ΕΚΤΑΚΤΟ. Νέος (σούπερ χλιδάτος) μεταλλαγμένος ιός μόλις μάς ήρθε απ’ το Ντουμπάι!

από Αύγουστος Μπλανκί
Τέσσερα κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: πρόκειται για μία γυναίκα που είχε ταξιδέψει στό Ντουμπάι και για τρεις ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Πέτρος Κωστόπουλος memes

Ευχάριστα τα νέα. Νέος, σπέσιαλ χλιδάτος μεταλλαγμένος κορωνοϊός ταξίδεψε από το λαμπερό Ντουμπάι με προορισμό τη ΒλαχοΨωροκώσταινα.

Πέτρος Κωστόπουλος memes

Πέτρος Κωστόπουλος memes

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν τα ρεπορτάζ, άμεση σχέση με επιβεβαιωμένο φορέα του κορωνοϊού που ήρθε πρόσφατα στην Κρήτη από το Ντουμπάϊ έχουν τα δύο από τα συνολικά εννιά κρούσματα του μεταλλαγμένου SARS-CoV-2 τα οποία καταγράφονται στο νησί. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που εισήχθη στην κλινική COVID-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου πριν από έξι μέρες.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, τονίζοντας ότι ευτυχώς και οι δύο νοσηλευόμενοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ωστόσο παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του νέου μεταλλαγμένου και σικάτου ιού τόσο στην κοινότητα όσο και στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. 

Όπως, δε, διευκρίνισε ο ίδιος, οι δύο ασθενείς κόλλησαν τον νέο σικάτο, σπέσιαλ αποβλαχευμένο κορωνοϊό από στενό συγγενικό τους πρόσωπο που ταξίδεψε πρόσφατα από το Ντουμπάι στην Κρήτη. 

Αυτά είναι.

Πέτρος Κωστόπουλος memes

Εμείς πάντως ως Πλέμπα καλό είναι να σημειώσουμε ότι κακώς γκρίνιαζαν τόσες μέρες οι μαδουραίοι για τα χλιδάτα πάρτι διασήμων. Κάποτε θα μεταλλασσόταν ο ιός, δεν ήταν δυνατόν να παραμένει για πολύ καιρό ο ίδιος. Εμείς λέμε «ναι» στην εξέλιξη. Λέμε «ναι» στην πρόοδο.

Ο ιός λοιπόν ξεβλάχεψε για τα καλά (και μάλιστα απότομα) και τώρα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι πιο λαμπερός και πιο μεταδοτικός.

Να τος.

****

Και, για να ξαναπάμε στο ρεπορτάζ, ήδη στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί συνολικά εννιά κρούσματα αυτής της επικίνδυνης αποβλαχευμένης αυτής μετάλλαξης, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Ηρακλείου.

Ένα κρούσμα (σε μια ηλικιωμένη γυναίκα) είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το Σάββατο ανακοινώθηκαν ακόμη οκτώ (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες), εκ των οποίων νοσηλεύονται οι δύο στο νοσοκομείο, και συγκεκριμένα το ζευγάρι των ηλικιωμένων στο ΠΑΓΝΗ. 

Παράλληλα, ακόμη τρία κρούσματα, από τα οκτώ του Ηρακλείου, εντάσσονται στον κύκλο μιας οικογένειας, ενώ άλλα τρία δεν φαίνεται να ανήκουν στον κύκλο άλλων μολύνσεων και συνεχίζεται η προσπάθεια να ιχνηλατηθούν.  

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι συνολικά 59 κρούσματα του νέου χλιδάτου μεταλλαγμένου κορωνοϊού εντοπίζονται μέχρι στιγμής στην Αττική και στο Ηράκλειο, ενώ τα 28 από αυτά χαρακτηρίζονται «ορφανά», χωρίς να έχουν επαφή με άλλα γνωστά κρούσματα.

Ορφανά ναι, βλαχαδερά ποτέ.

*****

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ πάντως, το πιο ανησυχητικό σε σχέση με την Κρήτη είναι το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα περισσότερα από δέκα δείγματα που έχουν ληφθεί από επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και εξετάζονται ως ύποπτα για τη νέα χλιδάτη και λαμπερά διάσημη επικίνδυνη μετάλλαξη στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Ο νέος, σικάτος αποβλαχευμένος ιός προχωρεί. Προχωρεί με γοργά βήματα. Ευχάριστα τα νέα, Πλεμπαίοι μου, για αυτό μην γκρινιάζετε. Εμείς λέμε «ναι» στην εξέλιξη, λέμε «ναι» στην πρόοδο.

Πέτρος Κωστόπουλος memes

Πέτρος Κωστόπουλος memes

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα