Κυβέρνηση: Στα γήπεδα της Football ο ιός… κολλάει – Σ’ αυτά της SuperLeague όχι!

από Αύγουστος Μπλανκί
Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει με αυτόν τον SARS-CoV-2. Πολύ ανάποδος ιός. Κολλάει στις διαμαρτυρίες, στις διαδηλώσεις, στα μαγαζάκια του λιανεμπορίου, στα γήπεδα των Πλεμπαίων της Football League – και γενικά στην Πλέμπα. Δεν κολλάει στο Ντουμπάι, στα αεροπλάνα, στα τρόλεϊ, στο μετρό και στα λεωφορεία όταν πας για δουλειά (μόνο τότε), στα σχολεία των 30 μαθητών ανά τάξη, στα υπερκαταστήματα/μεγαθήρια (Mall κλπ), στα μεγάλα σουπερμάρκετ, στις (πρόσφατες) κομματικές συγκεντρώσεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, στην Ερμού για ψώνια – και γενικά στους VIPs χώρους. Χιλιοειπωμένα πράγματα, θα μου πείτε, που καταντούν πια αφόρητες κοινοτοπίες. Και θα έχετε και δίκιο.

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Είναι γεγονός ότι ως Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουμε αρκετόν καιρό να ασχοληθούμε με ειδήσεις προερχόμενες από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Γράψαμε κάτι για τον θάνατο του Μαραντόνα, σχετικά όμως με την πολύ ενδιαφέρουσα διάστασή του ως χρήστη/χειριστή του Star System και όχι ως χρησιμοποιούμενου/χειραγωγούμενου από αυτό, όπως συνήθως συμβαίνει με τους «σταρς».

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Ενώ τελευταία μας είδηση ήταν, αν θυμάστε, το θρυλικό ντέρμπι μεταξύ Χαρδαλιά και Κουμουτσάκου, στο οποίο κέρδισε κατά κράτος τον Κουμού ο Νικ ο Χαρντ (αξίζει να το θυμηθείτε, εδώ).

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Πήρε όμως χθες το μάτι μας μια είδηση σχετική με τον χώρο του ποδοσφαίρου που δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει από εμάς ασχολίαστη. Ουδεμία περίπτωση. 🙂

Το μάτι μας λοιπόν το τσακίρικο (όχι φυσικά τόσο υπέροχα τσακίρικο όσο του Ξώβυζου, αλλά μια τσαχπινιά την έχει) πήρε πρέφα μια ολίγον τι περίεργη είδηση: ότι ανοίγουν, λέει, κανονικά τα γήπεδα της Super League 1 & 2, αλλά τα γήπεδα των πλεμπαίων της Football League όχι. Τα γήπεδα της Football League όχι. Αυτά θα παραμείνουν κλειστά.

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Κορωνοϊός: Στα γήπεδα της Football κολλάει – Στα γήπεδα των Super League όχι

Και, ως Πλέμπα, ευθύς αμέσως αναρωτηθήκαμε: Είναι τόσο επικίνδυνα πια στο να μεταδίδουν κορωνοϊό τα γήπεδα της Football σε σχέση και σε σύγκριση με εκείνα των Super League 1 και 2; (Κυρίως της 1.)

Πόσο πιο επικίνδυνα είναι εν τέλει; Και ποιος (1-0) έβγαλε/σκέφτηκε/εισηγήθηκε αυτήν την (πρωτοφανή) απόφαση;

Και για να σας το κάνουμε ταληράκια:

ΚΟΛΛΑΕΙ ο SARS-CoV-2 μεταξύ των 10-20-50 φιλάθλων που θα παρακολουθούν με τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους από τις κερκίδες τούς 400-500 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του χιλιάρικου (και αν, μήπως λέω και πολλά…) τον μήνα (τώρα αρκούνται κι εκείνοι -όπως κι εμείς- στο 535αράκι επίδομα) οι οποίοι θα τηρούν κανονικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα (γιατί μπορούν), τα τεστ κλπ και των οποίων οι οικογένειες έχουν γονατίσει από την ανέχεια, αλλά ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ στις σούπερ συνωστισμένες κερκίδες (στην Ελλάδα ζούμε όλοι και ξέρουμε πολύ καλά πώς θα «εφαρμοστούν» ΚΑΙ τα πρωτόκολλα ΚΑΙ οι κανονισμοί από τους χρυσοκάνθαρους – ό,τι δηλαδή έγινε και στα πλοία) των VIPs γηπέδων (κυρίως της Super1);

Σοβαρολογούμε;

Κορωνοϊός: Στα γήπεδα της Football κολλάει – Στα γήπεδα των Super League όχι

Και τι σόι υπουργική απόφαση είναι αυτή που προβαίνει σε… ποιοτικές διακρίσεις; Ή μάλλον, καλύτερα, από πότε το Σύνταγμα επιτρέπει (σημ.: Τουλάχιστον για τα μάτια, διότι κατ’ ουσίαν επιτρέπει, αλλά ας μην το πάμε τόσο βαθιά, διότι ουδέποτε θα επέτρεπε κάτι τέτοιο τόσο χονδροειδώς.) ταξικής φύσης διακρίσεις μεταξύ… υποκατηγοριών του ιδίου κλάδου;

Είναι κάτι δηλαδή, τηρουμένων των αναλογιών, σαν να έβγαινε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Κυριάκος και να ανακοίνωνε ότι «ανοίγω τα κομμωτήρια που απασχολούν προσωπικό πάνω από 10 άτομα, αλλά τα υπόλοιπα θα παραμείνουν κλειστάχαχαχαχα».

Όλοι βεβαίως θα γελούσαν, ωστόσο για τα κλειστά γήπεδα της Football ουδείς γελάει.

Κακώς όμως, διότι για γέλια είναι και η πρωτοφανής αυτή απόφαση για τα κλειστά γήπεδα της Football – για γέλια και για κλάματα.

Μήπως θέλετε να το δείτε και σε μιμίδιο, ώστε να το εμπεδώσετε; 😛

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Από το ρεπορτάζ πάντως μαθαίνουμε ότι την πρωτοφανή αυτή απόφαση την εισηγήθηκε η «Επιτροπή».

Καταρχάς, ποια από όλες τις Επιτροπές; Η Επιτροπή Ένα ή η Επιτροπή Δύο; 😛

Εκείνη στην οποία είναι επικεφαλής ο Σωτήρης Τσιόδρας (συγκίνησις) με μέλη 30 ακόμη ειδικούς λοιμωξιολόγους ή η άλλη, η «περίεργη», η φρέσκια, στην οποία πάλι είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας (επανασυγκίνησις) αλλά μαζί με γενικούς γραμματείς υπουργείων και κυβερνητικούς; (Ένα πολύ περίεργο θέμα, το οποίο δυστυχώς δεν έχει προσεχθεί όσο θα έπρεπε από -όλη- την αντιπολίτευση και για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.)

Η «Επιτροπή» λοιπόν, συνεχίζει το ρεπορτάζ, εισηγήθηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα γήπεδα. Διότι, λέει, τα γήπεδα είναι επικίνδυνα. Είναι διασπορείς, υπερμεταδότες και εκκολαπτήρια του ιού.

Πολύ ωραία. Πάρα πολύ ωραία. Τέλεια.

Να παραμείνουν κλειστά, λοιπόν, ΟΛΑ τα γήπεδα, καθότι ελλοχεύει μείζων κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, και να μην ανοίξουν ΟΥΤΕ οι Super League, διότι αν ποτέ επισυμβεί συνωστισμός και συγχρωτισμός, εκεί θα επισυμβεί. Τι; Όχι;

Το «ανοίγουμε τις κατηγορίες στις οποίες είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα προκληθεί συγχρωτισμός» και «κρατάμε κλειστές τις κατηγορίες όπου υπάρχει η ευχέρεια να τηρηθούν όλα τα μέτρα απαρέγκλιτα» πώς ακριβώς μπορεί να χαρακτηριστεί; 😛

Ας δούμε όμως τι λένε και οι κακές οι γλώσσες, οι μαδουραίικες για το θέμα. Γιατί άραγε ο Κυριάκος Έλβις-Κένεντι ανοίγει μόνο τις Σούπερ και όχι τη Φουτμπολ ώστε να πάρουν κανένα μεροκάματο και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του 500άρικου-1000ρικου οι οποίοι κυριολεκτικά λιμοκτονούν;

Κατ’ αρχάς γιατί μπορεί. 😛

Θα θυμάστε, φαντάζομαι, τι έγινε πρόσφατα με τα χιονοδρομικά. Όχι; Δείτε.

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

Κατά δεύτερον όμως (και κυριώτερον), οι κακές οι γλώσσες οι μαδουραίικες (όχι εγώ, εγώ είμαι ένας φτωχός δεξιός που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία) λένε ότι ο Κυριάκος δεν ήθελε να ανοίξει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Πλην όμως, όπως λένε οι κακές γλώσσες, εκβιάστηκε, πρώτα από τους γνωστούς μεγαλοσχήμονες της 1 και, αργότερα, και από (μεγαλο)παράγοντες της 2. Οικονομικές ενισχύσεις από μεγαλοεπιχειρηματίες για το κόμμα είναι αυτές. Ψηφαλάκια είναι αυτά. (Λένε οι μαδουραίοι ε, μην παρεξηγηθώ.)

Βέβαια εμείς δεν συμφωνούμε με τις κακές αυτές γλώσσες. Ο Κυριάκος είναι πατριώτης και θα τις ανοίξει όλες τις κατηγορίες – ή θα τις κλείσει όλες. Ένα απ’ τα δύο. 😛

Ίδωμεν λοιπόν – και οψόμεθα.

Για το τέλος, παραθέτουμε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ, ενώ στο δεύτερο link μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα και το σχόλιό σας. Σημειωτέον ότι η ίδια ακριβώς διαδικασία επιβάλλεται να ακολουθηθεί όχι μόνο στον κλάδο του ποδοσφαίρου, αλλά σε όλους τους κλάδους: μόνο η κοινωνία μπορεί να νοιαστεί για την κοινωνία – και όχι οι νταβατζήδες της. (Λένε οι μαδουραίοι από το κοντρόλ στο αυτί μου ε, μην παρεξηγηθώ.)
Ας δούμε όμως την εκρηκτική ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.

Πατήσατε τη σκανδάλη και εκτελέσατε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτεργάτες τους κύριους Κυριάκο Μητσοτάκη και Λευτέρη Αυγενάκη, μόλις έστησε στο απόσπασμα 400 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, και πάτησε τη σκανδάλη εκτελώντας τους στην κυριολεξία.

Από μικρά παιδιά, ο αθλητισμός μάς προσφέρει ψυχική και σωματική υγεία, και εσείς κάθε μέρα εδώ και δέκα μήνες μάς αρρωσταίνετε και ψυχικά και σωματικά. Απαιτούμε ουσιαστική αντίδραση από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Βαγγέλη Γραμμένο για τη σκανδαλώδη απόφαση της πολιτείας να μην επιτρέψει την επαναλειτουργία των ομάδων της Football League

ΥΓ.1 Κύριε Αυγενάκη, τέτοιες ώρες θα έπρεπε να γίνονται ανακοινώσεις ανοίγματος του αθλητισμού και όχι ανακοινώσεις αναδιάρθρωσης.
ΥΓ.2 Κύριε Χαρδαλιά, κορυφαία πηγή μετάδοσης είναι η πολιτική σας, που ανοίγει κλάδους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που άνθρωποι στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ, που υπάρχει πολυπληθής αριθμός μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες, που αναγκάζονται καταναλωτές να περιμένουν στην ουρά των εμπορικών καταστημάτων και άλλα πολλά, που εσείς αποφασίσατε. Το σίγουρο είναι πως, όχι, δεν είναι ο αθλητισμός κορυφαία πηγή μετάδοσης, γιατί τα νούμερα λένε την αλήθεια.
ΥΓ.3 Παιχνίδι είναι το Τζόκερ ή το ΛΟΤΤΟ, που θα μπορεί ο κόσμος να τα απολαύσει από την επόμενη βδομάδα (αν είναι δυνατόν), και όχι οι ζωές μας.

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Να έχετε μια… σούπερ καλή μέρα.

Πλεμπαίοι για την κυβέρνηση η Football-League

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα