Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Αυξάνει τα έξοδα κηδείας από 100 σε… 250 ευρώ!

από Αύγουστος Μπλανκί
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος μπορεί να είναι ο αντιπρόσωπος του Θεού στην πρωτεύουσα και τρόπον τινά σε όλη τη χώρα (σημ.: οι μητροπόλεις, ως γνωστόν, έχουν έναν τύπο αυτοδιοίκητου), δεν παύει ωστόσο να αποτελεί επιχείρηση. Και οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκες.

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Δεν υπάρχουν σήμερα λεφτόδεντρα. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν.

Κάποια γραφεία κηδειών φαίνεται ότι δεν το γνώριζαν και πολύ καλά αυτό το ρητό, εξ ου και χθες βρέθηκαν προ εκπλήξεως μαθαίνοντας ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αύξησε αιφνιδιαστικά (ως εδικαιούτο) τα έξοδα των κηδειών από 100 ευρώ σε 250. (Αύξηση 150 τοις εκατό.)

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Γενναία και τολμηρή αύξηση – και μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο που την τόλμησε ή, τέλος πάντων, που συναίνεσε στο να επιβληθεί. Διότι η Εκκλησία μας έχει ανάγκες και δυστυχώς αυτές δεν ελήφθησαν σοβαρά υπ’ όψη από τους κυβερνώντες μας (δεξιούς μεν, αλλά τώρα τελευταία σοσιαλίζοντες: έχουν καταληφθεί από ακατάσχετη σοσιαλμανία), οι οποίοι, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιχριστιανικότητας, μια καταργούν το Πάσχα μας, μια τον Δεκαπενταύγουστο, και μια τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Παρένθεση: Ετούτοι σε λίγο θα μας απαγορεύσουν να γλείφουμε ελεύθερα και τα κουτάλια! Εκεί θα μας φτάσουν οι αλήτες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ – ευτυχώς η Νέα Δημοκρατία ακόμη αντιστέκεται, έχει στελέχη έντιμα και ευλαβικώς θρησκευόμενα.

Αυξάνει τα έξοδα κηδείας η Αρχιεπισκοπή

Τέλος πάντων, για να μη μακρηγορούμε, από τις συνεχείς απαγορεύσεις και το παρατεταμένο κλείσιμο των ναών, η Αρχιεπισκοπή μας έφτασε στο σημείο να έχει ΜΗΔΕΝ έσοδα. ΜΗΔΕΝ ΕΣΟΔΑ.

Τι άλλο λοιπόν θα μπορούσε να κάνει πέρα από το να αυξήσει το μοναδικό έσοδο που της είχε απομείνει, τις κηδείες; Τι άλλο;

Οι κηδείες ΔΕΝ είναι δωρεάν, και οι ιερείς είναι ζώντες άνθρωποι και αυτοί, με ανάγκες. Για την ακρίβεια τίποτε δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν θέλω τώρα να σας μπάσω σε νάματα βαθιάς φιλοσοφίας, ας μείνουμε στα απλά, τα καθημερινά και συνηθισμένα.

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Ας πάμε λοιπόν κατευθείαν στο ρεπορτάζ – και δη στο ρεπορτάζ των αντιπάλων, το μαδουραίικο ρεπορτάζ. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του αντιπάλου και σχολιάζοντάς το, αφαιρούμε από τον αντίπαλο τα όπλα του, να το ξέρετε αυτό.

Γράφει λοιπόν η «Αυγή» (ανατριχίλα και μόνο που προφέρω τη λέξη…) τα εξής:

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν από χθες οι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών από την εν κρυπτώ απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να αυξήσει τις κηδείες από τα 100 στα 250 ευρώ. Πρόκειται για ποσό που το εισέπραττε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά αυτή τη στιγμή η αύξηση είναι ιλιγγιώδης, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί ραγδαία εξαιτίας του φονικότατου κορωνοϊού.

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας, μαδουραίοι. Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας. Αν δεν βγάλει τώρα η Εκκλησία μας έσοδα, τώρα που ένα προϊόν της έχει ζήτηση (κηδείες, θάνατοι), πότε ακριβώς θα βγάλει; Όταν με το καλό σταματήσει η πανδημία;

Εσείς δηλαδή το ίδιο δεν θα κάνατε στις μικροεπιχειρήσεις και στα μπατιρομάγαζά σας; Όταν ένα εμπόρευμα έχει περισσότερη ζήτηση δεν του αυξάνετε την τιμή; Τι; Δεν το κάνετε; Ε, τότε είστε κλινικά ηλίθιοι και ημιπιτσιρικάδες. Δεν κάνετε για τον καπιταλισμό – ε, σόρι, για την ελεύθερη αγορά. Να πάτε στη Βόρεια Κορέα.

Αυξάνει τα έξοδα κηδείας η Αρχιεπισκοπή

Πάμε όμως παρακάτω.

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών είπε τα εξής στην «Αυγή»: «Ήρθαν το πρωί οι νεωκόροι που είχαν σταλεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μας ενημέρωσαν ότι η χρέωση για την κηδεία θα πάει από 100 στα 250 ευρώ!». Και συνέχισε: «Ενημέρωσα τους συγγενείς του εκλιπόντος για την αύξηση: Οι άνθρωποι αμέσως έδωσαν τα 250 ευρώ, και τα εισέπραξαν κατευθείαν οι νεωκόροι της Αρχιεπισκοπής!»

Ε, και τι ήθελες, κύριέ μου, να σου τα χαρίσουν επειδή δεν το ήξερες;

Έχεις δει ποτέ κατάλογο πιτσαρίας; Έχεις δει ότι γράφει επάνω πως «η επιχείρηση μπορεί να προβεί σε αυξήσεις τιμών χωρίς προειδοποίηση;». Η Αρχιεπισκοπή τι είναι δηλαδή; Πιο κάτω και από… πιτσαρία; Πώς νομίζεις ότι μπορεί να συντηρηθεί κοτζάμ Αρχιεπισκοπή αν δεν αυξήσει την τιμή στις κηδείες εφόσον τα υπόλοιπα προϊόντα της (Περιφορά Δίσκου, Αγιασμός, Θεία Μετάληψη, Ευχέλαιο και άλλα) αυτή τη χρονική περίοδο δεν πωλούνται; Πώς;

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Τέλος πάντων. Ας πάμε παρακάτω.

«Το πρόβλημα» καταλήγει ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών «είναι ότι τα αυτά τα λεφτά πάνε κατευθείαν στο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών! Και δεν συζητάμε καν για το αν θα φορολογηθούν!».

Τι ήθελες δηλαδή, άνθρωπέ μου;;; Να φορολογήσει το κράτος την Εκκλησία;;; Θου, Κύριε. Μιλάμε ότι οι μαδουραίοι εκτός από άχρηστοι είναι και παντελώς αντίχριστοι. Ώρα είναι να μας πεις, κύριε τελετάρχα μου, ότι το κράτος πρέπει να φορολογήσει και το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μόνο πατριωτικό κεφάλαιο στη χώρα, το κεφάλαιο που πρωτόκανε την Επανάσταση του ’21. Ώρα είναι να μας το πεις κι αυτό.

Δεν πάτε καλά εσείς οι μαδουραίοι. Δεν πάτε καθόλου καλά. Είστε αιώνιοι ημιπιτσιρικάδες, καλό είναι να μεγαλώσετε και να ωριμάσετε επιτέλους.

Αυξάνει τα έξοδα κηδείας η Αρχιεπισκοπή

Ας πάμε όμως πάλι στο ρεπορτάζ.

Και ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών κατέληξε επισημαίνοντας ότι (ειδικά για το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών) τα 250 ευρώ δεν προορίζονται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Κοιμητηρίου, διότι οι υπάλληλοι αυτοί μισθοδοτούνται από τον Δήμο Αθηναίων. Τα χρήματα πάνε κατά ένα μικρό ποσοστό (70 ευρώ) στους ιερείς που τελούν το μυστήριο και τα υπόλοιπα όλα κατευθείαν στην Αρχιεπισκοπή!

Ναι, τι δεν καταλαβαίνεις; Τι είναι 180 ευρώ ανά νεκρό για κοτζάμ Αρχιεπισκοπή; Τίποτα.

Πόσοι νομίζετε ότι πεθαίνουν πια από κορωνοϊό; Ούτε 100 τη μέρα.

Αυξάνει τα έξοδα κηδείας η Αρχιεπισκοπή

Η κυβέρνηση Έλβις-Τσώτσιλ-Κένεντι κατάφερε να περιορίσει τους νεκρούς σε 20-30 ημερησίως. Πάνε οι εποχές που πέθαιναν 100 τη μέρα και έβγαζε και κάτι η Αρχιεπισκοπή.

Τώρα πεθαίνουν 20-30 από κορωνοϊό, άντε να πεθαίνουν και άλλοι 30-40-40 ημερησίως από άλλες παθήσεις, γηρατειά, φτώχεια, αυτοκτονίες, κρέμασμα από το ταβάνι για χρέη και λοιπά ψυχολογικά προβλήματα (μαδουραίκα ψυχολογικά προβλήματα και κόμπλεξ, εμείς είμαστε αισιόδοξοι), πολλαπλασιάστε επί 180 ευρώ ο καθένας, σιγά τα λεφτά που βγαίνουν. Σιγά τα λεφτά. Διότι να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ολόκληρη Αρχιεπισκοπή, για το Μall της Ορθοδοξίας, και όχι για το μπακάλικο της γειτονιάς σας. Άντε μπράβο.

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Θα θέλαμε όμως κάποια στιγμή ως Πλέμπα – Σατιρικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη γνώμη του ίδιου του Αρχιεπισκόπου για τις άδικες αυτές επιθέσεις των μαδουραίων, σε μια συνέντευξη από τις δικές μας τις καλές, τις αληθινές.

Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή του.

Κόλλησε κορωνοϊό, πήγε σε ΜΕΘ, τον κουράρισε ο ίδιος ο Σωτήρης ο Τσιόδρας, του χορηγήθηκαν και μονοκλωνικά αντισώματα (ξέρετε, αυτά για τα οποία όποιος έκανε αναφορά στο παρελθόν χαρακτηριζόταν από τον Μόσιαλο, τη Lifo και την Athens Voice κατευθείαν ως «ψεκασμένος», αλλά μόλις παράγγειλε τις προάλλες η Γερμανία 400.000 δόσεις, αναγκαστήκαμε να παραγγείλουμε κι εμείς. Τι να κάνουμε; Ό,τι πει η Γερμανία. Εμείς δεν συμφωνούμε. Εμείς συμφωνούμε με ό,τι πει ο Σωτήρης και ο Μόσιαλος, αλλά, τι να κάνουμε, έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στη Γερμανία. Αν προτείνει η Γερμανία να πάρουμε και το ψεκασμένο ρωσικό εμβόλιο, που δεν κάνει απολύτως τίποτα, που είναι αποδεδειγμένα άχρηστο, θα το πάρουμε, τι να κάνουμε).

Υπέφερε λοιπόν ο άνθρωπος. Υπέφερε. Διότι και μεγάλος ων σε ηλικία, και ανήκων σε ευπαθή ομάδα, και μπήκε και σε ΜΕΘ, και υπέστη κουράρισμα από τον ίδιο τον Σωτήρη (ο Σωτήρης είναι αυστηρός, μην τον βλέπετε στη τηλεόραση που βγαίνει κάπως πιο μειλίχιος), και πήρε και μονοκλωνικά αντισώματα (πονάνε πολύ αυτά και είναι και εξαιρετικά ακριβά, ενώ η κολχικίνη είναι φτηνή και δεν πονάει, για αυτό και εμείς οι πλεμπαίοι καλό είναι όταν νοσούμε να παίρνουμε κολχικίνη, που είναι μάλιστα και φυσικό, φυτικό προϊόν).

Πέρασε πολλά ο Αρχιεπίσκοπος. Πάρα πολλά. Γι’ αυτό και δεν θέλαμε να τον ενοχλήσουμε. Ελπίζουμε όμως ότι εν ευθέτω χρόνω θα του πάρουμε μια συνέντευξη, από τις γνωστές, τις δικές μας.

Αυξάνει τα έξοδα κηδείας η Αρχιεπισκοπή

Σ’ αυτό το σημείο να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε ότι έχουμε ζωντανό ρεπορτάζ και για τον Σωτήρη (συγκίνησις), ο οποίος εθεάθη χθες στη Βουλή με διπλή μάσκα, παρότι εμβολιασμένος (φωτ.).

Μπράβο, Σωτήρη! Αυτό θα πει να τηρείς τα μέτρα στην εντέλεια! Αυτό θα πει να είσαι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ!

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Τέλος όμως η παρένθεση. Ας ξαναπάμε στο θέμα μας, και δη στο ρυπαρό και κίτρινο ρεπορτάζ των μαδουραίων. Συνεχίζει, λοιπόν, η «Αυγή»:

Να σημειωθεί ότι για πολλά χρόνια τα 70 από τα 100 ευρώ προορίζονταν για τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο και τα 30 ευρώ αποδίδονταν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η αιφνιδιαστική αύξηση από τα 100 ευρώ στα 250 ευρώ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ιερείς συνεχίζουν να παίρνουν 70 ευρώ, αυξάνει κατά 180 ευρώ τις εισπράξεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!

Το είπαμε αυτό. Μη λέμε συνεχώς τα ίδια, ρε μαδουραίοι.

Τέλος, η φωνή του Στάλινγκραντ καταλήγει ως εξής:

Όπως πληροφορούμαστε, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ακόμη δεν έχει εκδώσει διαπιστωτική πράξη προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους, οι οποίοι παραμένουν μήνες απλήρωτοι!

Ε, όχι! Ε, όχι! Αυτό είναι fake news! Αποκλείεται η Αρχιεπισκοπή να έχει υπαλλήλους απλήρωτους. Αποκλείεται. Κάτι τέτοιο θα ήταν σφόδρα αντιχριστιανικό. Κόψτε τα fake news, μαδουραίοι.

Η Αρχιεπισκοπή αυξάνει τα έξοδα κηδείας

Αλλά ακόμη και αν έχει αργήσει κάπως τους μισθούς των υπαλλήλων, εγώ προσωπικά μπορώ να δικαιολογήσω την Αρχιεπισκοπή.

Διότι δεν έχει τον τελευταίο καιρό έσοδα, καθώς τα άλλα προϊόντα της, πλην του μυστηρίου της κηδείας, δεν πωλούνται πλέον εξαιτίας της πανδημίας, ενώ η χθεσινή αύξηση δεν έχει ακόμη αποφέρει καρπούς. (Για αυτό βρε την έκανε, για να πληρώσει τους υπαλλήλους.)

Περιμένετε λοιπόν, ρε μαδουραίοι, να λάβουμε κανένα έσοδο, και θα τους πληρώσουμε. Μην είστε βιαστικοί.

Και στα κάτω κάτω της γραφής, να κοιτάζετε τα δικά σας μαγαζιά – και να αφήσετε την Εκκλησία μας ήσυχη. Να αφήσετε την Αρχιεπισκοπή μας, το Mall της Ορθοδοξίας μας, ήσυχο.

Αυτά, Πλεμπαίοι μου. Να έχετε μια λίαν ευλαβική ημέρα και να κάνετε και μια προσευχή για την εν Χριστώ αδελφή Νίκη Κεραμέως, η οποία δέχτηκε χθες βράδυ άνανδρη επίθεση με κατά ριπάς φυλλάδια, με άγνωστο αριθμό νεκρών και τραυματιών μέχρι στιγμής.

Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε από το «Πρώτο Θέμα», τα φονικά φυλλάδια περιείχαν απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της Νίκης και της οικογενείας της, όπως το δολοφονικό «Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει» και άλλα τέτοια, που ντρέπομαι και να τα γράψω, ντρέπομαι και να τα διαβάσω.

Αλλά δεν φταίνε όμως οι μαδουραίοι. Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά δεν φταίνε οι μαδουραίοι. Διότι όταν έχεις Σουφλιάδες και Φορτσάκηδες, δηλαδή καθαρόαιμους δικούς μας, δεξιούς, να… καταγγέλλουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησής μας ως «αντιδημοκρατικό», τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Όταν έχεις τέτοιους «φίλους», τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα