωτές κρατάνε ρόπαλα και κράνη, αλλά δεν φαίνονται καθαρά, θέλει προσοχή για να τα δεις. Ο Νίκος μας έχει μάτι αετίσιο – και τα είδε.

Αυτά όμως πάνε πια. Ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης βάζει τέλος στις κοπτορραπτικές των άπλυτων και μαλλιάδων φωτορεπόρτερ και, για την ασφάλειά τους, τη δική τους ασφάλεια, τους απομακρύνει εντελώς από το πεδίο των διαδηλώσεων.

Τι; Πώς είπατε; Πώς θα εξασφαλιστούν από τούδε και στο εξής φωτογραφικά πλάνα από τις διαδηλώσεις και τις πορείες εφόσον οι ρεπόρτερ θα είναι μακριά; Άκουσα καλά;

Μα φυσικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο, ως γνωστόν, είναι έγκυρο, έγκριτο και αποτελεί εγγύηση στην ποιότητα, ειδικά από τη στιγμή που το ανέλαβε με εντολή Μητσοτάκη ο ίδιος ο Κυριάκος. Τα παραδείγματα άπειρα, αλλά ας περιοριστούμε σε ένα από αυτά. Δεν έχει σημασία που μπερδεύτηκε ο συντάκτης και έβαλε λάθος χάσταγκ. Την ουσία να βλέπουμε. Την ουσία.

Για να δούμε όμως τι λέει και ο εχθρός, δηλαδή οι μαδουραίοι δημοσιογράφοι, στα ρυπαρά τους σάιτς. Πάντοτε πρέπει να κατασκοπεύουμε τον εχθρό, Πλεμπαίοι μου. Πάντοτε.

Την… οριοθέτηση των δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις (για την «ασφάλειά» τους σε περίπτωση επεισοδίων και για την «ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων») θα συμπεριλαμβάνει, λένε οι μαδουραίοι, το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημόσιων Συναθροίσεων που παρουσίασε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, συνεχίζουν, οι δημοσιογράφοι θα «οριοθετούνται» σε χώρο επιλογής της αστυνομίας και μέσω ενός αξιωματικού (που θα έχει τον ρόλο «συνδέσμου») θα ενημερώνονται για τις εξελίξεις μέχρι να λήξει η διαδήλωση. 

Ναι, τι δεν καταλαβαίνετε, ρε κατσαρίδες; Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, αυτά που παίρνατε πλάνο από όπου θέλατε και χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν. Τώρα τις ειδήσεις θα σας τις δίνει ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ – και αν σας αρέσει. (Κανονικά θα πρέπει να σας ρίχνει και καμιά «ψιλή».)

Όπως, λόγου χάριν, είχε γίνει εδώ, όπου ένας άνδρας της ομάδας ΔΕΛΤΑ, άπειρος, νεοσύλλεκτος, φρεσκοδιορισμένος τότε με το νέο ΑΣΕΠ Κυριάκου, είχε πετάξει κατά λάθος μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης (άντε, δύο) μέσα σε μια πολυκατοικία, και έγινε ξαφνικά «μέγα θέμα» εκ του μηδενός. Σιγά το θέμα. Σιγά το θέμα! Έτσι και αλλιώς των Εξαρχείων ήταν η πολυκατοικία, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι ποιοι έμεναν εκεί μέσα.

Με το νέο νομοσχέδιο, πάνε αυτά. Δεν θα υπάρχουν καν. Δεν θα τα βλέπετε. Διότι δεν είναι δυνατόν την απειρία ενός νεοσύλλεκτου αστυνομικού να την πληρώνει όλο το Σώμα. Δεν είναι δυνατόν.

Ας ξαναπάμε όμως στα σάιτς του εχθρού και ας δούμε τι άλλο λένε.

Στο σχέδιο ασφάλειας της συνάθροισης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων, για αυτόν το λόγο, ανάλογα και με την εκάστοτε κατάσταση, μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό. Η Αστυνομία θα οριοθετήσει έναν συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση.

Ναι, Τι δεν καταλαβαίνεις; Όποιος βρίσκεται εκτός αυτού του «συγκεκριμένου χώρου» θα δέρνεται – και φυσικά δεν θα φωτογραφίζεται κιόλας. Αυτό δα έλειπε.

Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει ένας οριοθετημένος χώρος ώστε να ξέρει και ο ανύποπτος άνδρας των ΜΑΤ τι ακριβώς θα δείρει. Άνθρωπος είναι και αυτός και μέχρι τώρα μπερδευόταν.

Μέχρι τώρα πολλοί αναρχικοί τη γλίτωναν κρυβόμενοι πίσω από φωτορεπόρτερς, κάνοντας δήθεν ότι πάνε να μπουν μες στα σπίτια τους, ότι δήθεν πετάνε το βράδυ τα σκουπίδια, ότι δήθεν πίνουν καφέ με τα μικρά παιδιά τους σε καφετέρια στο Γαλάτσι, ότι δήθεν μένουν δίπλα από καταλήψεις τυχαία και δεν έχουν σχέση, και άλλα τέτοια φτηνά κολπάκια και τεχνάσματα. (Πολυμήχανοι οι μαδουραίοι.)

Πάνε αυτά όμως. Τέλος η ασυδοσία. Όλοι θα δέρνονται. Όλοι θα δέρνονται εξίσου και δίκαια. (Και οι φωτογράφοι επίσης – όταν θα απομακρύνονται από τον οριοθετημένο χώρο. Αμ πώς.) Να, δείτε εδώ τη φιλελεύθερη πυραμίδα – με σεβασμό στον άνθρωπο και στον δημοκρατικό διαδηλωτή.

Και συνεχίζουν οι μαδουραίοι: Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Γαλλία συγκλονίστηκε από μεγάλες διαδηλώσεις εξαιτίας της απαγόρευσης από την κυβέρνηση Μακρόν της οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης αστυνομικής βίας στις διαδηλώσεις, μέτρο που τελικά δεν κατάφερε να περάσει (τουλάχιστον καθ’ ολοκληρίαν).

Ναι, τι δεν καταλαβαίνεις; Εκεί, στη Φραγκία δυστυχώς δεν πέρασε το ανάλογο νομοσχέδιο του φιλέλληνα Μακρόν, διότι οι Γάλλοι είναι λίγο μουρλοί, λίγο παραπάνω φιλελεύθεροι από ό,τι πρέπει. Έχουν μια παράξενη κρυφοκομμουνιστική παράδοση, κάτι Ροβεσπιέρους, κάτι Σαιν Ζύστηδες, κάτι Μαράδες, κάτι Δαντώνους, κάτι τέτοιους περίεργους, που αποκεφάλιζαν… παπάδες και… βασίλισσες (ήμαρτον, Θεέ μου).

Εδώ όμως είναι Ορθόδοξος Χριστιανική Ελλάς. Εδώ δεν είμαστε κουτόφραγκοι. Εδώ την Εκκλησία και τους πρώην βασιλιάδες τούς σεβόμαστε (τους έχουμε πρώτο τραπέζι πίστα κάθε μεσημέρι στα καλλιτεχνικά μας ρεπορτάζ). Ας λένε λοιπόν οι μαδουραίοι ότι «το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη είναι φτηνή απομίμηση του νομοσχεδίου Μακρόν». Όχι, μαδουραίοι. Όχι. Το νομοσχέδιο είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Εδώ λοιπόν το σχέδιο Χρυσοχοϊδη θα περάσει κανονικά, και πιείτε από τώρα ξυδάκι για τα νεύρα σας, μαδουραίοι.

Χα. Πώς σας πετσόκοψε πάλι έτσι η υπουργάρα μας!

*****

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα