Ζ. Μακρή: Πρόστιμο, κούρεμα και… teddyboys όσοι μαθητές δεν γυρίζουν αμέσως σπίτι

από Αύγουστος Μπλανκί
Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα στους μαθητές που δεν επιστρέφουν αμέσως στο σπίτι μετά το σχολείο αλλά κάθονται στις πλατείες.

Ζέτα Μακρή: Πρόστιμα στους τεντιμπόιδες μαθητές

Χαράς ευαγγέλια για το έθνος! Επιστρέφει επιτέλους ο νόμος 4000 περί τεντιμποϊσμού και θα σφίξουν πολλοί μαδουραίικοι κ***!

Ζέτα Μακρή: Πρόστιμα στους τεντιμπόιδες μαθητές

****

Αναμφισβήτητα η Ζέτα Μακρή πρέπει να ανακηρυχτεί από σύσσωμο το έθνος ως πρόσωπο της ημέρας, καταδεικνύοντας ότι δεν μασάει να πιάσει το γουρουνοψάλιδο και να κουρέψει όλους τους αλήτες γαβριάδες που, αντί να πάνε μετά το σχόλασμα στο Mall για να ψωνίσουν τίποτε, ώστε να μην αναγκαστεί και ο επιχειρηματίας να πτωχεύσει ή να μεταφέρει τα καταστήματά του σε άλλη χώρα, περιφέρονται αργόσχολα στις πλατείες.

Αυτά πάνε. Τέλος. Μπράβο, Ζέτα. Εύγε. Είσαι ο νέος Ευάγγελος Καλατζής (με ξανθιά περούκα).

Να σημειώσουμε για όσους δεν ξέρουν ότι ο Ευ. Καλατζής, πρώην διοικητής Μακεδονίας-Θράκης του Εθνικού Κυβερνήτου Ιωάννου Μεταξά και μετέπειτα υπουργός Σωμάτων Ασφαλείας (Προ.Πο. δηλαδή) του προδικτατορικού Κωνσταντίνου Καραμανλή (ήταν της μόδας τότε να μπαίνει και κανένας χουντικός μες στην κυβέρνηση, όχι όπως τώρα), ήταν ο ιθύνων νους του νόμου περί τεντιμποϊσμού, ο οποίος είχε θεσπιστεί τον Σεπτέμβρη του 1958 και προκάλεσε αμέσως αίσθηση σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μέχρι και ταινία μάλιστα είχε γυριστεί, με τεράστια επιτυχία.

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες (συγκλονιστικές) λεπτομέρειες.

Ζέτα Μακρή: Πρόστιμα στους τεντιμπόιδες μαθητές

Εμείς πάντως, ως Πλέμπα, πρέπει να τονίσουμε για τους άπλυτους μαδουραίους ιστορικούς που λένε με ξιπασιά ότι ο Καλατζής (φωτ.) εφάρμοσε αυτό το μέτρο του κουρέματος με την ψιλή (για την ακρίβεια με το… γουρουνοψάλιδο) επειδή ζηλοφθονούσε διότι από πλευράς κώμης ήταν προς το γκαμπριολέ (κάπως σαν τον στρατηγό των στρατηγών Στέλιο Παττακό ένα πράγμα), ότι μπορεί το μέτρο να ήταν κάπως σκληρό, αλλά τότε η νεολαία είχε ένα σέβας.

****

Η νεολαία τότε είχε σέβας. Σήμερα η νεολαία μας είναι μια νεολαία χασικλίδικη, τατουατζίδικη, εθνομηδενιστική και αλητεύει στα πάρκα και στις πλατείες, αντί να πάει σε όποια Εκκλησία βρει μετά το σχολείο μπροστά της, να μπει μέσα, να φιλήσει το χέρι του ιερέως και να κοινωνήσει.

Δεν φτάνει που το υπουργείο Παιδείας μας έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε οι σχολικές τάξεις να έχουν το πολύ πολύ μέχρι 30 μαθητές, θέλουν και πλατείες τα τσογλανάκια… Ρίξε πρόστιμα, Κυριάκο.

Ζέτα Μακρή: Πρόστιμα στους τεντιμπόιδες μαθητές

*****

Ας δούμε όμως τι λένε και οι μαδουραίικες ιστοσελίδες.

Πρόστιμα για τους μαθητές οι οποίοι μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου δεν θα θα πηγαίνουν στα σπίτια τους, αλλά θα κάθονται στις πλατείες, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα στο Mega, γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Και συνεχίζει: Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο μαθητής για να επιστρέψει από το σχολείο στο σπίτι του, σημειώνοντας: «Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος».

*****

Και η μαδουραίικη εφημερίδα καταλήγει παραθέτοντας τον διάλογο μεταξύ του δημοσιογράφου και της υφυπουργού.

Δημοσιογράφος: Φεύγει το παιδί και πάει στο σχολείο έχοντας τη βεβαίωση μετακίνησης από το σχολείο του. Τελειώνει το μάθημα  και παραμένει με τη παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα επιβάλει το πρόστιμο; Θα υπάρχει πρόστιμο  στους μαθητές;

 Υφ. Παιδείας: Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλον τον πληθυσμό.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρχει το δίωρο μετά τη λήξη των μαθημάτων; Πόσο χρόνο θα έχει ο μαθητής για να επιστρέψει στο σπίτι του από τη χρονική στιγμή που τελειώνει το μάθημα;

Υφ. Παιδείας: Δεν ξέρω εάν είναι δίωρο. Δεν μπορώ να το πω αυτό. Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος.

Για το θέμα όμως παρενέβη με δηλώσεις και ο νεαρός κρυφοτεντιμπόις και γιεγιές εκπρόσωπος Τύπου της Φώφης (και ασφαλώς κρυφοκομμουνιστής) Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας εντελώς ανερυθρίαστα στο τουίτερ τα εξής.

«Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα; Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της Παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

Ζέτα Μακρή: Πρόστιμα στους τεντιμπόιδες μαθητές

Αν είναι δυνατόν! Αν είναι δυνατόν! Κύριε Χρηστίδη, θέλετε κι εσείς, όπως σας βλέπω, λίγο κούρεμα. Δεν είναι μαλλί αυτό εκπροσώπου Τύπου εθνικόφρονος κόμματος.

Πληθαίνουν πάντως οι φωνές μες στη Νέα Δημοκρατία που λένε ότι η Φώφη πρέπει να παύσει επιτέλους από εκπρόσωπο αυτόν τον λανθάνοντα ΣΥΡΙΖΑίο/τεντιμπόι και να επαναφέρει αμέσως ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Να ορίστε. Διαλέγω τυχαία μια μέση φωνή λογικής. Μια φωνή του Έθνους. Πολύ σωστά τα λέει. Έλεος πια με την «παιδική ψυχή». Τι θα πει «παιδική ψυχή»; Η ψυχή πρέπει να είναι μόνο ελληνική και εθνική. Το βρήκαμε τώρα. «Παιδική ψυχή»…

****

Ουπς. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, δεν μας τα λες καλά τελευταία. Δεν μας τα λες καθόλου καλά. Αυτά τα λένε οι κομμουνισταί. Μήπως είσαι κρυφοκομμουνιστής;

****

Θου, Κύριε! Κι εσύ, Άρη Πορτοσάλτε;;; Κι εσύ κρυφοκομμουνιστής;;; Έλεος.

Ζέτα Μακρή: Πρόστιμα στους τεντιμπόιδες μαθητές

Αυτά, Πλεμπαίοι μου, για την ώρα. Εμείς, ως Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα παρακολουθούμε το θέμα στενά, διότι μας ενδιαφέρει τα μάλα, που λένε, και όταν θα έχουμε νέα θα σας ενημερώνουμε με συνεχή update.

*****

#EKTAKTO. Μόλις το πήραν πίσω. Όπως διαβάζουμε στο «Έθνος» (εδώ), η υφυπουργός Ζέτα Μακρή ανακάλεσε τις δηλώσεις της για επιβολή προστίμων σε μαθητές που αργούν να γυρίσουν σπίτι μετά τη λήξη των μαθημάτων…

****


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα